Utama >> Narkoba Vs. Sobat >> Hydrocodone vs. oxycodone: Bedana, kamiripan, sareng mana anu langkung saé pikeun anjeun

Hydrocodone vs. oxycodone: Bedana, kamiripan, sareng mana anu langkung saé pikeun anjeun

Hydrocodone vs. oxycodone: Bedana, kamiripan, sareng mana anu langkung saé pikeun anjeunNarkoba vs. Sobat

Tinjauan ubar & bédana utama | Kaayaan dirawat | Khasiatna | Sinyalna asuransi sareng ngabandingkeun biaya | Pangaruh samping | Interaksi narkoba | Peringatan | FAQ

Hydrocodone sareng oxycodone aya dua opioid ubar resép dituduhkeun pikeun pengobatan nyeri sedeng dugi parna, sering pikeun nyeri akut. Duanana ubar diklasifikasikeun salaku narkotika, anu hartosna éta adiktif sareng berpotensi luhur disiksa. Duanana ubar dianggo ku mengikat reséptor nyeri, disebut reséptor mu, dina uteuk, anu ngaleuleuskeun atanapi meungpeuk sinyal nyeri, sareng ngahasilkeun rasa nyeri. Kusabab duanana ubar kuat pisan, aranjeunna umumna dianggo saatos operasi, atanapi dina kaayaan anu panawaran nyeri anu langkung hampang henteu épéktip atanapi henteu tiasa ditolerir.



Naon bédana utama antara hidrokodon sareng oxycodone?

Aya seueur formulasi anu béda pikeun hidrokodon sareng oxycodone. Duanana ubar mangrupikeun pangobatan Jadwal II nyeri; ieu ngandung harti yén ubar éta tiasa ngagaduhan poténsial luhur pikeun nyiksa.



Hydrocodone (kupon Hydrocodone | Naon Hydrocodone?) Paling umum dipanggihan salaku nami mérek Norco atanapi Vicodin, anu ngandung hidrokodon dina kombinasi sareng Tylenol umum (acetaminophen, sering disingget jadi APAP). Hydrocodone / APAP tiasa dipendakan dina bentuk pil ogé bentuk cair. Hydrocodone ogé tiasa dipendakan dina kombinasi sareng ibuprofen, sareng dina kombinasi pangobatan batuk, sapertos sirop Hycodan atanapi tablet (hidrokodon / homatropin) atanapi gantung Tussionex (hydrocodone / chlorpheniramine). Nyalira, hidrokodon tiasa dipendakan dina ubar ngalegaan Zohydro ER (ngalegaan-ngaleupaskeun) atanapi Hysingla ER.

Oxycodone (kupon Oxycodone | Naon Oxycodone?) Biasana diresepkeun nyalira, salaku generik pikeun OxyIR (pelepasan langsung). Éta ogé mendakan nyalira dina ubar anu parantos lami disebut OxyContin. Oxycodone ogé umum dipendakan dina kombinasi, sapertos dina Percocet, anu ngandung oxycodone sareng APAP.



Duanana ubar beda-beda dina dosis ku umur sareng kaayaan sareng umumna diresepkeun dina dosis panghandapna salami waktos pondokna. Sadaya nagara bagian ngagaduhan hukum ngeunaan resép opioid, kusabab poténsialna kuat pikeun nyiksa.

Beda utama antara hidrokodon sareng oxycodone
Hydrocodone Oxycodone
Kelas ubar Opsiat (narkotika) analgesik Opsiat (narkotika) analgesik
Status mérek / umum Merk sareng umum Merk sareng umum
Naon nami umumna?
Naon nami mérek na?
Generik: hidrokodon, hidrokodon / APAP, jsb.
Merek: Zohydro ER, Hysingla ER
Merek: dina kombinasi sareng APAP: Norco, Lortab, Vicodin
Generik: oxycodone, oxycodone / APAP, jsb.
Merek: OxyIR, OxyContin
Merek: dina kombinasi sareng APAP: Percocet
Naon bentuk (s) ubar asalna? Tablet, ngalegaan-ngaleupaskeun tablet, sirop salaku ubar kombinasi Tablet, ngalegaan-ngaleupaskeun tablet, leyuran lisan
Naon dosis standarna? Conto: Hydrocodone / APAP 5/325 mg: 1-2 tablet unggal 4 dugi 6 jam sakumaha diperyogikeun kanggo nyeri (maksimal 8 tablet per dinten) Conto:
Tablet pelepasan langsung: 5 dugi ka 15 mg unggal 4 dugi 6 jam upami diperyogikeun
OxyContin: 20 mg unggal 12 jam
Sabaraha lami perlakuan has? Jangka pondok, tiasa dianggo langkung lami dumasar kana kaayaan anu diubaran (sapertos nyeri kronis) sareng réspon Jangka pondok, tiasa dianggo langkung lami dumasar kana kaayaan anu diubaran (sapertos nyeri kronis) sareng réspon
Saha anu biasana ngagunakeun pangobatan? Sawawa Sawawa

