Utama >> Kasihatan >> Aplikasi anu pangsaéna pikeun ngabantosan manajemén kaséhatan méntal

Aplikasi anu pangsaéna pikeun ngabantosan manajemén kaséhatan méntal

Aplikasi anu pangsaéna pikeun ngabantosan manajemén kaséhatan méntalKasihatan

Sanaos téknologi modéren sering difitnah salaku pangaruh négatip, aya sababaraha cara anu saéstuna tiasa ningkatkeun kahirupan urang sadidinten. Kasus dina titik: aplikasi kaséhatan méntal.

Malah ahli kaséhatan méntal parantos ngamimitian nyarankeun aplikasi nalika ngarawat pasién. Salaku ahli kaséhatan méntal anu ngajalankeun prakték swasta langkung ti 20 taun, kuring resep ningali kumaha téknologi anu dianggo pikeun ngajantenkeun aksés ka Podomoro méntal langkung terjangkau sareng tiasa diukur, saur Daun Carolin, Ph.D. , ahli saraf, panulis, sareng ahli kaséhatan méntal.



Urang sadayana ngagaduhan telepon sareng sanés nyéépkeun waktos ngawadul ngeunaan kumaha téknologi bahaya, urang kedah tingali kumaha urang tiasa nganggo platform téknologi pikeun ngabantosan jalma-jalma anu teu ngagaduhan waktos, dana, atanapi motivasi pikeun milari kasehatan méntal, saurna. Sedengkeun aplikasi sanés kedah janten gaganti pangobatan kasihatan méntal anu pas, éta tiasa janten sumber daya anu ngabantosan.



Nalika ngeunaan nyarankeun aplikasi ka penderita, Sean Paul, MD, anu ngagaduhan nowpsych.com , nyatakeun yén kakuatanana aya dina kesederhanaan maranéhna. Aya seueur halaman wéb anu aya sareng seueur inpormasi. Teuing inpormasi sering kalangkungan sareng ngahariwangkeun kahariwang. Aplikasi ngamungkinkeun jalma aksés gancang kana inpormasi ringkes sareng kiat anu ngabantosan.

Nalika ngeunaan aplikasi, pastina teu aya kakirangan pilihan. Daptar ieu ngandung sababaraha aplikasi anu paling luhur sareng anu diunduh anu aya dina iPhone sareng Android, dipuji ku para profesional sareng pangguna ogé.



Aplikasi kaséhatan méntal anu pangsaéna

1. Spasi sirah

Kalayan peringkat 4,8 bentang (sareng peringkat 77.6K), Headspace mangrupikeun salah sahiji aplikasi luhur dina kategori Kaséhatan sareng Kabugaran di App Store. Éta dominan mangrupikeun aplikasi semedi anu tujuanna pikeun ngirangan setrés sareng ningkatkeun émutan. Mibanda rupa-rupa fitur kaasup semedi sareng pidéo anu dipandu. Sanaon aplikasi na gratis, pangguna tiasa mayar langkung seueur fitur sareng level anu tiasa dikonci nalika anjeun angkat. Unduh dina App Store jeung Google Play .

Patali : Aplikasi panginget resép pangsaéna

2. Tenang

Tenang ayeuna mangrupikeun aplikasi nomer 1 dina kategori Kaséhatan sareng Kabugaran di App Store. Tambih Deui, éta dipeunteun aplikasi anu pangsaéna pikeun 2017 ku Apple, sareng ngagaduhan 66K ulasan anu paling dipikaresep. Aplikasi Calm ngagaduhan rupa-rupa alat sareng meditasi anu dipandu, sareng kalebet citra anu tenang sareng latar tukang. Éta ogé ngagaduhan kalénder pikeun ngalacak tafakur. Sapertos kalolobaan aplikasi sanés dina daptar ieu, aplikasi Calm gratis, nanging aya fitur tambahan anu tiasa diaksés ngalangkungan pembayaran langganan bulanan. Unduh dina App Store jeung Google Play .



