Utama >> Atikan Kaséhatan >> Naha kuring tiasa nginum alkohol nalika nyandak Metformin?

Naha kuring tiasa nginum alkohol nalika nyandak Metformin?

Naha kuring tiasa nginum alkohol nalika nyandak Metformin?Pendidikan Kaséhatan Anu Campur

Upami anjeun diantara 34,2 juta jalma penderita diabetes di Amérika Serikat, anjeun tiasa nginum obat anu resep anu disebut resep metformin. Metformin (nami mérek Glucophage) mangrupikeun pangobatan diabetes anu disatujuan ku FDA anu dianggo, sareng diét sareng latihan, pikeun ningkatkeun kendali gula getih dina déwasa sareng murangkalih kalayan Tipe 2 diabetes .

Nalika kahirupan lalaunan balik deui ka normal saatos tina pandemik COVID-19, sareng kajadian sosial anu ngalibatkeun nginum alkohol rada ayun-ayunan, anjeun panginten anu panasaran: Naha metformin sareng alkohol campuran? Naha aman pikeun nyandak metformin sareng alkohol? Baca deui pikeun milarian terang.



Naha anjeun tiasa nginum alkohol nganggo metformin?

Naha anjeun resep nginum sakapeung sareng réréncangan atanapi nganggo nightcap sapopoé, anjeun panginten janten naha anjeun tiasa nyampur metformin sareng alkohol. Naha aya interaksi metformin sareng alkohol?



The inpormasi pabrik pikeun metformin (ieu kalebet duanana langsung-dileupaskeun jeung metformin ngalegaan-ngaleupaskeun ) nyatakeun yén anjeun kedah nyingkahan kombinasi metformin kalayan panggunaan alkohol anu kaleuleuwihi.

Pasién tangtu langkung rentan ka hipoglikemik (gula darah rendah) efek samping tina metformin. Hipoglikemia tiasa lumangsung upami kadar gula getih anjeun turun handapeun 70 mg / dL. Hypoglycemia tiasa gancang sareng ngalebetkeun sababaraha rupa gejala, sapertos kagoyang, jengkel, lieur, kalemahan, lieur, lapar, visi kabur, nyeri sirah, atanapi bahkan kejang.



Upami anjeun nginum seueur teuing alkohol dina waktos anu singget, anjeun kamungkinan bakal ngalaman gula darah rendah (hypoglycemia). Ogé, alkohol tiasa nyumputkeun gejala gula darah rendah, janten upami anjeun nginum, anjeun bahkan henteu sadar yén gula getih anjeun kirang. Jalma anu langkung sepuh, lemah, atanapi kurang gizi sareng jalma anu ngagaduhan masalah adrénal atanapi hipofisis ogé langkung gampang janten hipoglikemik. Upami anjeun ngagaduhan salah sahiji faktor résiko ieu JEUNG anjeun nginum alkohol seueur, anjeun ngagaduhan résiko hipoglikemia anu langkung luhur.

Teuing alkohol dina kombinasi sareng metformin ogé tiasa mangaruhan metabolisme laktat (langkung seueur ngeunaan ieu di handap).

Patali: FDA ngémutan sababaraha bentuk metformin



Naon tandana acidosis laktat sareng metformin?

Metformin hadir sareng a peringatan kotak hideung , peringatan paling parah anu diperyogikeun ku FDA, kusabab résiko tina asam laktat.

Asupan alkohol kaleuleuwihan mangrupikeun faktor résiko pikeun acidosis laktat anu aya hubunganana sareng metformin.

Metformin parantos dilaporkeun ngabalukarkeun acidosis laktat. Acidactic laktat mangrupikeun tumpukan asam laktat dina getih, anu mangrupikeun darurat médis anu ngancam kahirupan anu peryogi diubaran di rumah sakit.



Gejala acidosis laktat sering henteu spésipik sareng tiasa kalebet kacapean, nyeri otot, sesah ngarénghap, sareng nyeri beuteung.