Kaayaan anu diubaran ku hidrokodon sareng oxycodone

Hydrocodone sareng oxycodone duanana dituduhkeun pikeun manajemén nyeri anu cukup parah pikeun meryogikeun opioid, dimana pangobatan anu sanés (sanés opioid) henteu nyukupan atanapi ditoleransi

Kaayaan Hydrocodone Oxycodone
Manajemén nyeri cukup parah pikeun meryogikeun analgesik opioid sareng anu pangobatan alternatif henteu cekap Leres Leres

Naha hidrokodon atanapi oxycodone langkung épéktip?

Dina ganda-buta, placebo-dikawasa diajar tina hidrokodon vs oxycodone dina rohangan darurat, relief nyeri sami, dina 30 menit sareng dina 60 menit pikeun hidrokodon atanapi oxycodone. Duanana ubar ngagaduhan efek samping anu sami, kalayan hidrokodon nyababkeun konstipasi langkung ageung tibatan oxycodone.



Nu sejenna diajar nunjukkeun hidrokodon / APAP sareng oxycodone / APAP gaduh épék anu sami dina hal kahampangan nyeri, tapi oxycodone / APAP éta 1,5 kali langkung kuat tibatan hydrocodone / APAP.

Duanana hidrokodon sareng oxycodone mangrupikeun panawar nyeri anu kuat sareng poténsial tinggi pikeun panyiksa, dianggo nalika panawar nyeri anu langkung enteng henteu nyayogikeun nyeri anu épéktip, atanapi henteu tiasa ditolerir. Pangobatan anu paling épéktip kedahna ukur ditangtukeun ku dokter anjeun, anu bakal ningali sakumna gambar kaayaan médis anjeun, riwayat, sareng pangobatan sanés anu anjeun candak.

Sinyalna sareng perbandingan biaya hidrokodon vs oxycodone

Kusabab sababaraha hukum nagara, upami anjeun nampi opioid pikeun kahiji kalina, sigana anjeun bakal nampi sakedik.



Resép khas 20 tablet hidrokodon-asétaminopén generik tiasa hargana langkung ti $ 100. Kalayan kupon SingleCare, generik Vicodin atanapi Norco tiasa ngajalankeun $ 26- $ 41. Resép khas oxycodone-acetaminophen 20 tablet nyaéta $ 25- $ 50. Harga luar-saku nyaéta $ 10- $ 15 kalayan kupon SingleCare.

Kéngingkeun kartu diskon resép SingleCare



Hydrocodone Oxycodone
Ilaharna ditutupan ku asuransi? Leres Leres
Ilaharna katutupan ku Medicare Bagian D? Leres Leres
Dosis standar # 20, hidrokodon / APAP 5/325 tablet mg # 20, oxycodone / APAP 5/325 tablet mg
Medicare Bagian D copay $ 3-73 $ 3-90
Biaya SingleCare $ 26- $ 41 $ 10- $ 15

Efek samping umum tina hidrokodon vs oxycodone

Efek samping umum tina hidrokodon nyaéta lampu-sirah, pusing, sedasi, seueul, sareng utah. Efek samping anu sanés tiasa kalebet tina kabebeng, kahariwang, baruntus kulit, létoy, sareng katergantungan.

Efek samping anu paling umum tina oxycodone nyaéta lieur, kabebeng, utah, nyeri sirah, pruritus (peurih), insomnia, pusing, kalemahan, sareng kantun. Efek samping anu sanés tiasa kalebet palpitations, sungut garing, kahariwang, baruntus kulit, sareng katergantungan.



Efek samping sanésna tiasa kajantenan. Taroskeun ka panyawat kasehatan anjeun pikeun langkung seueur inpormasi ngeunaan épék parah.