3. Talkspace

Nyambungkeun pangguna langsung sareng therapist anu dilisensikeun, Talkspace dumasarkeun kana sistem langganan, sareng aya sababaraha rupa tingkat anu tiasa anjeun aksés pikeun pangrojong individual. Éta tiasa kéngingkeun mahal, sareng ahli terapi Talkspace henteu nampi asuransi. Nanging, upami anjeun teu ngagaduhan asuransi harga lumayan lumayan dibandingkeun sareng terapi di-jalma. Kanyataan yén éta tiasa diaksés ti bumi sareng ngalangkungan olahtalatah panginten janten fitur jual kanggo sababaraha, sareng numutkeun halaman wéb Talkspace , jasa éta tiasa ditutupan ku sababaraha program bantosan padamel atanapi kauntungan asuransi. Unduh dina App Store jeung Google Play .

4. Sanvello (baheulana Pacifica)

Baheulana dingaranan Pacifica, aplikasi Sanvello mangrupikeun leyuran dumasar-bukti anu diciptakeun ku psikolog anu ngagunakeun téknik anu disahkeun sacara klinis sapertos terapi perilaku kognitif (CBT) - jinis psikoterapi anu parantos kabuktosan janten épéktip khusus pikeun setrés, kahariwang, sareng déprési. Aplikasi nganteurkeun terapi CBT ngalangkungan sababaraha kagiatan, média, sareng alat anu béda pikeun pangguna. Sanaon aplikasi na gratis kanggo diunduh, fitur premium sayogi dina dasar langganan. Unduh dina App Store jeung Google Play .

5. Moodnotes

Moodnotes mangrupikeun aplikasi sanés anu ngagunakeun CBT pikeun ngabantosan pangguna pikeun maju dina ngarobih pola négatip dina mikir. Aplikasi ieu dianggo salaku jurnal pikeun ngalacak wanda dina cara saderhana sareng langsung. Aplikasi ramah-pamaké ieu bakal nyetél anjeun deui $ 4,99; Nanging, éta tiasa janten harga sakedik kanggo mayar upami éta ngabantosan ningkatkeun pola pikir sareng suasana haté. Unduh dina App Store .



6. Kajadian

Happify mangrupikeun aplikasi anu pikaresepeun anu dirancang pikeun ngabantosan setrés sareng hariwang. Éta ngandung kaulinan sareng kagiatan anu dirarancang pikeun ngabantosan pangguna dina séri lagu anu béda (atanapi tujuan, sapertos kapercayaan diri sareng ngungkulan setrés). Tujuan akhirna nyaéta ngarobih pola sareng ngembangkeun kabiasaan anu langkung séhat. Éta gratis; Nanging, aya tingkatan mayar, anu nawiskeun langkung seueur fitur. Unduh dina App Store jeung Google Play .

Di dunya dimana urang langkung sibuk tibatan kantos, kamampuan pikeun ngaksés program kaséhatan méntal dina ujung jari urang tiasa janten berharga.



Numutkeun ka Daun: Tungtungna, aplikasi mangrupikeun hiji alat dina toolkit pikeun ngabantosan masalah kaséhatan méntal, sareng kedah dianggo disarengan terapi, nutrisi sareng latihan anu saé, sareng inisiatip berbasis komunitas. Upami anjeun milarian ngatur kaséhatan méntal anjeun unggal dinten, nyobian aplikasi tiasa janten léngkah munggaran anu saé pikeun kahirupan anu langkung séhat, langkung tenang.

Henteu yakin kana dimana ngamimitianna? Coba ngobrol sareng panyadia perawatan primér anjeun atanapi ahli kaséhatan méntal. Nalika hiji aplikasi sanés janten hiji-hijina metode pangobatan pikeun jalma anu ngagaduhan diagnosa kaséhatan méntal, panyadia anjeun tiasa ngabantosan anjeun pikeun mutuskeun naon anu pas pikeun anjeun.