Utama >> Narkoba Vs. Sobat >> Celexa vs Zoloft: Beda Utama sareng Kamiripan

Celexa vs Zoloft: Beda Utama sareng Kamiripan

Celexa vs Zoloft: Beda Utama sareng KamiripanNarkoba vs. Sobat

Celexa sareng Zoloft mangrupikeun dua pangobatan nami mérek anu biasana diresepkeun pikeun ngubaran déprési. Duanana dikelompokkeun dina kelas pangobatan anu disebut sambetan serotonin reuptake inhibitors (SSRIs). Aranjeunna jalan ku ningkatkeun pangaruh tina neurotransmitter anu disebat serotonin dina uteuk. Sedengkeun duanana pangobatan tiasa dianggo dina cara anu sami sareng mawa efek samping anu sami, aya sababaraha bédana penting antara dua ubar ieu.

Celexa

Celexa ogé dikenal ku nami generik atanapi kimia na, citalopram. Éta disatujuan pikeun ngubaran déprési. Sapertos SSRI umum anu sanés, Celexa utamina ngalaman metabolisme dina ati sareng rata-rata satengah umur sakitar 35 jam. Éta ngahontal konsistén konsistén dina getih saatos sakitar 1 minggu pamakean awal.



Celexa asalna tina 10 mg, 20 mg, atanapi 40 mg tablet lisan ogé leyuran lisan 10 mg / 5 mL oral. Ilaharna dosed salaku 20 mg per dinten énjing atanapi sonten. Dosis ieu teras tiasa ditingkatkeun janten 40 mg per dinten saatos henteu kirang ti saminggu.



Hoyong harga anu pangsaéna dina Celexa?

Ngadaptarkeun peringatan harga Celexa sareng terang iraha hargana robih!

Kéngingkeun peringatan harga



Zoloft

Zoloft dipikanyaho ku nami umumna, sertraline. Éta ogé ngubaran déprési sapertos Celexa. Nanging, henteu sapertos Celexa, éta ogé ngubaran Obsesip Compulsive Disorder (OCD), Panic Disorder (PD), Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD), Social Anxiety Disorder (SAD), sareng Premenstrual Dysphoric Disorder (PDD). Ku alatan éta, éta ngubaran rupa-rupa kaayaan jiwa langkung lega.

Zoloft ogé dimetabolisme dina ati kalayan rata-rata satengah hirup 26 jam. Kalayan satengah umur anu langkung pondok tibatan Celexa, Zoloft tiasa nyababkeun efek samping kirang sapertos ngantuk. Sapertos Celexa, konséntrasi konsistén kahontal dina awak saatos sakitar 1 minggu kalayan poténsi terapi maksimum ngahontal saatos sababaraha minggu.

Tablet lisan sayogi dina kakuatan 25 mg, 50 mg, atanapi 100 mg dicandak sakali unggal dinten. Larutan lisan 20 mg / 1 mL ogé sayogi.



Hoyong harga anu pangsaéna dina Zoloft?

Ngadaptarkeun perhatosan harga Zoloft sareng terang iraha harga na robih!

Kéngingkeun peringatan harga

Celexa vs Zoloft Side by Side Comparison

Celexa sareng Zoloft ngabagi seueur kamiripan sareng bédana salaku pangobatan SSRI. Detil ieu tiasa ditalungtik dina tabel babandingan di handap ieu.