Interaksi ubar tina hidrokodon vs oxycodone

Nyandak hidrokodon atanapi oxycodone kalayan pangobatan anu tangtu anu dimetabolismena ku énzim anu disebut CYP3A4 atanapi CYP2D6 tiasa nyababkeun interaksi ubar. Obat ieu dipikaterang salaku sambetan énzim sareng kalebet antibiotik macrolide, azéol antijamur, sareng sambetan protéase. Ngagunakeun éta babarengan sareng hidrokodon atanapi oxycodone tiasa ngahasilkeun tingkat opioid anu langkung luhur, anu tiasa bahaya pisan.



Obat sanésna, anu dikenal salaku inducers, ngagaduhan pangaruh anu sabalikna, nurunkeun tingkat opioid supados henteu épéktip atanapi tiasa nyababkeun gejala ditarikna.

Ngagunakeun benzodiazepines atanapi déprési CNS sanésna (kalebet pangobatan opioid sanés) dina kombinasi sareng hydrocodone atanapi oxycodone tiasa nyababkeun hipotensi, déprési pernapasan, sedasi anu jero, koma, sareng pati.

Nyandak hidrokodon atanapi oxycodone kalayan ubar anu ningkatkeun serotonin ogé tiasa ningkatkeun résiko sindrom serotonin. Obat-obatan ieu kalebet antidepresan SSRI sareng SNRI, antidepresan trisiklik, relaxant otot, sambetan MAO (sambetan MAO henteu kedah dianggo dina 14 dinten ti hidrokodon atanapi oxycodone), sareng triptan pikeun migrain. Taroskeun ka panyadia kasehatan anjeun pikeun daptar lengkep interaksi ubar.

Narkoba Kelas Narkoba Hydrocodone Oxycodone
Érythromisin
Biaxin (klaritromisin)
Antibiotik Macrolide Leres Leres
Diflucan (fluconazole)
Nizoral (ketoconazole)
Antijamur Azole Leres Leres
Norvir (ritonavir) Panyekat protéin Leres Leres
Rifampin
Tegretol (karbamazepin)
Dilantin (phenytoin)
Inducers CYP3A4 Leres Leres
Xanax (alprazolam)
Valium (diazepam)
Ativan (lorazepam)
Klonopin (clonazepam)
Benzodiazepines Leres Leres
Methadone
Tylenol sareng codeine
(APAP / codeine)
Duragesic (fentanyl)
Morfin
Naon waé bentuk hidrokodon atanapi oxycodone séjén
Opioid Leres Leres
Alkohol Alkohol Leres Leres
Flexeril (siklobenzaprine)
Skelaxin (metaxalone)
Relaksasi otot Leres Leres
Imitrex (sumatriptan)
Maksimal (rizatriptan)
Triptans Leres Leres
Prozac (fluoxetine)
Paxil (paroxetine)
Zoloft (sertraline)
Celexa (citalopram)
Lexapro (escitalopram)
Antidepresan SSRI Leres Leres
Pamelor (nortriptyline)
Elavil (amitriptyline)
Antidépresan Trisiklik Leres Leres
Cymbalta (duloxetine)
Effexor (venlafaxine)
Pristiq (desvenlafaxine)
Antidépresan SNRI Leres Leres
Hydrochlorothiazide
Lasix (furosemide)
Diuretik Leres Leres
Azilect (rasagiline)
Eldepryl (selegiline)
Parnate (tranylcypromine)
Sambetan MAO Leres Leres
Cogentin (benztropine)
Benadryl (diphenhydramine)
Ditropan (oxybutynin)
Detrol (tolterodine)
Obat antikolinergik Leres Leres

Peringatan ngeunaan hidrokodon sareng oksigodon

Aya peringatan kotak ngeunaan hidrokodon sareng oxycodone, anu mangrupikeun peringatan anu paling kuat anu diperyogikeun ku FDA. Peringatan sanésna kalebet:

