Utama >> Kasihatan >> Naha anjeun ngalaman kahariwang konperénsi pidéo? Ieu 4 cara pikeun méréskeun

Naha anjeun ngalaman kahariwang konperénsi pidéo? Ieu 4 cara pikeun méréskeun

Naha anjeun ngalaman kahariwang konperénsi pidéo? Ieu 4 cara pikeun méréskeunKasihatan

The Pandemi covid-19 parantos ngarobih cara jalma saling komunikasi. Téknologi (sapertos obrolan video sareng telepon konperénsi) ngajantenkeun gampang tetep nyambung, tapi ogé tiasa ngaraos wajar sareng kagok nalika ngagentos kontak langsung. Kanggo sababaraha, tekanan pikeun ngalakukeun sosial atanapi dina setting damel liwat konperénsi pidéo tiasa nyababkeun parasaan kabeurangan, kacapean, sareng bahkan ngadeukeutkeun kamelang.

Kumaha perkawis Zum anu tiasa ngakibatkeun perasaan hariwang?

Zum, Google Hangouts, FaceTime — konperénsi pidéo parantos janten alat anu penting pikeun anu damel ti bumi nalika pandemi COVID-19. Éta ogé nuju dianggo pikeun ngajar, bersosialisasi, sareng salaku cara pikeun urang sacara virtual ngiringan acara sapertos kawinan, ulang taun, sareng panguburan. Seueur panyawat kasihatan parantos ngadorong janjian telehealth teuing. Sadayana interaksi online ieu, Nanging, tiasa gaduh downside.



Panggilan pidéo peryogi langkung pokus tibatan paguneman langsung, saur Zlatin Ivanov , MD, psikiater basis New York City. Urang peryogi langkung seueur tanaga pikeun ngolah isyarat non-verbal sapertos ekspresi wajah, nada sareng nada sora, sareng bahasa awak; merhatoskeun langkung seueur kana ieu nyéépkeun seueur énergi.



Ieu tanaga anu urang parantos parantos kurang, kusabab ditambihan setrés méntal anu tiasa sumping ku pandemi.

Kahariwang urang naék nalika urang kedah fokus kana lima urang dina waktos anu sami sakaligus dina panempoan galéri, saur Dr. Ivanov. Kadang-kadang, langkung hésé ngartos batur sapagawean anjeun, babaturan, afiliasi kusabab masalah konéktip atanapi aksen. Alesan sanés pikeun ngarasa hariwang nyaéta yén urang gancang kedah kenal sareng malah mahir ku sababaraha platform télépon pidéo anu béda— Zoom, GoToMeeting, Skype, sareng kecap sanésna, kasusah téknis anu matak pikasieuneun tiasa nambihan prihatin tambihan hariwang sosial. .



Salaku tambahan, éta ogé biasa hariwang ngeunaan kumaha anjeun katarima dina Webcam, atanapi setrés kusabab janten fotogénik. Seueur jalma anu neuteup pameunteu dina layar langkung seueur kali tibatan anu bakal katingali dina kaca spion sapoé-sareng éta tiasa nimbulkeun masalah harga diri ngeunaan penampilan.

Saha anu paling sering kapangaruhan ku kahariwang konperénsi pidéo?

Pandemi COVID-19 tiasa mangaruhan langkung seueur tibatan kaséhatan fisik anjeun. Éta ogé mangaruhan kaséhatan méntal anjeun nalika anjeun ngalaman parasaan setrés sareng kahariwang disababkeun ku ngajauhan sosial sareng papisah. Hiji pangajian mendakan yén setrés isolasi jangka panjang janten faktor résiko utama pikeun gangguan neuropsychiatric sapertos gangguan déprési sareng kahariwang. Obrolan zum sareng konperénsi pidéo tiasa ngabantosan perasaan katiisan, tapi éta tiasa ningkatkeun kahariwang dina sababaraha urang ogé. Jalma anu paling sering kapangaruhan ku kahariwang Zoom tiasa kalebet jalma anu teu wawuh kana téknologi, kitu ogé 15 juta déwasa anu hirup ku sagala rupa bentuk kamelang sosial.

Jalma anu bajoang sareng téknologi

Numutkeun kana Hong Yin, MD , psikiater anu berbasis di Wisconsin di New Frontiers Psychiatric & TMS, jalma anu henteu mungkin sakumaha biasa ngagunakeun téknologi sacara rutin janten anu paling kapangaruhan. Éta tiasa raoseun pisan pikeun seueur anu nganut bentuk komunikasi téknologi anyar. Parobihan, sacara umum, tiasa janten kacemasan sabab éta langkung kanyahoan tibatan hal anu urang wawuh sareng ngagaduhan ideu ngeunaan kumaha éta sateuacanna, Dr. Yin nyatakeun. Kami resep ngaraos yakin sareng sanggup sareng kaluar di luar zona kanyamanan urang tiasa samentawis ngareureuhkeun éta.



