Utama >> Kumpeni >> Ngartos rencana Medicare Bagian D

Ngartos rencana Medicare Bagian D

Ngartos rencana Medicare Bagian DKumpeni

Resep tiasa mahal, sareng éta setrés upami anjeun ngalaman kasulitan numutkeun aranjeunna. Rencana asuransi kaséhatan anu nutupan sababaraha biaya pangobatan anjeun tiasa ngabantosan tetep séhat sakedik gampang. Medicare Bagian D tiasa ngabantosan.

Kumaha cara Medicare Bagian D?

Medicare Bagian D mangrupikeun bagian opsional tina Medicare anu ngaliput kaseueuran pangobatan resép. Bagian D ditawarkeun ngalangkungan perusahaan asuransi swasta anu seueur jalma di Medicare milih ngabantosan biaya obat.



Medicare ngagaduhan opat bagian: A, B, C, sareng D. Medicare Bagian A nyertakeun perawatan rumah sakit rawat inap, perawatan fasilitas asuhan terampil, perawatan kaséhatan bumi saatos dibébaskeun ti rumah sakit rawat inap, sareng perawatan rumah sakit.



Kaseueuran jalma anu layak pikeun Medicare nampi Bagian A sacara otomatis.

Medicare Bagian B ngaliput kunjungan kantor dokter rawat, sinar-X, tés laboratorium, jasa kaséhatan bumi, jasa pencegahan, alat-alat médis awét, jasa kaséhatan méntal, jasa ambulan, sareng terapi fisik, sareng jasa sanésna. Kaseueuran jalma anu ngagaduhan Medicare milih nampi kauntungan Bagian A sareng Bagian B na handapeun Medicare fee-for-service tradisional, atanapi Medicare Asli.



Medicare Bagian C mangrupikeun bagian tina Medicare anu rencana asuransi kasihatan swasta — tibatan Asli Medicare — ngatur Bagian A sareng B kauntungan ogé biasana nawiskeun kauntungan ubar resép. Rencana Bagian C biasana disebut Rencana Kauntungan Medicare.

Pikeun kéngingkeun cakupan ubar resép, ahli waris Medicare tiasa ngadaptar dina Medicare Part D Resép Narkoba Resep (PDP) atanapi dina rencana Narkoba Resep Medicare Advantage (MAPD). Ahli waris tiasa mayar premium bulanan ka operator asuransi na, teras pangobatan anu ditutupan ku perusahaan asuransi tiasa dipésér. Déduksi sareng copay atanapi koin jaminan tiasa dibayar ku ahli waris, sareng perusahaan asuransi nutupan biaya sésana.

Aya opat tahapan Liputan Bagian Medicare D sapanjang taun di mana biaya ubar tiasa robih:



  1. Dipotong: Jumlah kaluar-saku biaya anu kedah dibayar ku konsumen Medicare sateuacan sinyalna Medicare diterapkeun.
  2. Liputan awal: Rencana Medicare sareng konsumén ngabagi biaya ubar resép. Copay atanapi coinsurance ieu diatur ku rencana gumantung kana tingkat unggal ubar, sareng faktor sanésna.
  3. Jurang sinyalna: Saatos konsumén sareng rencana mayar jumlah gabungan dina obat-obatan anu ditutupan, konsumen ngalih kana celah sinyalna, anu disebut ogé liang donat Medicare. Dina 2019, anjeun mayar 25% atanapi 37% pikeun ubar-ngaran sareng ubar umum. Nanging, dina taun 2020, éta bakal 25% diluar dewan, saur Danielle K. Roberts, ahli Medicare sareng ko-pendiri Mangpaat Boomer .
  4. Cakupan bencana: Tahap ahir cakupan Medicare Bagian D dimana konsumén mayar sakitar 5% biaya ubarna dugi ka akhir taun. Dina 2019, bencana ngaliput kahontal saatos konsumen nyalira mayar $ 5,100 dina total biaya luar-saku.

