Utama >> Komunitas >> Naon éta hirup sareng hypothyroidism

Naon éta hirup sareng hypothyroidism

Naon éta hirup sareng hypothyroidismKomunitas

Nalika kuring yuswa 18 taun, kuring didiagnosis sareng hypothyroidism-intina tiroid kuring henteu leres-leres jalan. Dina waktos éta kuring mahasiswa anyar dina kuliah komo henteu leres-leres yakin yén tiroid éta. Kuring ngagaduhan rasa samar yén éta mangrupikeun bagian tina awak anjeun, tapi kuring henteu terang naon anu dilakukeun. Sareng, kuring panginten yén masalah tiroid mangrupikeun hal anu diungkulan ngan ukur jalma sepuh. Kuring henteu terang saha-saha umur kuring anu ngagaduhan kaayaan médis kronis, anu peryogi didatangan dokter unggal genep bulan, atanapi anu nginum obat sadidinten anu sanés kendali kalahiran.

Naon anu kuring henteu terang teras, sareng naon dokter klinik kaséhatan kuring anu sibuk henteu ngawartosan, éta hypothyroidism saleresna umum pisan. Aya langkung ti 3 juta kasus anyar jalma anu hirup kalayan hypothyroidism unggal taun. Kuring untung kuring kantos angkat pikeun janji dimana padamelan getih rutin ningali kaayaan sateuacan kuring kantos ngalaman salah sahiji gejala umum.



Naon hypothyroidism?

Hypothyroidism mangrupikeun kaayaan nalika kelenjar tiroid henteu tiasa ngajantenkeun tingkat hormon tiroid anu optimal, jelasna Anis Rehman, MD , asistén profésor sareng éndokrinologis di Universitas Illionis Kidul - Sekolah Kedokteran anu nyerat Endokrin Kab .



Naon anu karasa ku hypothyroidism?

Éta tiasa leres-leres asimtomatik atanapi tiasa aya sababaraha gejala anu henteu spésifik sapertos kacapean, sénsitip tiis, kulit garing, ipis rambut, kabebeng, nambihan beurat, sora serak, nyeri otot, sareng laju jantung anu kalem.

Kumaha dirawat hypothyroidism?

Paling umum, hyPerawatan pothyroidism kalebet ngagentos hormon tiroid. Levothyroxine mangrupikeun pilihan pangubaran anu murah sareng disatujuan ku FDA, saur Dr. Rehman.



Sapertos kalolobaan jalma anu hirup sareng hypothyroidism, kuring ngatur kaayaan abdi kalayan pangobatan, hormon tiroid ngagentos anu ngeusi tempat tiroid awak kuring henteu nyayogikeun.Ieu resép anu kuring parantos lakukeun unggal dinten dina sababaraha dosis sapertos anu dirumuskeun ku dokter kuring langkung ti 17 taun.

BACA Hareup: Perawatan tiroid sareng pangobatan

Naon anu bakal kajadian upami hypothyroidism henteu dirawat?

Upami kuring ngantep hipotiroidisme kuring henteu dirawat, éta tiasa nyababkeun komplikasi serius , sapertos goiter, gagal jantung, masalah irama jantung, masalah kaséhatan méntal, koma myxedema, infertilitas, sareng cacat lahir.



Milarian dokter anu leres

Kusabab kuring parantos asimtomatik saprak kuring mimiti didiagnosis, bagian paling hese pikeun nganapigasi hypothyroidism pikeun kuring nyaéta mendakan dokter anu pas. Kuring miharep dokter anu ngubaran kuring salaku jalma, henteu ngan ukur salaku statistik-jalma anu béntés LGBTQ sareng anu henteu bakal ngadorong penurunan beurat. Éta hartosna seueur rujukan sareng wawancara sareng calon dokter sateuacan ngadegkeun perawatan sareng aranjeunna.

Tiroid mangrupikeun barométer awak anjeun; éta ngatur sadayana ti sabaraha gancang haté anjeun ngéléhkeun dugi ka seueur peujit anjeun per dinten, numutkeun ka Romy Block, MD, kapala divisi éndokrinologi di Sistem Kesehatan Universitas Northshore . Alesan anu paling umum pikeun hypothyroidism nyaéta panyakit otoimun anu ngalir di kulawarga-disebat 'tiroiditis Hashimoto.' Ieu nalika awak anjeun sorangan nyerang tiroid anjeun sareng mareumanana. Perlakuan anu paling umum ogé nyaéta levothyroxine.

Butuh waktu leuwih dasawarsa kunjungan dokter sateuacan dokter katuhu mendakan yén Hashimoto aya di tukangeun tiroid anu teu aktip kuring. Sanaos nami na pikasieuneun, éta leres-leres henteu acan aya pangaruhna kana rencana kaséhatan atanapi pangobatan kuring. Tapi, éta tungtungna ngajelaskeun kunaon tingkat gawé getih tiroid kuring sering kaluar sareng dosis abdi kedah disaluyukeun, sanaos taat kana rézim pangobatan kuring.



Hirup sareng hypothyroidism

Jujur, hypothyroidism mangrupikeun bagian leutik tina kahirupan kuring anu lengkep. Abdi nginum obat. Kuring balik ka dokter pikeun ngerjakeun getih unggal unggal bulan, sareng kuring hirup anu pangsaéna! Abdi teu tiasa ngeluh, sareng kuring pikir penting pisan pikeun ngarobih narasi ngeunaan kaayaan tiroid. Aranjeunna sanés sababaraha hal anu uih. Kalayan perlakuan anu saé, anjeun bakal mimiti raos langkung gancang.

Upami kuring henteu ngagaduhan fisik taunan nalika kuring kuliah, sigana mah kuring henteu terang kuring ngalaman masalah tiroid. Éta ngan hiji conto naha penting pisan pikeun ngadegkeun dokter perawatan primér-teras angkat kéngingkeun pamariksaan (henteu masalah umur anjeun)! Hypothyroidism, nalika henteu didiagnosa sareng henteu dirawat, tiasa nyababkeun komplikasi médis. Ngan pastikeun pikeun milarian panyedhiya kasehatan anu pas sareng kabutuhan sareng nilai anjeun. Dokter anjeun kedah ningali anjeun salaku jalma, henteu ngan ukur panyakit anu kedah diubaran atanapi dikokolakeun.