Jalma anu ngagaduhan gangguan kahariwang

Konperénsi pidéo ogé tiasa nangtang pikeun anu parantos merjuangkeun sagala rupa kamelang. Penduduk sanésna nyaéta jalma anu boh ngagaduhan bentuk kamelang (utamina kahariwang sosial) atanapi ngagaduhan sababaraha fitur anu ngaheulaan aranjeunna, saur Dr. Yin. Éta kalebet jalma anu condong mikirkeun, terutama ngeunaan hal-hal anu tiasa lepat tapi henteu cukup gejala pikeun minuhan kriteria pikeun gangguan kahariwang resmi. Ieu ogé tiasa mangaruhan jalma anu hirup kalayan gangguan awak démorphic, déprési, sareng kaayaan kaséhatan méntal anu sanés.

Sacara umum, Dr. Yin nyatet yén nalika ngeunaan Zoom kahariwang, Aya kamungkinan janten langkung tina utas / pola perasaan sadar diri naha ngeunaan penampilan atanapi kamampuan handap anu ditanggap pikeun diajar téknologi.

Kumaha carana urang ngajantenkeun Zum kirang kagok sareng kahariwang anu ngaganggu?

Warta anu saé ngeunaan kamelang Zoom nyaéta aya sababaraha léngkah saderhana anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun merangan éta.



1. Jadwal ngarecah

Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta nalungtik sacara ati-ati rutinitas anjeun sareng ngukir waktos-waktos istirahat tina rapat nalika siang sareng saatos anjeun pasang, saur Dr. Ivanov. Candak istirahat tina teuteup dina layar henteu ngan ukur nyegah pembakaran Zum, tapi éta ogé penting pikeun kaséhatan fisik sareng méntal urang.

Nalika ngadamel jadwal anjeun, tong mesen janji anjeun deui - nyungkeun sababaraha waktos di antawisna supados anjeun tiasa 'napas,' ngarobih sareng nyiapkeun anu salajengna, nyarankeun Dr. Ivanov. Bangun tina korsi anjeun, regangkeun, siraman pepelakan anjeun, piaraan anjing atanapi ucing anjeun. Pasihan uteuk anjeun kasempetan pikeun pindah roda antara rapat. Éta ogé wajar pikeun mareuman kaméra anjeun sababaraha menit nalika rapat, upami anjeun kedah.



2. Bagikeun kahariwang anjeun

Dr Yin nyarankeunngobrol sareng jalma sanés anu parantos nyobian éta sareng ogé hariwang ku éta sabab sakumaha anjeunna nunjukkeun, anjeun bakal sadar yén anjeun henteu nyalira sareng seueur anu gaduh pangalaman anu sami ngeunaan kahariwang antipasi sareng relief sareng jaminan anu bakal aya dina ngalengkepan suksés anu munggaran anjeun konperénsi.

Patali: Naon ari teléterapi?



3. Kénging latihan

Upami anjeun ngaraos teu yakin kana kamampuan anjeun pikeun nganapigasi bentuk komunikasi ieu, nyungkeun bantosan. Perusahaan anjeun tiasa nawiskeun sababaraha video latihan, atanapi telepon kalayan wawakil Zoom anu tiasa ngajelaskeun kumaha ngagunakeun platform. Nalika anjeun yakin kana kamampuan anjeun pikeun ngagunakeun program éta, setrés anjeun bakal mimiti surut.

4. Atur wates

Salaku tambahan, Dr. Yin nyatakeun yén leres-leres hadé pikeun nyebut preferensi Zoom anjeun ka kolega Anjeun, sapertos nganggo fitur audio tanpa pidéo.99/100 kali audio sadayana anu anjeun peryogikeun kecuali anjeun anu nampilkeun, host, atanapi anjeun ningalikeun visual ka sadaya pamilon, janten jalma-jalma anu langkung hadir henteu kedah gaduh kamérana, saur anjeunna.



Konperénsi video zum parantos janten alat anu berharga dina waktos jarak jauh sosial ieu, tapi penting pikeun diémutan yén urang moal ngandelkeun aranjeunna salamina. Nyandak léngkah saderhana tiasa ngabantosan pikeun ngirangan kacapean Zoom sareng kahariwang anu tiasa disababkeun.