Obat naon anu ditutupan ku Medicare Bagian D?

Obat resép anu ditutupan ku rencana Medicare Bagian D bakal bénten-bénten dumasar kana naon anu dicakup ku masing-masing operator asuransi individu.

Rencana Bagian Medicare D umumna bakal nutupan sahenteuna dua ubar tina unggal kategori ubar. Rencana ogé diperyogikeun pikeun nutupan ampir unggal ubar tina kelas ieu:

  • Antipsikotik: Obat ieu dirumuskeun pikeun ngabantosan ngatur psikosis. Conto antipsikotik anu biasana diresepkeun kalebet Haldol (haloperidol) sareng Risperdal (risperidone).
  • Antidepresan: Obat ieu ngabantosan ngubaran gangguan déprési sareng kahariwang pikeun jalma réa. Effexor XR (venlafaxine) sareng Prozac (fluoxetine) mangrupikeun dua antidépresan anu biasana diresepkeun.
  • Anticonvulsants: Grup ubar ieu diwangun ku agén farmakologis ngabantuan jalma anu ngalaman kejang epiléptik. Conto anticonvulsants anu tiasa ditutupan ku rencana Medicare Part D kalebet Keppra (levetiracetam) sareng Lamictal (lamotrigine).
  • Immunosuppressants: Obat ieu ngirangan kakuatan sistem imunitas awak, anu sakapeung diperyogikeun pikeun cangkok organ atanapi pikeun ngubaran panyakit otoimun. Pangobatan prednisone, sapertos Deltasone sareng Orasone, mangrupikeun conto imunosupresan anu biasana diresepkeun.
  • Obat kanker: Rencana Medicare Bagian D bakal nutupan sababaraha ubar kanker. Penting pikeun ngobrol sareng panyadia kasehatan sareng operator asuransi anjeun pikeun mastikeun ubar anu anjeun peryogikeun katutup sateuacan ngadaptarkeun kauntungan ubar resép. Conto ubar kanker anu sering diresepkeun kalebet Avastin (bevacizumab) sareng Revlimid (lenalidomide).
  • Obat HIV / AIDS: Rencana Bagian Medicare D bakal nutupan sababaraha pangobatan resép pikeun HIV / AIDS. Sababaraha conto jinis ubar ieu kalebet Truvada (emtricitabine-tenofovir), Norvir (ritonavir), sareng Isentress (raltegravir).

Duanana ubar-ubaran umum sareng mérek-namina katutupan ku Medicare Bagéan D, tapi pangobatan ngaran mérek tiasa langkung mahal kanggo ahli waris. Obat disimpen kana tingkatan ku rencana Medicare Part D, sareng ubar dina tingkatan anu béda bakal gaduh biaya anu bénten. Obat ngaran mérek tiasa ditempatkeun kana tingkatan anu langkung luhur anu ngagaduhan biaya copay atanapi koin jaminan anu langkung luhur.



Hiji hal anu kudu dipikanyaho ngeunaan Medicare Bagian D nyaéta yén éta henteu nutupan pangobatan anu langkung mahal, vitamin resép, sareng pangobatan anu sanés. Ngobrol sareng panyadia kasehatan atanapi dokter, sareng marios pilihan rencana anjeun unggal taun mangrupikeun cara anu paling saé pikeun nangtoskeun naha rencana Medicare Part D anjeun mangrupikeun rencana anu pas pikeun anjeun dumasar kana kabutuhan médis masing-masing. Anjeun gaduh kasempetan pikeun ngarobih rencana ka anu langkung cocog sareng kabutuhan anjeun nalika Pendaftaran Terbuka. Jalma anu ngagaduhan rencana Medicare Advantage tiasa tiasa ngalihkeun rencana salami Medicare Advantage Open Enrollment Periode.

Naon biaya Medicare Bagian D?