  • Opioid ngagaduhan résiko kecanduan, nyiksa, sareng nyalahgunakeun, anu tiasa nyababkeun kaleuleuwihan dosis sareng pati. Pasén kedah ditaksir pikeun résiko sateuacan nyandak opioid sareng kedah diawasi sacara rutin.
  • Pikeun mastikeun yén manpaat opioid langkung ageung tina résiko kecanduan, penyalahgunaan narkoba, sareng penyalahgunaan, perusahaan narkoba kedah ngadidik panyadia kasihatan. Panyedia kasehatan kedah ngalengkepan program pendidikan anu cocog sareng REMS (Evaluasi Risiko sareng Mitigasi), sacara saksama masihan naséhat ka pasién sareng pangasuh unggal resép, sareng nekenkeun pentingna maca pituduh pangobatan, anu disayogikeun unggal resép.
  • Opioid tiasa nyababkeun déprési pernapasan serius, ngancam kahirupan, atanapi fatal. Pasien kedah diawasi, utamina dina mimiti pangobatan sareng saatos parobahan dosis.
  • Intisari teu dihaja, utamina ku murangkalih, tiasa nyababkeun overdosis fatal. Pasén kedah paréntah pikeun ngamankeun opioid tina jangkauan barudak.
  • Sindrom penarikan opioid neonatal tiasa nyababkeun panggunaan opioid berkepanjangan nalika kakandungan sareng tiasa ngancam kahirupan upami henteu dikenal sareng dirawat.
  • Ngagunakeun opioid sareng pangobatan anu tangtu anu dimetabolismena ku énzim sitokrom P 450 3A4 tiasa ningkatkeun tingkat opioid sareng nyababkeun ningkat épék samping sareng déprési pernapasan anu fatal.
  • Ngagunakeun ubar benzodiazepine sapertos Xanax (alprazolam), Valium (diazepam), atanapi depressants CNS anu sanés, sapertos opioid sanés (atanapi alkohol), tiasa ngahasilkeun sédasi anu jero, déprési pernapasan, koma, sareng pati, sareng kedah dihindari upami mungkin. Pasén anu ngalakukeun kombinasi ieu kusabab alternatip sanés anu henteu tiasa dianggo kedah diawasi pisan.

Perhatosan sareng kontérap anu sanésna kalebet:

  • Hydrocodone atanapi oxycodone henteu matak dianggo dina pasién anu ngagaduhan déprési anu penting, asma bronkial akut atanapi parna dina setting anu henteu diurus, halangan gastrointestinal, atanapi hypersensitivity kana salah sahiji bahan.
  • Hydrocodone atanapi oxycodone henteu matak dianggo dina pasién anu ngagaduhan panyakit paru-paru kronis atanapi pasién anu sepuh atanapi anu lemah.
  • Kurangna adrénal tiasa kajantenan, biasana saatos sabulan. Milarian pangobatan upami salah sahiji gejala ieu kajantenan: lieur, utah, anoreksia, kacapean, kalemahan, pusing, sareng tekanan darah rendah.
  • Hydrocodone atanapi oxycodone tiasa nyababkeun tekanan darah rendah parna.
  • Entong nganggo hidrokodon atanapi oxycodone di pasién anu ngarusak kasadaran atanapi dina koma.
  • Hydrocodone atanapi oxycodone tiasa ningkatkeun résiko kejang di penderita gangguan kejang.
  • Hydrocodone atanapi oxycodone kedah henteu ditarik sacara ujug-ujug tapi kedah ditambel lalaunan.
  • Entong nyetir atanapi operasi mesin dugi ka anjeun terang kumaha pangobatanna mangaruhan anjeun.
  • Opioid anu henteu aman tiasa janten résiko anu ngabahayakeun pikeun saha waé anu aya di bumi, kalebet pengunjung. Simpen aman, teu katingali sareng jangkauan barudak, sareng di lokasi anu teu tiasa diaksés ku batur. Tanya ahli kaséhatan anjeun kumaha miceun opioid anu henteu dianggo di daérah anjeun.

Kusabab teu aya panilitian anu dikontrol sacara hadé di awéwé, hidrokodon atanapi oxycodone henteu kedah dianggo nalika kakandungan kacuali upami kauntungan langkung ageung tina résiko. Pamakéan lami tina opioid nalika kakandungan, naha pikeun panggunaan médis atanapi nonmedis, tiasa nyababkeun katergantungan fisik orok, anu nyababkeun sindrom penarikan opioid neonatal teu lami saatos lahir.