Kéngingkeun kartu diskon resép SingleCare

Celexa Zoloft
Resep Kanggo
  • Déprési
  • Gangguan Depresi Utama (MDD)
  • Gangguan obsessive Compulsive Disorder (OCD)
  • Gangguan Panik (PD)
  • Gangguan Stres Pasca-Traumatis (PTSD)
  • Gangguan Kahariwang Sosial (SAD)
  • Gangguan Démphori Prémenstrual (PDD)
Klasifikasi Narkoba
  • Selektif Serotonin Reuptake Inhibitor (SSRI)
  • Selektif Serotonin Reuptake Inhibitor (SSRI)
Pabrikan
Pangaruh Sisi umum
  • Insomnia
  • Seueul
  • Ngaronjat kesang
  • Kacapean
  • Ngalamun
  • Turunna libido
  • Gangguan Éjakulasi
  • Anorgasmia
  • Pusing
  • Ngaganggu
  • Ngoyagkeun
  • Birit
  • Kabebeng
  • Inféksi pernapasan
  • Insomnia
  • Seueul
  • Ngaronjat kesang
  • Kacapean
  • Ngalamun
  • Turunna libido
  • Gangguan Éjakulasi
  • Anorgasmia
  • Pusing
  • Nyeri sirah
  • Teu nyusahkeun
  • Ngaganggu
  • Ngoyagkeun
  • Birit
Dupi aya generik?
  • Leres
  • Citalopram
  • Leres
  • Sertraline
Naha ditutupan ku asuransi?
  • Rupa-rupa numutkeun panyadia anjeun
  • Rupa-rupa numutkeun panyadia anjeun
Bentuk Dosis
  • Tablet lisan
  • Tablet lisan
  • Solusi lisan
Harga Kontan Rata-rata
  • 325 (per 30 tablet)
  • 365 (per 30 tablet)
Harga diskon SingleCare
  • Harga Celexa
  • Harga Zoloft
Interaksi Narkoba
  • Sambetan MAO
  • Pimozide
  • SSRI anu sanés
  • SNRIs
  • Amiodarone
  • Triptans
  • Antidépresan Trisiklik
  • Fentanyl
  • Litium
  • Tramadol
  • Buspirone
  • Amfétamin
  • St. John's Wort
  • NSAIDs
  • Aspirin
  • Warfarin
  • Cimetidine
  • Ginkgo
  • Lamotrigine
  • Phenytoin
  • Carbamazepine
  • Zolpidem
  • Propafenon
  • Atomoxetine
  • Metoprolol
  • Ketoconazole
  • Itraconazole
  • Clarithromycin
  • Omeprazole
  • Inhibitor MAO (isocarboxazid, phenelzine, selegiline, tranylcypromine)
  • Pimozide
  • SSRI anu sanés
  • SNRIs
  • Amiodarone
  • Triptans
  • Antidepresan Trisiklik (amitriptyline, nortriptyline, imipramine)
  • Fentanyl
  • Litium
  • Tramadol
  • Buspirone
  • Amfétamin
  • St. John's Wort
  • NSAIDs
  • Aspirin
  • Warfarin
  • Cimetidine
  • Ginkgo
  • Lamotrigine
  • Phenytoin
  • Carbamazepine
  • Zolpidem
  • Propafenon
  • Atomoxetine
  • Metoprolol
  • Nebivolol
Naha kuring tiasa nganggo nalika ngarencanakeun kakandungan, nyandung, atanapi nyusu?
  • Celexa nyaéta Kakandungan Kategori C. Panilitian sato parantos nunjukkeun épék ngarugikeun kana fétus. Panilitian anu cekap henteu acan dilakukeun pikeun manusa. Celexa henteu diharepkeun ngarugikeun murangkalih anu disusuan. Konsultasi ka dokter ngeunaan léngkah-léngkah anu kedah dilakukeun nalika hamil sareng nyusu.
  • Zoloft nyaéta Kakandungan Kategori C. Panilitian sato parantos nunjukkeun épék ngarugikeun kana fétus. Panilitian anu cekap henteu acan dilakukeun pikeun manusa. Zoloft henteu diharepkeun ngarugikeun orok anu disusuan. Konsultasi ka dokter ngeunaan léngkah-léngkah anu kedah dilakukeun nalika hamil sareng nyusu.
BERKAITAN: Detil Celexa | Rinci Zoloft

Ringkesan

Duanana Celexa sareng Zoloft mangrupikeun pangobatan anu sami strukturna sareng kimia anu dianggo pikeun ngubaran déprési. Nalika ngubaran déprési, Zoloft ogé ngubaran Obsesip Compulsive Disorder (OCD), Panic Disorder (PD), Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD), Social Anxiety Disorder (SAD), sareng Premenstrual Dysphoric Disorder (PDD). Indikasi ieu nyalira panginten janten alesan anu cukup pikeun milih Zoloft tibatan Celexa.



Duanana pangobatan sumping dina formulasi anu sami sareng pitunjuk dosis anu sami. Butuh dugi ka sababaraha minggu kanggo ngaraosan pangaruh tina pangobatan boh. Kusabab duanana pangobatan dimetabolisme dina ati, pangaluyuan dosis tiasa dilakukeun dina jalma anu ngaruksak ati. Duanana pangobatan ogé ngagaduhan sababaraha interaksi ubar anu tiasa ningkatkeun résiko pangaruh ngarugikeun sapertos sindrom serotonin. Penting pikeun ngabahas pilihan pangobatan ieu sareng dokter pikeun nangtoskeun pangobatan anu pangsaéna pikeun anjeun.