Unggal rencana Bagian D kedah nyetél pangurangan nyalira, premi, tingkat tingkat, sareng formulariesna. Premi bulanan pikeun anu ngagaduhan Medicare Bagian D bakal bénten-bénten gumantung kana rencana. Rata-rata bulanan nasional pikeun 2019 nyaéta $ 33.19, sanaos aya kamungkinan pikeun ieu robih di 2020.



Upami perusahaan asuransi peryogi dikirangan, éta bakal dibayar heula, dituturkeun ku copay atanapi asuransi koin pikeun unggal ubar resép. Aya wates kana sabaraha deduktible; wates pikeun 2019 moal tiasa langkung ti $ 415.

Saatos dikurangan mayar, rencana Medicare Bagian D bakal meryogikeun ahli waris pikeun mayar kopay atanapi asuransi koin kanggo resép. Upami jaminan koin diperyogikeun, maka ahli waris bakal mayar perséntase ubar anu dipésér.



Salah sahiji masalah anu mangaruhan jalma anu ngagaduhan Medicare nyaéta anu disebat gap gap, atanapi liang donat . Celah sinyalna kahontal nalika biaya ubar total anu dibayar ku konsumén sareng rencana na ngahontal wates anu tangtu. Sakali watesna dihontal, jalma sigana bakal mayar biaya luar-saku anu langkung luhur pikeun pangobatanna.

Patali: Dupi abdi tiasa nganggo SingleCare nalika kuring nuju di Medicare?



Jalma anu gaduh panghasilan langkung luhur tiasa mayar biaya anu langkung saé pikeun sinyalna Bagian D na. Sabalikna, jalma dina Medicaid atanapi anu cocog pikeun Bantosan Tambahan tiasa mayar biaya anu langkung handap dina Bagian D.

Pangadeg MedicareQuick , Kathe Kline, nyarankeun kéngingkeun pamahaman lengkep ngeunaan kumaha Medicare Bagian D jalan pikeun estimasi biaya poténsial.

Unggal rencana gaduh biaya premium nyalira, dikurangan, jumlah copay, jumlah koin, sareng formularies, saur Kline. Formulary nyaritakeun ubar mana anu aya dina rencana éta, sareng biaya naon waé anjeun. Seueur jalma sacara salah ningali ngan ukur premium sareng dikurangan. Éta kasalahan. Kuring nyarankeun yén jalma dina Medicare milarian biaya unggal taun nganggo alat anu disebat MyMedicare.gov. Ku cara éta anjeun bakal milari sadaya biaya, kalebet pangobatan anjeun, anu tiasa janten seueur biaya.

Kumaha kuring kéngingkeun Medicare Bagian D?

Gampang ditingali sareng dibandingkeun pilihan rencana Medicare.gov upami anjeun resep ngadaptar pikeun rencana ubar resép Medicare sapertos Medicare Bagian D. Nelepon 1-800-Medicare sareng nyarios ka konselor ogé pilihan anu saé upami anjeun peryogi bantosan.

Pastikeun mertimbangkeun premium, copayment, coinsurance, sareng deductibles, sareng perhatoskeun pangobatan anu ditutupan sareng larangan ubar poténsial pikeun mastikeun anjeun milih rencana Medicare Part D anu pangsaéna pikeun anjeun.

Periode pendaptaran awal pikeun anu énggal di Medicare sareng anu yuswa 65 taun kalebet tilu bulan sateuacan, bulan, sareng tilu bulan saatos ulang taunna. Taunanana Mangsa Pendaptaran Terbuka ngalir ti 15 Oktober dugi ka 7 Désémber. Upami anjeun henteu ngadaptar dina jangka waktu ieu, anjeun tiasa mayar hukuman pendaptaran telat. Mangrupikeun ide anu saé pikeun parios Medicare.gov pikeun mastikeun anjeun terang tenggat waktos sareng ningali naha anjeun cocog pikeun Jaman Pendaftaran Khusus.