Utama >> Pendidikan Kaséhatan, Kasihatan >> Naha badé damel gering mangrupikeun ideu anu goréng

Naha badé damel gering mangrupikeun ideu anu goréng

Naha badé damel gering mangrupikeun ideu anu goréngAtikan Kaséhatan

Kaseueuran sadaya jalma terang cicing di bumi nalika ngagaduhan bug burih. Lieur ngajadikeun pindah hésé tur tetep dina ranjang hiji-hijina pilihan fisik. Tapi kumaha upami anjeun hudang sareng nguseup? Atanapi muriang, tapi upami henteu raoseun? Teras pilihan antara nelepon sareng badé damel gering janten kirang jelas.

Hésé terang dimana ngagambar garis antara janten sakedik kirang produktip dina méja anjeun (hatur nuhun henteu raoseun), sareng iraha nganggo waktos anu gering éta kanggo réh di ranjang. Tapi anjeun nuju henteu ngalakukeun diri-atanapi batur sapagawean anjeun-ni'mat naon waé nalika anjeun kantor ka kantor sareng virus.



Naha anjeun henteu kedah angkat damel sakit

Upami anjeun henteu raos, tapi dina pager naha badé nelepon atanapi lebet, baca ieu.



1. Anjeun moal kénging nanaon.

Badé damel gering, teras linggih di dinya ngan ukur neuteup ka luar angkasa anu biasa, aya sabenerna kecap pikeun éta. Éta kaleungitan produktivitas pagawé anu gering anu nyoba bertahan nyaéta anu disebut presenteeism. Sareng pangaruh na langkung ageung tibatan anu anjeun pikirkeun. Studi nunjukkeun yén aya biaya anu langkung ageung dina rugi produktivitas tina ngabebaskeunna di kantor tibatan ngan ukur cicing di bumi pikeun pulih.

Ngagaduhan dinten anu produktif dina damel kalebet ngajaga fokus sareng perhatian, gaduh stamina dugi ka dalapan jam, sareng panginten peryogi usaha fisik upami anjeun kuli manual, saur Erin Nance, MD . Gering mangaruhan sadayana kamampuan ieu sareng tiasa nyababkeun kasalahan komputasi, cilaka pribadi upami anjeun teu ngagaduhan kakuatan anu dibutuhkeun pikeun sacara fisik angkat objék, atanapi nyababkeun kasalahan dina nangtoskeun kusabab kacapean méntal.



2. Éta nyebarkeun kuman ka batur sapagawean anjeun.

Upami anjeun gaduh flu , kaseueuran jalma tépa dinten sateuacan gejala némbongan sareng dugi ka tujuh dinten saatos gering. Virusna tiasa sumebar dugi ka genep suku. Upami éta a tiis biasa , anjeun tiasa ngabagi inféksi salami anjeun gaduh gejala. Kalayan kecap séjén, aya kasempetan anu saé anjeun tiasa janten batur sapagawean anjeun gering. Éta pastina moal ngajantenkeun anjeun rerencangan di kantor. Nalika jalma anu anjeun bagikeun rohangan kalayan mimiti ngaraos kirang sababaraha dinten saatos anjeun batuk sareng peretas sadidinten, aranjeunna moal ngémutan anjeun sareng perasaan haneut. Gerentes anjeun bakal langkung kesel upami sakumna staf kaserang gering, tibatan upami hiji jalma dina ranjang pulih.

3. Éta nempatkeun kaséhatan batur dina resiko.

Sanaos flu atanapi flu sigana henteu janten masalah ageung, duanana virus tiasa nyababkeun komplikasi pikeun populasi anu résiko tinggi. Pikeun jalma anu katahanan kompromi tina pangobatan, umur, atanapi kakandungan, virus ieu tiasa nyababkeun inféksi serius sapertos pneumonia sareng bahkan maot.

Henteu salawasna atra saha anu aya dina bahaya, janten maénkeun éta aman, sareng karantina nyalira di bumi-utamina upami anjeun damel dina padamelan dimana anjeun berinteraksi sareng seueur jalmi, sapertos réstoran atanapi toko eceran. Sanaos anjeun jaga-jaga sapertos ngumbah panangan atanapi nganggo masker, teu aya jaminan anjeun moal nganyahokeun batur.



4. Overexertion lemah sistem imun anjeun.

Upami anjeun henteu istirahat nalika nuju ngaraos gering, sigana bakal nyandak anjeun langkung lami janten langkung saé. Éta manjangkeun waktos anjeun tiasa nyebarkeun panyakit anjeun ka anu sanés, sareng kamungkinan jumlah dinten anjeun panginten teu aya padamelan. Bade damel gering leres pisan ngalaunan pamulihan anjeun! Awak peryogi bobo anu cekap (upami henteu tambihan), setrés rendah, nutrisi anu saé, sareng seueur cairan kanggo nyageurkeun sareng nyiptakeun énergi pikeun ngalawan panyakit anu nyusahkeun éta, jelasna Yeral Patel, MD . Hiji pangajian malah mendakan yén badé damel gering aya hubunganana sareng panyakit kronis, atanapi panyakit jangka panjang dina waktos salajengna.

Kumaha terang naha anjeun kedah cicing di bumi

Upami anjeun muriang, atanapi kagungan salah sahiji dina 24 jam terakhir, anjeun kedah teras cicing di bumi, numutkeun ka CDC . Antosan dugi suhu anjeun sacara konsisten ngukur handapeun 100,5 derajat Fahrenheit tanpa bantosan muriang-reducers sapertos ibuprofen atanapi acetaminophen pikeun balik deui damel.

Upami anjeun ngalaman utah atanapi diaré , kabutuhan tetep anjeun pikeun kamar mandi bakal nyusahkeun seueur bérésna (di luhur teu ngarareunah jauh ti bumi). Sareng sadaya hal anu diusir tina awak anjeun tiasa nyebarkeun panyawat ka anu sanés.



Upami anjeun gaduh baruntus , aya kasempetan anu saé éta tépa, atanapi sistem imunitas anjeun kena pajak. Langkung saé pisan ngahindarkeun hubungan sareng jalma sanés, sareng kéngingkeun sésana anu anjeun peryogikeun. Naha éta batur sapagawean anjeun, atanapi kulawarga. Cicing di tempat anu anjeun henteu résiko ngalirkeunana.

Upami anjeun ngagaduhan muriang tinggi, utamina nyeri sirah, nyeri, lieur, sesak napas, atanapi hampang, anjeun kedah cicing di bumi tina padamelan (sareng panginten kedah nganjang ka dokter ogé), saur Dr. Patel. Upami anjeun ngaraos capé hampang, gejala tiis hampang atanapi nyeri sirah hampang, anjeun panginten tiasa ngalaporkeun damel.



Upami anjeun henteu ngagaduhan waktos anu gering , atanapi henteu tiasa nyandak, pastikeun pikeun nyandak léngkah pikeun ngaleutikan résiko ngalirkeun panyakit anjeun:

  • Ngumbah leungeun sabisa-bisa, tapi utamina saatos batuk atanapi bersin.
  • Coba hindarkeun jalma sabisa-bisa.
  • Usap naon waé anu anjeun keuna ku beberesih dumasar alkohol.
  • Candak pangobatan pikeun ngawatesan gejala, sapertos suppressants batuk atanapi decongestants.

Teras, nalika anjeun dugi ka bumi, cobian kéngingkeun seueur sesa mungkin supados anjeun tiasa langkung saé, sareng bébas tina gejala, gancang.