Utama >> The Checkout >> Kumaha ngobrol sareng penderita anjeun ngeunaan suplemén

Kumaha ngobrol sareng penderita anjeun ngeunaan suplemén

Kumaha ngobrol sareng penderita anjeun ngeunaan supleménThe Checkout

Pasién anjeun lirén nyarios sareng anjeun unggal dinten ngeunaan pangobatan resépna. Éta tiasa naroskeun ngeunaan efek samping atanapi waktos dosis. Dina gilirannana, anjeun marios profil pangobatan pasiénna ( PMP ) pikeun mastikeun pangobatan resép na aman pikeun dicandak babarengan. Tapi kumaha upami produk anu henteu didaptarkeun dina profil resép na?

Seueur pasién nyandak salah sahiji atanapi langkung suplemén over-the-counter salian resépna. Nyatana, 77% déwasa di Amérika nyandak suplemén diet, numutkeun a Survei Pelanggan CRN 2019 ngeunaan Suplemén Diét . Sababaraha suplemén tiasa mangaruhan kumaha resépna tiasa dianggo, janten penting pikeun diajak ngobrol ngeunaan éta. Tapi kumaha anjeun kéngingkeun penderita anjeun kabuka?



Tanya patarosan kabuka pikeun ngamutahirkeun daptar pangobatan pasién

Nalika anjeun konseling pasién, anjeun sering difokuskeun kana pangobatan anu aranjeunna candak dina waktos éta, tapi ieu ogé waktos anu saé pikeun parios pangobatan anu sanés. Apoteker mangrupikeun sumber inpormasi paling dipercaya pikeun suplemén sareng pangobatan resép.



Anjeun tiasa muka paguneman ku nyatakeun kuring parantos marios pangobatan anu urang gaduh dina file di apoték. Naon pangobatan sanés atanapi suplemén over-the-counter anu ayeuna anjeun tuang? Sababaraha pasién panginten hariwang yén anjeun tiasa nangtoskeun aranjeunna pikeun panggunaan suplemén, janten penting pikeun dialog anu gampang sareng terbuka.

Salaku ahli Podomoro, basa awak anjeun ogé tiasa mangaruhan kumaha teu raoseun pasién sareng muka anjeun. Upami tiasa, linggih sareng pasién kanggo ngobrol. Hayu pasién terang naha anjeun naroskeun ngeunaan panggunaan suplemén. Sanaos seueur suplemén tiasa ngagaduhan peran anu penting dina kaséhatan pasién anjeun, éta panginten henteu tiasa dicampur saé sareng pangobatan resép.



Sanaos survey CRN nunjukkeun yén 30% déwasa nyandak suplemén pikeun kaséhatan sadayana, Alesan pikeun penderita anjeun milih suplemén pikeun kasihatanna tiasa peka. Kaayaan sapertos déprési sareng kahariwang henteu gampang nyarios, sareng pasién anjeun panginten langkung milih nyalira ku suplemén tibatan ngabahas kaayaan ieu sareng panyawat kasihatanna. Sensitipitas dina pendekatan anjeun bakal ngabantosan anjeun kéngingkeun kapercayaan pasién anjeun sahingga anjeun tiasa gaduh paguneman anu épéktip.

Patali: 3 jinis pangobatan anu tiasa ngagaduhan interaksi vitamin

Suplemén populér pikeun pasién

Vitamin sareng mineral mangrupikeun suplemén anu paling populér, numutkeun kana Panilitian CRN , dituturkeun ku suplemén khusus (nyaéta, probiotik), hérbal sareng botani (kunyit, CBD), suplemén kabugaran (protéin) , sareng suplemén leungitna beurat. Aya seueur suplemén anu tiasa ditanyakeun ku pasién anjeun, tapi aya sababaraha anu janten topik panas.



Patali: Naon vitamin anu kuring kedah nyandak?

