Utama >> Narkoba Vs. Sobat >> Meloxicam vs. Celebrex: Bedana, kamiripan, sareng mana anu langkung saé pikeun anjeun

Meloxicam vs. Celebrex: Bedana, kamiripan, sareng mana anu langkung saé pikeun anjeun

Meloxicam vs. Celebrex: Bedana, kamiripan, sareng mana anu langkung saé pikeun anjeunNarkoba vs. Sobat

Tinjauan ubar & bédana utama | Kaayaan dirawat | Khasiatna | Sinyalna asuransi sareng ngabandingkeun biaya | Pangaruh samping | Interaksi narkoba | Peringatan | FAQ

Meloxicam sareng Celebrex mangrupikeun ubar anti radang nonsteroidal (NSAIDs) anu dianggo pikeun ngubaran rematik. Meloxicam mangrupikeun pérsi umum Mobic sedengkeun Celebrex mangrupikeun nami mérek pikeun celecoxib. Duanana ubar dianggo ku nyegah sékrési zat radang anu disebut prostaglandin. Ku ngahalangan pelepasanna dina awak, meloxicam sareng Celebrex tiasa ngirangan nyeri, peradangan, sareng pembengkakan dina sendi.



Sedengkeun duanana NSAID ngubaran nyeri, aranjeunna gaduh sababaraha bédana kumaha aranjeunna dipaké sareng sababaraha épék sampingan anu kedah diperhatoskeun. Conto sanés NSAID kalebet ibuprofen, naproxen, sareng diclofenac.



Naon bédana utama antara ‌Meloxicam vs. Celebrex?

Meloxicam (kupon Meloxicam | Detil Meloxicam) mangrupikeun pangobatan umum anu biasana dicandak sakali unggal dinten pikeun osteoarthritis, rematik rheumatoid, sareng rematik rheumatoid ngora. Meloxicam tiasa ngahontal tingkat puncak dina getih nepi ka 6 jam saatos nginum dosis. Éta kaserep dina waktos anu langkung lami dibandingkeun sareng Celebrex sareng anu sanés NSAIDs .

Celebrex (celecoxib) mangrupikeun ubar nami mérek anu tiasa diinum sakali atanapi dua kali unggal dinten gumantung kana jinis rematik anu diubaran. Celebrex (kupon Celebrex | Detil Celebrex) ogé tiasa ngubaran kram menstruasi. Konsentrasi puncak celecoxib kahontal 3 jam saatos administrasi. Maka, épék na dihasilkeun langkung gancang tapi terakhir pikeun waktos anu langkung pondok dibandingkeun sareng meloxicam.



Beda utama antara ‌Meloxicam vs. Celebrex
Meloxicam Celebrex
Kelas ubar Obat anti radang Nonsteroidal (NSAID) Obat anti radang Nonsteroidal (NSAID)
Status mérek / umum Vérsi generik sayogi Vérsi generik sayogi
Naon nami umumna?
Naon nami mérek na?
Ngaran umum: Meloxicam
Ngaran mérek: Mobic
Ngaran umum: Celecoxib
Ngaran mérek: Celebrex
Naon bentuk (s) ubar asalna? Tablet lisan
Kapsul lisan
Sacara lisan disintegrating tablet
Gantung lisan
Kapsul lisan
Naon dosis standarna? 7,5 mg sakali unggal dinten 200 mg sakali unggal dinten atanapi 100 mg dua kali unggal dinten
Sabaraha lami perlakuan has? Pamakéan jangka pondok atanapi jangka panjang gumantung kana pitunjuk dokter anjeun Pamakéan jangka pondok atanapi jangka panjang gumantung kana pitunjuk dokter anjeun
Saha anu biasana ngagunakeun pangobatan? Dewasa sareng barudak langkung ti 2 taun sareng beuratna 132 lbs (60 kg) atanapi langkung Dewasa sareng barudak langkung ti 2 taun sareng beuratna 22 lbs (10 kg) atanapi langkung

Hoyong harga anu pangsaéna dina Meloxicam?

Ngadaptarkeun peringatan harga Meloxicam sareng terang iraha hargana robih!

