Utama >> Atikan Kaséhatan >> Pertimbangkeun nyumbangkeun pangobatan resép anjeun anu henteu acan dianggo

Pertimbangkeun nyumbangkeun pangobatan resép anjeun anu henteu acan dianggo

Pertimbangkeun nyumbangkeun pangobatan resép anjeun anu henteu acan dianggoAtikan Kaséhatan

Upami kabinet ubar anjeun diisi ku pangobatan resép anu anjeun henteu kantos anggo, anjeun panginten aya naon, upami aya, anjeun tiasa laksanakeun. Pangobatan siram? Henteu ilaharna — ieu ngagaduhan résiko lingkungan pikeun ubar-ubaran tinangtu, numutkeun ka FDA . Masihan ka babaturan? Pernah (ieu henteu aman atanapi sah, saur Dr. Sean D. Sullivan, profésor sareng dekan ti Universitas Farmasi Washington School ). Dupi anjeun tiasa mulang ubar anu henteu dianggo ka apoték? Sanés pilihan (kacuali pasti ubar disatujuan di lokasi anu tangtu).

Ieu daun dua pilihan. Buangkeunna di situs anu aman (lebetkeun kode pos anjeun dina Asosiasi Nasional Déwan Pembuangan Narkoba Apoték Locator pikeun mendakan anu caket anjeun), atanapi nyumbang aranjeunna.



Sumbangan pangobatan henteu kapake

Nyumbangkeun sigana siga jalan, tempo jumlah pangobatan anu runtah unggal taun di Amérika Serikat: $ 5 milyar per taun, saur Kiah Williams, ko-pendiri Sirum , organisasi nirlaba anu ngabantosan ngumpulkeun sareng ngadistribusikaeun pangobatan anu langkung seueur ti apoték sareng fasilitas Podomoro ka jalma-jalma berpenghasilan rendah. Nanging, éta henteu saderhana ngabulatkeun anjeun botol pil sareng lungsur aranjeunna di a amal lokal .



Aturan sareng kasempetan béda-béda dumasar kana kaayaan. The Konperénsi Nasional Déwan Nasional ngalaporkeun yén 38 nagara bagian sareng Guam parantos ngaluluskeun undang-undang anu ngamungkinkeun pikeun ngadegkeun program pangobatan sareng panggunaan program deui taun 2018, tapi aranjeunna henteu sadayana ngagaduhan program dina tempatna. Diantara anu ngalakukeun, ngan sababaraha anu gaduh jalan pikeun individu pikeun nyumbang ubar anu henteu dianggo. Untungna, sababaraha nampi kaluar tina sumbangan negara ku surat.

Dimana kuring tiasa nyumbang ubar anu henteu dianggo?

Salah sahiji anu nampi sumbangan luar negeri nyaéta Departemen Kaséhatan Wyoming , anu nampi sumbangan pangobatan disegel anu lima atanapi langkung bulan kaluar tina tanggal béakna. Para donatur ngumpulkeun sareng nyiapkeun botol, ngeusian sumbangan pangobatan umum wujud sareng kapal (atanapi, upami anjeun cicing di Wyoming sumbangan tiasa diturunkeun di situs koleksi). Iowa urang SafeNetRX program anu sami. Sareng upami anjeun aya di Louisiana, anjeun tiasa langsung masihan sumbangan resép Farmasi Komunitas St. Vincent de Paul dina dinten kerja antara jam 8:30 sonten sareng 12:30 sonten. Detil tambahan ngeunaan program sareng peraturan di sababaraha nagara bagian didaptarkeun dina halaman wéb NCSL.



Sirum ogé nyayogikeun inpormasi ngeunaan program sumbangan, tapi penting pikeun dicatet yén éta dilakukeun henteu mempermudah sumbangan antara palanggan masing-masing sareng organisasi anu nyayogikeun aranjeunna ka jalma anu butuh, saur Williams-ngan fasilitas Podomoro, apoték, pabrikan, grosir, sareng entitas anu aya hubunganana.

Kami parantos disebat Match.com pikeun ubar anu henteu dianggo, saur Williams. Kami damel sareng ratusan organisasi anu ngagaduhan pangobatan anu langkung seueur, sareng klinik komunitas sareng apoték amal parantos aya tungtungna.

Patali: Kumaha cara miceun ubar resép anu leres



Sanaos kitu, Williams nyarios yén individu tiasa masih ngabantosan ku ngadorong tempat anu anjeun damel bisnis, sapertos fasilitas kulawarga anu ditulungan anggota kulawarga contona, pikeun nyumbang.

Anjeun tiasa naroskeun 'naon anu lumangsung pikeun pangobatan anu henteu dianggo di dieu?', Atanapi 'naha anjeun nyumbang?' Saur anjeunna, nambahan yén saenyana ieu bakal ngakibatkeun langkung seueur fasilitas sareng organisasi dina naek karéta sumbangan.

Émut kana dua aturan ieu

Williams ogé nunjukkeun yén naha anjeun jalma anu ngusahakeun nyumbangkeun pangobatan anu diresepkeun tapi henteu kantos dianggo, atanapi fasilitas Podomoro kalayan surplus, aya dua aturan penting anu dilarapkeun pikeun unggal program anu aya.



Mimiti, pangobatan kadaluwarsa sareng / atanapi dibuka henteu kantos ditampi. Éta kedah aya dina wadah aslina, disegel. Syarat pikeun tanggal kadaluarsana béda-béda dumasar kana program.

Kadua, tong nyobaan nyumbangkeun opioid (sapertos Percocet atanapi OxyContin) atanapi zat dikontrol sanés (sapertos Xanax) - ubar ieu henteu mumpuni pikeun sumbangan. Kaseueuran jinis pangobatan resép sanésna ditampi, saur Williams, tapi anu sigana sigana ngalangkungan program anu paling sering nyaéta jinis pangobatan anu diperyogikeun jalma pikeun panyakit kronis sacara teras-terasan.



Surplus ... eunteung pangobatan anu paling diperyogikeun, saurna. Janten urang ningali pangobatan pikeun hal-hal sapertos diabetes, panyakit jantung, tekanan darah tinggi, koléstérol tinggi, asma, COPD, sareng kaséhatan méntal atanapi pangobatan kaséhatan perilaku.