Asid laktat anu aya hubunganana sareng Metformin tiasa nyababkeun hipotermia, tekanan darah rendah, parobahan denyut jantung, sareng bahkan maot.



Naha kuring tiasa nginum alkohol upami ngagaduhan diabetes?

Kaseueuran jalma anu ngagaduhan diabetes tiasa nginum sababaraha alkohol : 1 inuman per dinten kanggo awéwé, atanapi 2 inuman per dinten kanggo lalaki. Tapi, kudu émut kana ukuran porsi. Hiji inuman sami sareng salah sahiji ieu:

  • 1 sareng ½ ons minuman keras
  • 12 ons bir
  • 5 ons anggur

Alkohol tiasa nurunkeun gula getih anjeun dugi ka 24 jam. Sababaraha tips pikeun tetep aman :



  • Inuman seueur cai pikeun tetep hidrasi, sareng émut tuang (tong nginum dina beuteung kosong).
  • Anggo ID médis anu nyatakeun yén anjeun ngagaduhan diabetes, utamina kusabab hypoglycemia tiasa lieur sareng mabok alkohol (kalayan salah sahiji anu anjeun raoskeun bobo, lieur, sareng pusing).
  • Didik babaturan sareng kulawarga anjeun ngeunaan gejala gula darah rendah, ngarah tiasa awas ka anjeun.
  • Deui, janten émut kana ukuran porsi — kaseueuran gelas nyepeng langkung seueur tibatan ukuran porsi anu disarankeun.
  • Nguji kadar glukosa getih anjeun langkung sering dina dinten anjeun nginum sareng énjingna, pikeun ningali pangaruh alkohol. Ogé, tés sateuacan bobo, sareng upami gula anjeun kirang, tuang camilan.

Henteu sadaya jalma anu ngagaduhan diabetes tiasa aman nginum alkohol. Anjeun kedah nyingkahan alkohol upami ngagaduhan diabetes sareng:

  • Ngagaduhan masalah panggunaan zat
  • Anu reuneuh
  • Umurna sahandapeun 21 taun
  • Dititah ku dokter pikeun nyingkahan alkohol
  • Kagungan diabetes anu henteu dikontrol saé
  • Gaduh komplikasi sapertos karusakan saraf
  • Gaduh tekanan darah tinggi atanapi koléstérol tinggi
  • Candak pangobatan anu teu cocog sareng alkohol (taroskeun ka apotéker anjeun upami anjeun teu yakin)

Sakumaha biasa, konsultasi ka panyawat kasehatan anjeun pikeun nasihat médis ngeunaan konsumsi alkohol sareng kaayaan médis anjeun.



Naon alkohol anu pangsaéna kanggo inuman pikeun panyawat diabetes?

Inpormasi pabrikan Glucophage (metformin) nyarankeun: Entong nginum seueur minuman beralkohol nalika nyandak Glucophage atanapi Glucophage XR. Ieu hartosna anjeun henteu kedah nginum inuman pikeun waktos anu pondok, sareng anjeun henteu kedah seueur nginum alkohol sacara rutin.

Taroskeun ka panyawat kasehatan anjeun atanapi pendidik diabetes pikeun nasihat ngeunaan konsumsi alkohol upami anjeun ngagaduhan diabetes.

Sababaraha pilihan anu langkung saé:

  • Bir atanapi lampu karbohidrat handap
  • Anggur beureum atanapi bodas
  • Likur dicampur sareng diet soda, jus cranberry ringan, cai, atanapi seltzer
  • Cocktails sareng pemanis alami sareng buah seger

Nyingkahan:

  • Bir karajinan (ngandung alkohol sareng kalori langkung seueur tibatan bir biasa)
  • Anggur anu raos, anggur tuangeun, atanapi cooler anggur
  • Sangria
  • Likur dicampur sareng soda atanapi jus biasa
  • Mary getih
  • Koktail amis sapertos piña coladas sareng margaritas

BACA Hareup: Naha kuring tiasa nginum alkohol upami nganggo insulin?