Kéngingkeun peringatan harga

Kaayaan anu dirawat ku ‌Meloxicam sareng Celebrex

Meloxicam mangrupikeun ubar generik anu disatujuan ku FDA pikeun ngubaran osteoarthritis sareng rematik rheumatoid. Éta ogé tiasa ngubaran rematik rheumatoid ngora, jinis peradangan otoimun, barudak umur 2 dugi 17 taun anu beuratna 132 lbs (60 kg) atanapi langkung.



Celebrex (celecoxib) mangrupikeun nami mérek ubar FDA disatujuan pikeun ngubaran osteoarthritis sareng rematik rheumatoid. Éta ogé ngubaran rematik rheumatoid ngora di murangkalih umur 2 nepi ka 17 taun anu beuratna 22 lbs (10 kg) atanapi langkung. Celebrex ogé tiasa ngubaran rematik tina tulang tonggong (ankylosing spondylitis), nyeri kram haid (dismenorrhea primér), sareng nyeri akut umum.

Kaayaan Meloxicam Celebrex
Osteoartritis Leres Leres
Rematik Rheumatoid Leres Leres
Rematik rheumatoid ngora Leres Leres
Spondylitis ankylosing Henteu Leres
Dismenorrhea primér Henteu Leres
Nyeri akut Henteu Leres

Naha ‌Meloxicam atanapi Celebrex langkung épéktip?

Meloxicam sareng Celebrex duanana efektif pikeun ngirangan peradangan, nyeri, sareng pembengkakan upami dikaitkeun sareng rematik. Éta COSA-2 sambetan NSAIDs anu ngirangan produksi prostaglandin ku ngahalangan énzim cyclooxygenase (COX-2). Kusabab sadaya jelema ngaréspon pangobatan anu béda, bédana dina épéktipitasna beda-beda antara individu.

Dina hiji marios , COSA-2 NSAID selektif sapertos meloxicam sareng celecoxib mendakan sami-sami épéktip sapertos NSAID nonselective sapertos ibuprofen sareng naproxen pikeun rematik. Nanging, sababaraha hasil nunjukkeun yén meloxicam tiasa kirang épéktip dina sababaraha kasus. COSA-2 NSAID selektif dipendakan ngagaduhan efek samping pencernaan (GI) sapertos bisul lambung dibandingkeun sareng NSAID anu sanés.



Nu sejenna diajar nunjukkeun yén, sedengkeun ubar-ubaran sapertos celecoxib sareng meloxicam gaduh résiko anu kirang tina kajadian ngarugikeun GI, aranjeunna panginten ngagaduhan résiko tina épék kardiovaskular atanapi jantung. Nanging, sadaya NSAIDs, sacara umum, dipendakan ngagaduhan sababaraha résiko kardiovaskular sareng kedah ditampi kalayan nasihat médis anu pas.

Hoyong harga anu pangsaéna dina Celebrex?

Ngadaptarkeun perhatosan harga Celebrex sareng terang iraha hargana robih!



Kéngingkeun peringatan harga

Cakupan sareng perbandingan biaya ‌Meloxicam vs. Celebrex

Meloxicam mangrupikeun pangobatan umum anu ditutupan ku Medicare sareng kaseueuran rencana asuransi. Biaya ritel rata-rata meloxicam sakitar $ 35. Ku ngagunakeun kartu diskon Single Care, anjeun tiasa ngahémat langkung seueur sareng mayar sakitar $ 13 kanggo jumlah anu sami.



Kéngingkeun kartu diskon SingleCare

Celebrex mangrupikeun pangobatan namina sayogi dina versi generik anu ditutupan ku Medicare sareng kaseueuran rencana asuransi. Biaya ritel rata-rata merek-nami Celebrex sakitar $ 230. Kalayan kartu diskon Single Care, anjeun tiasa ngahémat celecoxib umum sareng mayar sakitar $ 120 kanggo jumlah anu sami.



