Utama >> Warta >> FDA nyatujuan generik munggaran Proventil HFA

FDA nyatujuan generik munggaran Proventil HFA

FDA nyatujuan generik munggaran Proventil HFAWarta

Administrasi Pangan sareng Narkoba A.S. (FDA) masihan persetujuan ka Cipla Limited pikeun ngadamel vérsi generik munggaran Proventil HFA ( albuterol sulfat ) méter-dosis inhaler, 90 mcg / dihirupan.

Merck, pabrikan ProAir, ngaluarkeun generik resmi ProAir dina April 2019, nyayogikeun sareng disebarkeun ngalangkungan salah sahiji Endo Internasional urang perusahaan operasi, Par Farmasi. Versi generik énggal ieu mangrupikeun salinan munggaran tina formulasi aslina, henteu dihasilkeun ku Merck. Hartosna, éta nambihan persaingan énggal di pasar, anu kedah ngabantosan ngirangan harga.



Naon Proventil umum?

Jenis inhaler khusus ieu, sakapeung disebut salaku inhaler nyalametkeun, dimaksudkeun pikeun dianggo pikeun nyegah atanapi ngubaran bronchospasm di jalma umur 4 taun ka luhur anu ngagaduhan panyakit saluran napas obstruktif. Éta ogé tiasa dianggo pikeun pencegahan bronchospasm anu diinduksi ku latihan. Kira-kira 25 juta jalma , kalebet ampir 7 juta murangkalih, di Amérika Serikat ngagaduhan asma, numutkeun Pusat Kontrol dan Pencegahan Penyakit (CDC).



ProAir HFA (albuterol inhaler) sareng Proventil HFA (albuterol inhaler) mangrupikeun vérsi albuterol sulfat anu paling sering dianggo pikeun bronchodilator anu pondok dina pasaran. Anu sanésna kalebet Ventolin HFA (inhaler albuterol) sareng AccuNeb (larutan nebulizer albuterol).

Naon efek samping tina Proventil HFA generik?

Efek samping anu paling umum pikeun jenis ubar ieu antara lain rhinitis, seueul, utah, denyut jantung gancang, tremor, saraf, sareng inféksi saluran pernapasan luhur, numutkeun ka FDA.



Mangpaat Proventil HFA generik

Persetujuan ieu sumping ngan sababaraha minggu saatos FDA nyatujuan inhal albuterol generik anu sanés. FDA masihan persetujuan ka Perusahaan Farmasi Perrigo pikeun ngamimitian ngadamel anu munggaran tina ProAir HFA (albuterol sulfat) inhalasi aerosol dina ahir Pébruari .

Sacara umum, ngaleupaskeun bentuk albuterol umum anu sanés mangrupikeun warta anu saé pikeun jalma anu meryogikeun pangobatan sapertos kieu, numutkeun ka alérgi J. Allen Meadows, MD, présidén American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI).

Éta naékkeun suplai sareng ngirangan biaya sababaraha, saderhana, saur Dr. Meadows.



Hiji waktos ningkat paménta

Numutkeun ka Komisaris FDA Stephen M. Hahn, MD, parantos aya paménta pikeun jenis produk ieu.

FDA sadar kanaékan paménta pikeun produk albuterol nalika pandemi coronavirus novél, Dr. Hahn nyarios dina pernyataan ngumumkeun persetujuan dina 8 April. Kami tetep komitmen pisan pikeun mempermudah aksés pikeun produk médis pikeun ngabantosan kabutuhan kritis masarakat Amérika.

Sababaraha minggu ka pengker, ACAAI ngaleupaskeun pernyataan ngaku kakurangan inhalers albuterol di sababaraha tempat di nagara éta, kusabab sabagian ningkatna panggunaan inhaler pikeun penderita dirawat di rumah sakit. Inféksi COVID-19 . Sababaraha rumah sakit nyusut panggunaan nebulizer kusabab masalah yén aranjeunna tiasa nyebarkeun virus ngalangkungan hawa.



Tapi ACAAI ngingetkeun jalma supaya henteu panik sareng ulah hariwang ngeunaan stock, sabab salah sahiji tabung albuterol kedah salami sababaraha bulan. Numutkeun ka Dr Meadows, salah saurang inhaler nyalametkeun kedah genep dugi ka 18 bulan. Upami anjeun nuju nganggo inhaler nyalametkeun anjeun gancang, anjeun panginten henteu tiasa ngadalikeun asma anjeun cukup ogé. Dina kasus éta, anjeun panginten kedah nyarios sareng panyawat kasihatan anjeun ngeunaan nyaluyukeun atanapi ngarobih pangobatan pencegahan anu anjeun lakukeun.

Tapi, sababaraha jalma masih hariwang ngeunaan kakurangan inhalers nyalametkeun albuterol, janten berita produk albuterol anu séjén anu nyerang pasar tiasa ngaregepkeun aranjeunna, saur Dr. Meadows.



Urang kedah gaduh seueur-ulah hariwang, saurna.

Iraha Proventil generik bakal sayogi?

Ayeuna, éta henteu jelas pas iraha generik énggal bakal pencét pasar A.S. Pernyataan anu dikaluarkeun ku Cipra dina 9 April saurna, Kami ngarencanakeun kiriman dina cara staggered. Kami ogé mastikeun yén urang ngalakukeun bit ku nyumbangkeun produk dina waktos anu diperyogikeun.