Utama >> Kasihatan >> 13 ubar bumi pikeun inféksi ceuli

13 ubar bumi pikeun inféksi ceuli

13 ubar bumi pikeun inféksi ceuliKasihatan

Upami anjeun kantos ngalaman inféksi ceuli, maka anjeun terang kumaha aranjeunna henteu raoseun. Sakit ceuli nyeri pikeun déwasa sareng murangkalih tapi gampang diubaran upami anjeun terang naon anu kedah dilakukeun. Hayu urang tingali anu pangobatan di bumi anu pangsaéna pikeun inféksi ceuli, ogé sababaraha pangobatan inféksi ceuli.

Bakteri atanapi virus paling umum nyababkeun inféksi ceuli (otitis media akut). Inféksi ceuli sering kajantenan akibat tina alergi, pilek, atanapi masalah pernapasan luhur. Nalika tabung dina ceuli ngeusi cairan sareng mukus, ieu nyababkeun inféksi.



Barudak ngagaduhan langkung seueur inféksi ceuli tibatan déwasa, sareng seuseueurna bakal ngalaman sahenteuna hiji inféksi ceuli sateuacan umur 3 taun. Salah sahiji alesan utama barudak ngagaduhan langkung inféksi ceuli tengah tibatan déwasa sabab aranjeunna ngagaduhan tabung eustachian anu langkung pondok.



Inféksi ceuli tiasa nyababkeun gejala ieu:

  • Nyeri ceuli batin
  • Muriang
  • Leungiteun nguping
  • Gangguan saré
  • Kasulitan balancing
  • Cairan ngucur tina ceuli
  • Nyéri tikoro

13 ubar bumi pikeun inféksi ceuli

Ieu mangrupikeun pangobatan inféksi ceuli anu paling umum anu tiasa ngabantosan nyeri anu pakait sareng gejala:



  1. Kompres tiis atanapi haneut
  2. Latihan beuheung
  3. Mullein
  4. Vitamin D
  5. Minyak bawang bodas
  6. Perawatan Chiropractic
  7. Hidrogén péroxida
  8. Jahé
  9. Ceuli Naturopathic murag
  10. Ngarobih posisi bobo
  11. Cuka sari apel
  12. Akupungtur
  13. Gua sha rai

1. Kompres tiis atanapi haneut

Kadua komprési haneut sareng tiis tiasa ngagentos nyeri tina inféksi ceuli. Cekelan bantalan panas atanapi cuci tiris anu tiis kana ceuli salami 10 dugi 15 menit atanapi gentos antara panas sareng tiis kanggo ubar inféksi kuping anu gampang, utamina pikeun barudak.

2. Latihan beuheung

Latihan beuheung anu muterkeun beuheung tiasa ngabantosan tekanan dina saluran ceuli anu disababkeun ku inféksi ceuli. Ieu cara ngalakukeun latihan beuheung-rotasi:

  1. Diuk atanapi nangtung lempeng.
  2. Puterkeun beuheung anjeun ka katuhu, janten sajajar sareng taktak katuhu anjeun. Tahan salami lima dugi 10 detik.
  3. Ngulang latihan ieu di sisi kénca.
  4. Angkat taktak saluhur sapertos anjeun nyobian ngahontal earlobes sareng aranjeunna. Tahan salami lima dugi 10 detik.
  5. Ngulang latihan ieu sadidinten.

3. Mullein

Minyak anu didamel tina kembang pepelakan mullein kagungan ditingalikeun janten ubar anu mujarab pikeun inféksi ceuli. Mullein sayogi di kaseueuran toko katuangan kaséhatan salaku tincture nyalira atanapi salaku bahan dina tetes ceuli hérbal.



4. Vitamin D

Vitamin D (Kupon Vitamin D | detil Vitamin D)sigana moal aya hubunganna sareng inféksi ceuli, tapi dipikaterang pikeun naekeun sistim imun. Sistem imun anu langkung séhat kurang kamungkinan kana rentan inféksi ceuli. A 2017 diajar diterbitkeun dina Acta Paediatrica nunjukkeun yén résiko inféksi ceuli tiasa dikirangan ku ningkatkeun tingkat sérum vitamin D ngalangkungan konsumsi pangan, suplementasi, sareng sinar panonpoé langsung.

5. minyak bawang bodas

Kalayan sipat antimikroba, antivirus, sareng antijamur, minyak bawang bodas tetes ceuli tiasa dilarapkeun kana saluran ceuli pikeun ngabantosan maéhan baktéri atanapi virus anu tiasa nyababkeun inféksi ceuli. Anjeun tiasa ogé nyerep cengkéh bawang bodas anu ditumbuk dina minyak zaitun haneut pikeun ngadamel tetes ceuli minyak bawang bodas anjeun sorangan.

6. Perawatan Chiropractic

Pangaluyuan kiropraktik tiasa ngabantosan ngagentos otot cangkéng dina ceuli, anu bakal ngamungkinkeun cairan anu kajebak solokan. Hiji studi anu diterbitkeun dina Jurnal Manipulatif sareng Terapi Fisiologis mendakan yén perawatan kiropraktik tiasa ngirangan gejala inféksi ceuli di murangkalih alit.



7. Hidrogén péroxida

Hidrogén péroxida tiasa ngabantosan kuping tetep bersih sareng nyegah kokotor atanapi baktéri tambahan tina lebet kana ceuli tengah. Éta hususna ngabantosan pikeun nyegah ceuli ngojay . Usap sajumlah sakedik hidrogén péroxida kana saluran ceuli, tapi ati-ati yén teuing henteu asup kana ceuli nyalira.