Meloxicam Celebrex
Ilaharna ditutupan ku asuransi? Leres Leres
Ilaharna katutupan ku Medicare? Leres Leres
Dosis standar 7,5 tablet mg (jumlahna 14) 50 kapsul mg (jumlah 60)
Copic Medicare has Gumantung kana rencana asuransi anjeun Gumantung kana rencana asuransi anjeun
Biaya SingleCare $ 13 $ 120

Efek samping umum tina ‌Meloxicam sareng Celebrex

Meloxicam sareng Celebrex ngabagi sami efek samping . Duanana NSAID tiasa nyababkeun efek samping sapertos nyeri beuteung, diare, seueul, pencernaan, sareng kembung (gas). Duanana pangobatan ogé tiasa nyababkeun nyeri sirah, pusing, nyeri tonggong, sareng gejala sapertos flu diantarana.

Efek samping anu langkung serius tiasa kalebet tekanan darah anu robih, arrhythmia jantung, sareng fungsi ati anu ngarusak. Sanaos jarang, réaksi alérgi ogé dimungkinkeun sareng kalebet gangguan napas, nyeri dada, pembengkakan, sareng gatal-gatal.

Meloxicam Celebrex
Pangaruh Samping Berlaku? Frékuénsi Berlaku? Frékuénsi
Nyeri beuteung Leres 1,9% Leres 4,1%
Nyeri sirah Leres 7,8% Leres 15,8%
Birit Leres 7,8% Leres 5,6%
Teu nyusahkeun Leres 4,5% Leres 8,8%
Kembung Leres 3,2% Leres 2,2%
Seueul Leres 3,9% Leres 3,5%
Edema (pangumpulan cairan dina anggota awak) Leres 1,9% Leres 2,1%
Nyéri tikoro Leres 0,6% Leres 2,3%
Gejala kawas flu Leres 4,5% Leres 0,1-1,9%
Inféksi saluran pernapasan luhur Leres 1,9% Leres 8,1%
Kulit baruntus Leres 2,6% Leres 2,2%
Pusing Leres 3,2% Leres 2,0%
Nyeri deui Leres 3,0% Leres 2,8%
Insomnia Leres 3,6% Leres 2,3%

Sumber: DailyMed ( Meloxicam ), DailyMed ( Celebrex )

Hubungan ubar ‌Meloxicam vs. Celebrex

Duanana meloxicam sareng Celebrex tiasa berinteraksi sareng ipis getih sapertos aspirin dosis rendah, warfarin, sareng ubar-ubaran sanés. Nyandak pangobatan ieu babarengan tiasa ningkatkeun résiko perdarahan sareng borok lambung.

Meloxicam sareng Celebrex ogé tiasa berinteraksi sareng diuretik sareng pangobatan tekanan getih tangtu sapertos sambetan ACE, blocker reséptor angiotensin (ARBs), sareng beta blocker. Nyandak ubar-ubaran ieu babarengan tiasa ningkatkeun résiko masalah ginjal.

Meloxicam sareng Celebrex ogé berinteraksi sareng lithium, methotrexate, sareng cyclosporine. Nyandak ubar-ubaran ieu tiasa nyababkeun ningkat karacunan.

Penting pikeun ngabahas sadaya pangobatan anjeun panginten tiasa nyandak sareng dokter sateuacan nyandak NSAID sapertos meloxicam atanapi Celebrex.

Narkoba Kelas Narkoba Meloxicam Celebrex
Aspirin Antiplatelet Leres Leres
Warfarin Anticoagulant Leres Leres
Éksitalopram
Fluoxetine
Paroxetine
Sertraline
Citalopram
Serotonin selektif reuptake sambetan (SSRI) antidepresan Leres Leres
Venlafaxine
Milnacipran
Duloxetine
Desvenlafaxine
Serotonin-norépinéfrin reuptake inhibitor (SNRI) antidepresan Leres Leres
Lisinopril
Enalapril
Benazepril
Ramipril
Inhibitor énzim anu ngarobah angiotensin (ACE) Leres Leres
Losartan
Valsartan
Irbesartan
Candesartan
Pamblokir reséptor Angiotensin (ARBs) Leres Leres
Propranolol
Metoprolol
Atenolol
Bisoprolol
Béta-pameungpeuk Leres Leres
Furosemide
Hydrochlorothiazide
Diuretik Leres Leres
Litium Panjeg haté Leres Leres
Methotrexate Antimetabolit Leres Leres
Siklosporin Imunosuppressant Leres Leres
Diflunisal
Salsalate
Salisilat Leres Leres
Pemetrexed Agén antineoplastik Leres Leres

* Ieu panginten sanés daptar lengkep sadaya kamungkinan interaksi narkoba. Konsultasi ka dokter sareng sadaya pangobatan anjeun tiasa takin g.

