Utama >> Atikan Kaséhatan >> Indulge dina coklat, anggur beureum, sareng kiat ieu anu séhat haté pikeun Poé Valentine

Indulge dina coklat, anggur beureum, sareng kiat ieu anu séhat haté pikeun Poé Valentine

Indulge dina coklat, anggur beureum, sareng kiat ieu anu séhat haté pikeun Poé ValentineAtikan Kaséhatan

Poé Valentine anu caket, sareng ku éta datang haté. Coklat haté, hiasan haté, kartu ucapan haté, haté dimana-mana! Tapi aya hiji haté anu langkung penting tibatan anu sanés pikeun mikir ngeunaan Poé Valentine ieu: anjeun sorangan. Nalika urang ngémutan Hari Valentine, urang mikirkeun roman, sanés kasihatan haté, tapi duanana henteu saling éksklusif. Aya seueur cara pikeun ngagaduhan Valentine anu romantis, pikaresepeun, sareng sehat jantung.

Ngagungkeun sareng tuangeun Valentine anu séhat dina haté

Salah sahiji cara anu paling saé pikeun ngajagi haté anjeun nyaéta ku tuang seueur tuangeun anu séhat dina haté sareng nyingkahan pilihan anu seueur teuing anu kirang séhat.



Dina sajarah anyar, lemak parantos nampi reputasi anu goréng, tapi urang ayeuna terang yén asam lemak omega-3 dianggap cardioprotective, sedengkeun lemak trans nyumbang kana panyakit arteri koronér, saur Soma Mandal , MD, internis anu disahkeun ku dewan di Summit Medical Group di Berkeley Heights, New Jersey. Kuring nyarankeun pisan ngadahar hiji atanapi dua porsi lauk gajih saminggu.



Kadaharan anu séhat haté asalna tina rupa-rupa sumber. Sajumlah jinis pangan — séréal, buah, sayuran, kacang-kacangan, sareng kacang-kacangan — parantos dikaitkeun kana résiko panyakit jantung anu langkung handap, janten diet anu séhat kedah ngalebetkeun jinis-jinis kadaharan ieu sacara rutin, langkung saé unggal dinten, saur Glenn Gaesser, Ph.D. , profésor di College of Health Solutions di Arizona State University.

Dahar pikeun kaséhatan-haté ogé hartosna ngawatesan kadaharan anu henteu marahmay . Ieu kalebet:



  • Gajih jenuh
  • Lemak trans
  • Seueur gula anu ditambih
  • Natrium tinggi
  • Daging olahan
  • Alkohol kaleuleuwihan (langkung ti hiji inuman per dinten)

Aya seueur cara pikeun ngalebetkeun tuangeun anu séhat haté kana perayaan Poé Valentine anjeun.

1. Kagetkeun kabogoh anjeun (atanapi ngubaran diri!) Sareng sarapan anu séhat dina ranjang

Sayuran héjo, tomat, alpukat, sareng roti gandum lengkep ngadamel bayam- sareng tomat-topped roti bakar alpukat mangrupikeun kakuatan bumi anu séhat haté, saur Gaesser.

Atanapi pilih pikeun buka sarapan anu séhat haté anu nyamar salaku Poé Valentine anu buruk sapertos a sarapan prambus-mangga sampurna .



2. Panaskeun barang-barang di dapur

Ngarobih tuangeun janten pikaresepeun ku masak babarengan sareng anu anjeun resep.

3. Ngarobih kaséhatan Poé Valentine jadi rasa romantis pikeun dua

Coba a haté-cageur nyandak dina Palasik Valentine Day, sapertos strawberry anu dicelupkeun sareng anggur beureum.

Coklat hideung anggur beureum mangrupikeun pilihan anu tepat dina waktosna, sabab coklat poék parantos kabuktosan gaduh pangaruh anu nguntungkeun pikeun kaséhatan vasculature, sareng konsumsi alkohol sedeng (sakitar 1 gelas anggur per dinten) ogé parantos dikaitkeun sareng kaséhatan jantung, jelas Gaesser. Stroberi ogé pinuh ku vitamin sareng mineral anu ramah haté, ditambah serat, janten nyelepkeun kana coklat poék mangrupikeun pilihan Poé Valentine séjén anu hébat.



Ngagabungkeun kagiatan séhat haté

Aktivitas fisik penting pikeun haté séhat . Dewasa kedah sahenteuna dua satengah jam kagiatan aérobik sedeng unggal minggu.

