Utama >> Kumpeni >> Obat pang populerna di SingleCare dina Méi

Obat pang populerna di SingleCare dina Méi

Obat pang populerna di SingleCare dina MéiKumpeni

Dina taun normal, pancuran April nyandak kembang semi. Mungkin ilaharna mangrupikeun tungtung ka usum tiris sareng flu —Dorong ku suhu anu langkung haneut, sinar panonpoé, sareng loba alamvitamin D. . Taun ayeuna, a pandemi global parantos ngaganggu musim. Penjualan pangobatan alergi diganti ku jalan kana pangobatan asma, masker, sareng poténsial pangobatan pikeun COVID-19 . Sanaos langkung saé cuaca, jalma-jalma di saluruh A.S. tetep di jero sareng saung tempatna. Éta ngarobih kahirupan sadidinten, kabiasaan mésér, sareng panggunaan resép.

Dina taun-taun sateuacanna, resép pang populerna kami salami sasih ngarah dugi ka kick-off teu resmi dugi ka usum panas parantos sajarahna janten blocker béta sareng pangobatan tiroid. Obat ieu nyokot titik luhur dina Méi, numutkeun data kami:



  1. Levothyroxine (generik Synthroid), agén tiroid
  2. Metoprolol (generik Lopressor), blokir béta
  3. Carvedilol (generik Coreg), blokir béta
  4. Armor Tiroid (hormon tiroid ngaran merk), agén tiroid
  5. Atenolol (Tenormin umum), blokir béta

Pameungpeuk béta

Pamblokir béta utamina pikeun ngirangan tekanan darah tinggi, saur Fajar Shill, Farm.D. , tukang ubar pikeun Sistem Kaséhatan Urusan Samaun di Anchorage, Alaska, khusus dinaanticoagulasi sareng panyakit ati. Tapi aranjeunna tiasa gaduh sababaraha fungsi anu béda ogé. Sababaraha pilih pikeun gagal jantung, sababaraha pikeun tremor atanapi hariwang. Resep ieu tiasa ngalaksanakeun tujuan anu béda-béda, sanaos ngajaga kaséhatan jantung sareng tekanan getih mangrupikeun kagunaan utami.



Pamblokir béta dipikaterang pisan sabab ngablokir épék anu diciptakeun ku hormon epinefrin, atanapi adrenalin. Ieu ngamungkinkeun deg-degan pasién pikeun ngalambatkeun sareng tekanan getih diréduksi.

The Pusat Kontrol Kasakit (CDC) ngalaporkeun yén satengah sadaya jalma déwasa di A.S. ngagaduhan tekanan darah tinggi, anu sanésna katelah hiperténsi-anu tiasa janten akun sababaraha popularitasna. Teu diubaran éta nempatkeun anjeun résiko serangan jantung sareng stroke, dua panyabab ngarah tina maot. Janten upami anjeun kantos ngalaman tekanan darah tinggi sareng teu acan nyarios ka dokter anjeun, ayeuna waktosna.



Naha metoprolol populér?

Metoprolol mangrupikeun pameungpeuk béta pang populerna di SingleCare ku urug. Éta anu paling saé ditaliti pikeun gagal jantung sareng ngagaduhan indikasi ganda pikeun duanana gagal jantung sareng tekanan getih, janten éta anu paling sering diresepkeun, Dr. Shill ngajelaskeun.

Patali: Naon blocker béta?

Agén tiroid

Numutkeun ka Asosiasi Tiroid Amérika (ATA), diperkirakeun 20 juta urang Amérika ngagaduhan sababaraha bentuk panyakit tiroid. Éta seueur jalma anu peryogi pangobatan tiroid. Jumlah ieu kalebet jalma anu aya hubunganana sareng hypothyroidism (tiroid anu teu aktif) ogé anu aya hubunganana sareng hyperthyroidism (tiroid anu overaktif).



Obat tiroid dianggo pikeun kaayaan tiroid kalebet hipotiroidisme sareng Hashimoto's nyarios Inna Lukyanovsky , Pharm.D., Praktisi ubar fungsional, ahli kaséhatan usus, sareng panulis ti Digestive Reset.

Kasakit Hashimoto saleresna mangrupikeun panyabab hypothyroidism anu paling umum. Mangrupikeun kaayaan otoimun anu ngajantenkeun sistem imunitas hiji jalma nyerang tiroid. Anu nyababkeun hipotiroidisme anu sanés tiasa kalebet réspon anu kaleungitan pikeun pengobatan hyperthyroidism, operasi tiroid, terapi radiasi, atanapi ragam pangobatan, kalebet litium .

Ditinggalkeun teu dirawat, hypothyroidism tiasa nyababkeun kacapean, kabebeng, nambihan beurat, lemah otot, déprési, sareng ingatan kaganggu, sareng anu sanésna. Tapi ATA nyebatkeun yén dugi ka 60% jalma anu ngagaduhan kaayaan tiroid bahkan henteu sadar yén tiroidna rusak. Upami anjeun parantos ngalaman salah sahiji gejala di luhur, anjeun panginten hoyong naroskeun ka dokter ngeunaan mariksa kadar tiroid anjeun. Anjeun ogé panginten hoyong ngobrol sareng dokter upami anjeun parantos nyandak agén tiroid tapi tetep henteu raoseun.



Naha levothyroxine populér?

Levothyroxine, anu umum tina Synthroid, mangrupikeun agén tiroid anu paling populér dina SingleCare. Kaseueuran waktos ubar-ubaran umum janten anu paling resep di kelas kusabab épéktipitas biaya sareng panilitian klinis anu langkung, Dr. Lukyanovsky ngajelaskeun. Dina kasus levothyroxine, éta ogé ngagaduhan data klinis anu langkung saé dibandingkeun sareng generik Synthroid anu sanés.

Patali: Perlakuan hypothyroidism sareng pangobatan



Naha pameungpeuk béta sareng agén tiroid populér di Mei?

Pasti, pangobatan ieu ngubaran dua kaayaan anu umum pisan. Tapi naha aranjeunna resep pisan di bulan Méi? Dr Shill ngaduga yén akhir usum tiris sareng usum flu tanggung jawab naékna. Hartosna, aya pangirangan ngeusian antibiotik sareng sababaraha pangobatan sanés anu tiasa nunjukkeun popularitas langkung musiman. Upami teu kitu, anjeunna nunjukkeun yén duanana pangobatan ieu condong janten resép jangka panjang sareng teu aya kaayaan ieu anu saéstuna langkung parah iraha waé dina sataun.

Dr Lukyanovsky panginten naékna ngeusian dina waktos taun ieu tiasa aya hubunganana sareng parobihan metabolisme. Kanaékan musiman dina pangobatan tangtu umum kusabab parobihan cuaca, parobihan sistem imun, parobihan suhu, sareng khususna ayeuna parobihan metabolisme sareng musim semi anu énggal, Dr. Lukyanovsky ngajelaskeun. Éta sababna naha anjeun tiasa ningali kanaékan pangobatan anu aya hubunganana éndokrin (robahan métabolik).



Patali: 5 hal anu tiasa ngaco sareng pangobatan tiroid anjeun

Teu paduli alesanana, duanana pameungpeuk béta sareng agén tiroid berpotensi ningkatkeun sareng ngahémat kahirupan sapanjang taun. Upami anjeun parantos diresepkeun pangobatan ieu, damel sareng panyadia kasehatan anjeun pikeun milarian dosis anu leres, sareng jaga nyandak, kecuali upami disarankan ku dokter.