Perhatosan ‌Meloxicam sareng Celebrex

Meloxicam sareng Celebrex duanana ngagaduhan peringatan kana labél ubarna anu nunjukkeun résiko langkung ageung gastrointestinal (GI) sareng épék kardiovaskular. NSAID ieu tiasa ningkatkeun résiko tina kajadian GI sapertos borok lambung atanapi perdarahan dina lambung atanapi peujit. Éta ogé tiasa ningkatkeun résiko serangan jantung sareng stroke. Upami anjeun ngagaduhan riwayat tekanan darah tinggi, panyakit jantung, atanapi kaayaan sanés, anjeun panginten tiasa résiko langkung luhur.

Duanana meloxicam sareng Celebrex henteu disarankeun pikeun jalma anu ngalaman operasi corétan bypass graft (CABG).

Meloxicam sareng Celebrex kedah diawasi dina jalma anu ngagaduhan masalah ginjal atanapi ati sabab tiasa ngajantenkeun masalah ieu langkung parah. NSAIDs ieu ogé tiasa nganyenyeri asthma anu aya hubunganana sareng sensitipitas aspirin.

Henteu disarankeun nganggo NSAID nalika hamil.

Patarosan sering ngeunaan about Meloxicam vs. Celebrex

Naon Meloxicam?

Meloxicam mangrupikeun pangobatan NSAID umum anu tiasa ngubaran peradangan, nyeri, sareng pembengkakan ti rematik. Éta biasana dilaksanakeun sakali unggal dinten gumantung kana resép dokter anjeun. Salaku panghambat COX-2 anu kawilang pilih, éta tiasa ngagaduhan résiko borok lambung dibandingkeun sareng NSAID anu sanés.

Naon Celebrex?

Celebrex mangrupikeun nami mérek pikeun celecoxib, NSAID anu ngubaran rematik. Éta ogé tiasa ngubaran rematik tulang tonggong ogé kram menstruasi. Celebrex dicandak sakali atanapi dua kali unggal dinten. Éta kagolong kana kelas NSAID anu disebat COX-2 NSAID selektif.

Naha Meloxicam sareng Celebrex sami?

Meloxicam sareng Celebrex kagolong kana kelas pangobatan anu sami anu disebat NSAIDs. Tapi, aranjeunna henteu sami. Aranjeunna gaduh kagunaan anu béda sareng tiasa dicandak béda-béda gumantung kana kaayaan anu diubaran.

Naha ‌Meloxicam atanapi Celebrex langkung saé?

Meloxicam sareng Celebrex duanana épéktip gumantung panggunaanna. Meloxicam tiasa langkung dipikaresep pikeun dosis sakali sakali. Celebrex tiasa langkung dipikaresep pikeun jalma anu ngagaduhan ankylosing spondylitis atanapi kram menstruasi.

Dupi abdi tiasa nganggo ‌Meloxicam atanapi Celebrex nalika hamil?

Meloxicam sareng Celebrex kedah dihindari awéwé anu hamil. Nyandak NSAID salami trimester katilu tiasa ningkatkeun résiko masalah jantung dina orok.

Dupi abdi tiasa nganggo ‌Meloxicam atanapi Celebrex kalayan alkohol?

Henteu disarankeun nganggo meloxicam atanapi Celebrex kalayan alkohol. Ngalakukeunana tiasa ningkatkeun résiko perdarahan atanapi borok lambung.

Naha Celebrex nyababkeun nambahan beurat?

Paningkatan beurat mangrupikeun efek samping langka tapi mungkin tina Celebrex. Éta tiasa lumangsung dina 0,1% dugi ka 1,9% jalma anu nyandak Celebrex, numutkeun labél ubar.

Naha Celebrex tiasa dianggo langsung?

Celebrex mimiti damel sabab ubar kaserep dina awak. Ngalenyepan tiasa gancang lumangsung sanaos sanaos peryogi sababaraha minggu kanggo nyandak Celebrex sacara konsistén pikeun nampi manpaatna pinuh.