Henteu aya anu nyarios latihan ieu kedah matak pikaboseneun. Aktivitas fisik aya dina sababaraha bentuk di luar gim-bahkan tiasa janten cara pikeun hubungan sareng pasangan anjeun nalika Poé Valentine.



Sababaraha cara anu pikaresepeun sareng romantis pikeun aktip dina Hari Valentine ieu kalebet:

  • Lalakon atanapi leumpang
  • Badé skating
  • Badé naék sapédah
  • Nari babarengan (atanapi ngayakeun pésta jogét pikeun hiji!)
  • Badé sling
  • Nampilkeun pidéo aerobik modéren sareng nyikikik nalika anjeun damel (paging Richard Simmons!)
  • Sacara silih tangtangan pikeun hiji-hiji olahraga sapertos ping pong atanapi gelang némbak

Sateuacan ngawitan rutin latihan énggal atanapi nyobian kagiatan fisik anu énggal:



  • Verifikasi sareng panyawat kasihatan anjeun yén kagiatan éta aman pikeun anjeun.
  • Mimitian laun sareng ngawangun langkung seueur. Upami anjeun henteu aktip sacara fisik, tong luncat kana latihan anu sengit. Malah sababaraha menit latihan tiasa ngabantosan, sareng anjeun laun tiasa ngerjakeun kagiatan anu langkung beurat sareng salami langkung lami.

Perhatosan pikeun Poé Valentine 2021: Pastikeun kagiatan Poé Valentine anu séhat haté ogé nuturkeun protokol pikeun pencegahan COVID-19. Nangkep virus nular sanés haté-séhat atanapi romantis.

Kumaha upami kelamin?

Warta anu saé— cacah séks salaku kagiatan aérobik ! Salian latihan, séks tiasa ngabantosan nurunkeun setrés, ningkatkeun bobo, sareng nyiptakeun hubungan sosial anu tiasa nurunkeun perasaan katiisan, kahariwang, sareng déprési anu pakait sareng résiko panyakit jantung anu langkung luhur.



Kelamin saé, tapi éta aman? Jalma anu ngagaduhan panyakit jantung atanapi résiko katerap panyakit jantung sering hariwang yén hubungan séks tiasa nempatkeun galur anu bahaya dina jantungna. Untungna, kelamin jarang nyababkeun cilaka pikeun jalma anu dikawasa panyakit jantung , sabab biasana pikeun durasi anu pondok.

Sateuacan ningkatkeun tingkat jantung anjeun diantara lambaran, upami anjeun ngagaduhan atanapi aya résiko panyakit kardiovaskular:

  • Parios ku panyayogi kasihatan anjeun pikeun mastikeun yén haté anjeun tiasa ngatur kelamin
  • Ngabahas pangobatan anu aya hubunganana sareng séks, sapertos kontrol kalahiran atanapi disfungsi erectile ubar sapertos Viagra , sareng panyawat kasihatan anjeun
  • Nyingkahan séks upami anjeun ngagaduhan gejala sapertos nyeri dada, sesak napas, teu séhat atanapi deg-degan henteu teratur dugi ka anjeun nyarios sareng panyawat kasihatan anjeun.

Tukeur kado-cageur haté

Daripada permén atanapi kembang, pasihan kado kasihatan-jantung ka jalma anu anjeun resep ku hadiah sapertos:

  • Alat olah raga sareng olahraga
  • Monitor kabugaran, sapertos FitBit atanapi jam tangan Apple
  • Langganan pikeun aplikasi kabugaran sareng nutrisi atanapi publikasi
  • Daptar lagu musik anu dipersonalisasi sacara saksama pikeun jogét atanapi olahraga
  • Buku resep séhat haté
  • Kaanggotaan kana program kabugaran online
  • Kelas masak anu séhat haté
  • Rencana pikeun ngalakukeun parobihan gaya hirup anu séhat haté pikeun anjeun, sapertos lirén ngaroko, tuang langkung séhat, sareng kéngingkeun latihan anu cekap. Séhat anjeun mangrupikeun kado anu paling saé pikeun sadayana.

Kasenangan Poé Valentine sareng kasihatan Poé Valentine lumangsung babarengan. Taun ayeuna, anggo pilihan anu séhat haté pikeun ngajantenkeun Poé Valentine anjeun romantis, pikaresepeun, sareng pas.