8. Jahé

Kasohor ku sipat anti radang, jahé dina bentuk jus atanapi minyak anu diinfus tiasa dilarapkeun kana saluran ceuli luar, tapi henteu kedah dilebetkeun langsung kana ceuli.



9. Titisan ceuli Naturopathic

Titik ceuli Naturopathic ngandung rupa-rupa ramuan anu béda atanapi minyak atsiri anu tiasa ngabantosan inféksi ceuli. Éta panginten aya bawang bodas, jahé, minyak tangkal téh, mullein, atanapi ramuan anu sanés. Tempat anu pangsaéna pikeun milarian tetes ceuli alami nyaéta di toko katuangan kaséhatan atanapi toko suplemén.

10. Ngarobih posisi bobo

Upami anjeun bobo sisi, cobian bobo sareng Ceuli anu mangaruhan nyanghareup ka luhur tibatan turun kana bantal. Bobo sareng Ceuli anu kena dina bantal tiasa langkung parah deui ceuli anjeun. Nyarankeun hal ieu ka murangkalih anu panginten henteu ngémutan sacara intuitif tiasa ngabantosan nyeri aranjeunna nalika wengi.



11. Cuka sari apel

Cuka sari apel bisa ngabantu ngubaran inféksi ceuli sabab ngandung asam asétat, anu mangrupakeun baktéri. Coba ubar bumi ieu ku nyampur bagian anu sami cai haneut sareng cuka sari apel, teras diterapkeun sababaraha tetes kana ceuli anu katarajang ku botol tetes. Cara anu sanésna, anjeun tiasa nyerep bola kapas kalayan leyuran cuka cai haneut, teraskeun kana bagian luar ceuli, sareng ngantepkeun tilelep.

12. Akupungtur

Akupungtur hususna ngabantosan pikeun nyeri ceuli sareng inféksi ceuli, saur Sarah Emily Sajdak, DAOM, ahli akupungturis dilisénsikeun di Akupungtur Aquarius di New York. Akupungtur ngamungkinkeun pikeun ngaleupaskeun otot, anu ngamungkinkeun aliran getih sareng limfa ngirangan peradangan, sareng éta ogé tiasa ngabantosan inféksi nganggo titik pangobatan internal khusus dina awak pikeun 'ngabersihan panas,' sapertos disebatna, pikeun mupus inféksi.



13. Gua sha rai

Sajdak ogé ngarékoméndasikeun gua raray, nyaéta téhnik pijet nganggo batu giok atanapi kuarsa mawar pikeun bersantai otot sareng ningkatkeun sirkulasi. Éta tiasa dianggo pikeun ngaleupaskeun otot rahang sareng beuheung, saur Sajdak. Seringna, otot anu ketat tina beuheung sareng rahang clenching stagnate getih sareng limfa, sahingga ngahambat penyembuhan.

Pangobatan inféksi ceuli

Upami pangubaran alami pikeun inféksi ceuli henteu tiasa dianggo, panawaran nyeri over-the-counter atanapi pangobatan resép tiasa diperyogikeun. Ieu sababaraha anu paling populérpangobatan inféksi ceuli.

Obat anti radang Nonsteroidal (NSAIDs)

NSAIDs tiasa ngabantosan nyeri sareng demam anu disababkeun ku inféksi ceuli. Ieu tilu NSAID anu paling umum:

  • Ibuprofen
  • Aspirin
  • Naproxen

Patali: Naha Tylenol mangrupikeun NSAID? | Kupon Ibuprofen | Kupon aspirin | Kupon Naproxen

Antibiotik

Antibiotik tiasa ngabantosan inféksi upami disababkeun ku baktéri. Upami anjeun atanapi anak anjeun diresepkeun antibiotik pikeun inféksi ceuli, anjeun kedah ngonsumsi sakumna dosis antibiotik. Henteu ngarengsekeun antibiotik anu diresepkeun tiasa ngantepkeun baktéri hirup sareng nyababkeun résistansi antibiotik . Ieu sababaraha antibiotik anu paling populér pikeun inféksi ceuli:

  • Amoksisilin
  • Clarithromycin
  • Zithromax

Patali: Kupon Amoxisilin | Kupon Clarithromycin | Kupon Zithromax

Decongestants

Decongestants damel ku cara ngirangan pembengkakan dina mémbran mukus, anu ngabantosan ngabuka jalan anu nuju kana ceuli tengah sareng ngagentos gejala. Ieu sababaraha conto decongestants pikeun inféksi ceuli:

  • Afrin irung nyemprot
  • Sudafed

KAUBUNGAN: Kupon semprot irung Afrin | Kupon Sudafed

Kéngingkeun kartu kupon SingleCare

Iraha ningali dokter pikeun nyeri ceuli

Kadang-kadang teu aya jumlah perawatan diri atanapi nginum obat anu over-the-counter tiasa ngabantosan inféksi ceuli. Nyaho iraha bade ningalian dokter tiasa ngabantosan komplikasi langkung maju tina ngembangkeun.

Upami nyeri ceuli anjeun parna atanapi dibarengan ku gejala anu sanés sapertos muriang atanapi pangrungu, anjeun kedah nganjang ka dokter . Anjeun panginten tiasa dirujuk ka dokter ceuli, irung, sareng tikoro (ENT).

Dina sababaraha kasus, jalma anu inféksi ceuli kronis panginten kedah dioperasi. Dokter tiasa nempatkeun tabung alit kana gendang gendang anu bakal ngabantosan nyegah inféksi ceuli. Tabung ngamungkinkeun hawa ngalir kana Ceuli tengah sareng cairan kana solokan.

Ninggalkeun inféksi ceuli anu teu diubaran tiasa nyababkeun inféksi nyebar atanapi nyababkeun masalah permanén ku kasaimbangan sareng pangrungu.