Peringatan khusus pikeun acetaminophen (APAP) anu sering dipendakan dina kombinasi sareng hidrokodon atanapi oxycodone nyaéta:

  • Acetaminophen tiasa nyababkeun réaksi kulit anu serius sapertos pustulosis exanthematous akut (AGEP), Stevens-Johnson Syndrome (SJS), sareng nekrolisis épidermis toksik (TEN), anu tiasa fatal. Pasén kedah milari pangobatan anu ngadesek upami réaksi kulit kajantenan.
  • Aya résiko kagagalan ati kusabab APAP. Dokter anjeun kedah ngawartosan anjeun dosis maksimum APAP sadinten anu tiasa anjeun tuang, sareng anjeun kedah parios pangobatan anu sanés kanggo APAP (sapertos NyQuil).
  • Hipersensitipitas atanapi anafilaksis tiasa janten. Milarian perawatan darurat upami aya tanda sareng gejala ieu kajadian: ngabareuhan raray, sungut, sareng tikoro, marabahaya pernapasan, urticaria, baruntus, pruritus, sareng utah.

Patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan hidrokodon vs oxycodone

Naon ari hidrokodon?

Hydrocodone mangrupikeun ubar nyeri opioid anu dipaké pikeun ngubaran nyeri anu henteu ngaréspon ubar nyeri anu langkung enteng. Éta sayogi dina sababaraha rupa formulasi, paling umum nganggo acetaminophen dina bentuk Norco.

Naon ari oksikodon?

Oxycodone mangrupikeun ubar nyeri opioid anu dianggo pikeun ngubaran nyeri anu henteu ngaréspon ubar nyeri anu langkung enteng. Éta sayogi dina sababaraha rupa formulasi, sering nyalira (dina bentuk pelepasan langsung sareng ngalegaan) sareng ogé biasana nganggo acetaminophen dina bentuk Percocet.

Naha hidrokodon sareng oxycodone sami?

Duanana ubar mangrupikeun analgesik opioid anu kuat. Sanaos aranjeunna pisan mirip, aranjeunna ngagaduhan sababaraha bénten, sapertos dina dosis, anu digariskeun di luhur.

Naha hidrokodon atanapi oxycodone langkung saé?

Dina studi, duanana ubar parantos nunjukkeun nyayogikeun nyeri anu épéktip. Nanging, duanana ubar kuat pisan sareng kamungkinan luhur disiksa. Taroskeun ka panyawat kasihatan anjeun pikeun nasihat anu dipersonalisasi.

Naha kuring tiasa nganggo hidrokodon atanapi oxycodone nalika hamil?

Anjeun teu kedah nganggo hidrokodon atanapi oxycodone nalika hamil kecuali dokter anjeun nangtoskeun yén manpaat pikeun anjeun langkung ageung tina résiko kana fétus. Ogé, ngagunakeun opioid lami teuing nalika kakandungan tiasa nyababkeun katergantungan dina fétus, sareng tiasa nyababkeun sindrom penarikan opioid neonatal.

Naha kuring tiasa nganggo hidrokodon atanapi oxycodone kalayan alkohol?

Henteu Hydrocodone atanapi oxycodone kedah pernah dianggo nganggo alkohol. Kombinasi tiasa nyababkeun sédasi anu jero, déprési pernapasan, koma, atanapi maot.

Dupi anjeun tiasa nyandak hidrokodon sareng oxycodone babarengan?

Henteu Hydrocodone sareng oxycodone henteu kedah dianggo babarengan. Kombinasi tiasa bahaya pisan sareng ngakibatkeun déprési pernapasan atanapi maot. Ieu salah sahiji alesan kunaon penting pisan pikeun miceun opioid resép lami nalika aranjeunna henteu diperyogikeun deui. Tanya tukang ubar anjeun kumaha miceun pangobatan di lokasi anu caket anjeun.

Naha sababaraha jalma nganggo hidrokodon pikeun épék rekreasi?

Nalika ngirangan nyeri, opioid sapertos hidrokodon atanapi oxycodone ogé tiasa ngahasilkeun a pangaruh euforia . Opioid gaduh kamungkinan luhur pikeun penyalahgunaan narkoba. Nalika nginum obat opioid, ukur nganggo sakumaha anu parantos dirumuskeun. Entong nyandak dosis tambahan, sareng tong dicampur sareng alkohol. Tanya dokter atanapi apotéker anjeun ngeunaan interaksi narkoba. Piceun pangobatan nalika anjeun henteu peryogi deui; entong simpen kanggo waktos anu sanés. Éta tiasa bahaya pikeun saha waé di bumi.