Produk CBD (cannabidiol) mangrupikeun salah sahiji tren pasar anu gancang dina industri suplemén. Di sababaraha kota, aya toko CBD dibuka di unggal pusat perbelanjaan utama. CBD panginten nyayogikeun sababaraha relief dina gejala anu aya hubunganana sareng sadayana tina gangguan kejang sareng kahariwang kana seueul sareng peradangan. Kumaha carana ieu mangaruhan pasien anjeun?

Sakumaha anjeun terang, produk CBD dimetabolismena ku sistem énzim sitokrom P-450 anu sami anu ngolah seueur ubar resép. Upami pasién anjeun nyéépkeun seueur produk CBD, métabolisme ubar-ubaran sanésna tiasa kapangaruhan, anu sakapeung tiasa ngakibatkeun efek samping anu bahaya. Salaku conto, CBD tiasa ngalambatkeun metabolisme ubar statin nurunkeun koléstérol. Ieu berpotensi ngakibatkeun kanaékan tingkat getih statin, sareng ku alatan éta aya kajadian anu langkung luhur tina efek samping sapertos nyeri periferal. CBD ogé parantos dikaitkeun sareng nurunkeun tekanan getih. Ieu tiasa gaduh pangaruh aditif sareng agén resép anu dimaksud pikeun nurunkeun tekanan darah. Pasén tiasa ngalaman bradikardia, pusing, atanapi efek samping sanés tina tekanan getihna teuing.



Naon waé anu sanés pasién kuring kedah terang ngeunaan suplemén?

Interaksi Suplemén

St. John's Wort mangrupikeun suplemén populér anu sanés. Éta parantos lami panginten ngabantosan ningkatkeun wanda, déprési, sareng gejala menopaus — tapi ogé ngagaduhan sababaraha interaksi anu penting sareng pangobatan resép. Ironisna, sababaraha interaksi anu paling signifikan sacara klinis nyaéta ku pangobatan resép anu ditujukeun pikeun ngubaran gejala anu sami. St. John's Wort panginten tiasa ningkatkeun kadar serotonin dina uteuk. Antidepresan populér, sapertos fluoxetine, tiasa dianggo ku cara ningkatkeun serotonin. Épék aditif tina dua zat ieu anu dianggo babarengan tiasa nyababkeun serotonin anu seueur teuing. Ieu tiasa ngantepkeun pasién anu kapangaruhan ku tekanan darah rendah, kesang, atanapi parobahan kaayaan méntal négatip.

Pangaruh samping tina suplemén

Kumisan ti interaksi resép, penting pikeun nutupan efek samping poténsial ti suplemén. Misalna St. John's Wort, tiasa nyababkeun insomnia atanapi jengkel. Pasén anu berjuang sareng gejala déprési atanapi ménopause tiasa parantos ngalaman masalah ieu, sareng St. John's Wort tiasa ngajantenkeun aranjeunna langkung parah. Nalika anjeun memberdayakeun pasién anjeun kalayan inpormasi, aranjeunna tiasa ngartos pinuh naon anu diarepkeun.



Merk suplemén kualitas pangsaéna

Penting pikeun ngantepkeun pasién terang yén pembuatan suplemén henteu diatur sakumaha ketat sakumaha tina ubar resép, ngarah tiasa mastikeun supleménna tina sumber anu terpercaya. Ku ngadidik pasién anjeun, anjeun tiasa nyegah aranjeunna nampi produk anu baku, atanapi bahkan ngabahayakeun. Anjeun tiasa nyarankeun suplemén kelas farmasi ti salah sahiji perusahaan ieu :

  • Métagenik
  • Enkapsulasi murni
  • Nordic Naturals
  • Hérbal Gaia
  • Desain pikeun Kaséhatan
  • Douglas Labs
  • Terapi Terpadu
  • DiVinci Labs
  • Énzim Transformasi
  • Suplemén Master
  • Panilitian Thorne
  • Sanés Medica

Suplemén mangrupikeun bagian ageung tina kahirupan pasién urang, sareng apoteker siap pikeun diskusi informatif sareng pasiénna ngeunaan éta. Pangetahuan anjeun janten kakuatanana, jadi pastikeun pikeun aranjeunna nyarios sareng anjeun ngeunaan panggunaan supleménna.