Utama >> Kasihatan >> 15 pangobatan bumi pikeun pencegahan sareng pangobatan UTI

15 pangobatan bumi pikeun pencegahan sareng pangobatan UTI

15 pangobatan bumi pikeun pencegahan sareng pangobatan UTIKasihatan

Inféksi saluran kemih (UTI) mangrupikeun istilah payung anu kalebet inféksi saluran kemih luhur-anu panginten kalebet ginjal (pyelonephritis) - ogé saluran kemih handap, anu panginten kalebet kandung kemih (cystitis). Istilah UTI paling umum dianggo ditukeurkeun sareng inféksi anu ngalibatkeun saluran kemih handap, anu umumna aya sabab nyababkeun nyeri hampang sedeng atanapi teu ngarareunah. UTI ieu tiasa nyababkeun sensasi ngaduruk nalika kiih, raos kiih atanapi frékuénsi, sareng nyeri pelvis; inféksi langkung parna tiasa nyababkeun nyeri di sisi, muriang, seueul, sareng / atanapi utah. Sedengkeun pangobatan tiasa ngubaran UTIs gancang, seueur jalma ogé mendakan relief tina gejala UTI-na kalayan ubar bumi. Hayu urang tingali sababaraha ubar bumi anu pang populerna pikeun UTI.

15 ubar bumi pikeun UTI (inféksi saluran kemih)

Nalika baktéri lebet kana sistem saluran kemih, éta tiasa nyababkeun inféksi saluran kemih. Bakteri, sareng khususna Escherichia coli (E. coli), nyaéta sabab anu paling umum tina UTIs , tapi déhidrasi, nahan kiih kanggo waktos anu lami, kaayaan kaséhatan anu tangtu, sareng parobahan hormonal ogé tiasa nyababkeun UTI atanapi ningkatkeun résiko inféksi anjeun. Rata-rata UTI tiasa lepas dimana waé ti sababaraha dinten dugi ka langkung ti saminggu. Sababaraha UTI bakal ngaleungit sorangan, tapi kasus anu langkung parna (sapertos inféksi anu ngalibatkeun saluran kemih luhur) peryogi perhatian médis. Kalayan perawatan antibiotik, seueur jalmi anu ngagaduhan UTI parna mimiti karaos lega dina sababaraha dinten . Pikeun UTIs anu hampang, pangobatan di bumi tiasa ngabantosan gejala, sareng / atanapi nyegah inféksi tina berkembang.



Ieu sababaraha ubar bumi anu paling umum pikeun UTI:



  1. Ngusap leres
  2. Maké baju jero katun
  3. Entong mandi
  4. Ngalih sabun
  5. Ganti bantalan haid, tampon, gelas sering
  6. Nyingkahan spérmisida
  7. Larapkeun panas
  8. Hidrat
  9. Inuman jus cranberry
  10. Kencing sering
  11. Tuang deui bawang bodas
  12. Dahar gula kirang
  13. Suplemén sareng probiotik
  14. Coba pangubaran hérbal
  15. Anggo minyak atsiri kalayan ati-ati

1. Usap leres

Salah sahiji hal anu paling saé dilakukeun pikeun nyegah UTI di bumi nyaéta tetep sakumaha bersih sareng garing sabisa. Ngusap ti payun ka tukang saatos kiih atanapi gerakan usus bakal ngabantosan baktéri tina lebet uretra sareng ngumbara saluran kemih.

2. Maké baju jero katun

Ngagem baju jero tina serat alami pikeun mastikeun yén uretra tetep sakumaha bersih sareng garing sabisa pikeun nyegah asupna baktéri. Ngagem pakean anu ketat teuing tiasa ngahalangan aliran hawa ka uretra. Tanpa aliran udara, baktéri tiasa kéngingkeun lebet sareng ngabibitakeun lingkungan anu ngamungkinkeun ngembangkeun UTI. Ngagem baju tina serat sintétik sapertos nilon tiasa ngajebak kalembaban, ngamungkinkeun tumuh baktéri.



3. Entong mandi

Ayana baktéri dina saluran kemih henteu hartosna ayana inféksi; baktéri anu hadé aya sareng penting pikeun ngajaga kasatimbangan séhat. Salian baktéri goréng, douching tiasa ngaleungitkeun baktéri anu saé ieu sareng ngarobih kasaimbangan pH awak anjeun. Pamustunganana hal ieu ngamungkinkeun baktéri goréng pikeun mekar. Heunceut ngabersihan diri ngalangkungan debit. Upami anjeun masih ngaraos perluna ngumbah di ditu, nganggo rumus saimbang pH, sapertos Hawa usum panas .

4. Pindah sabun

Mandi gelembung anjeun, nyeuseuh awak, sareng produk beberesih sanésna tiasa palaku kana UTI anjeun . Anggo rumus sénsitip anu henteu aya pewarna sareng harum.

5. Ngarobih bantalan haid, tampon, atanapi cangkir sering

Bantalan handap-nyerep didamel tina bahan sintétik tiasa ngalaan vulva anjeun ka baktéri sareng ningkatkeun résiko inféksi anjeun. Ngagunakeun tampon tiasa ngadorong baktéri pikeun ngembangkeun langkung gancang, janten penting pikeun ngarobah tampon anjeun sacara rutin. Tampon sareng cangkir haid meureun ningkatkeun résiko anjeun meunang atanapi parah UTI upami éta henteu diposisikan leres. Upami éta ngadorong kana uretra anjeun sareng ngajebét kiih anjeun, baktéri tiasa nyebarkeun kana kandung kemih. Ngarobih ukuran atanapi bentuk cangkir haid tiasa ngabantosan nyegah UTI anu kumat.



6. Nyingkahan spérmisida

Spermisida mangrupikeun jenis kontrol kalahiran anu dilebetkeun kana heunceut sateuacan séks pikeun maéhan spérma. Spermisida tiasa nyababkeun iritasi, ngaleungitkeun halangan alami panyalindungan tina serangan baktéri (sareng pamustunganana inféksi). Nyingkahan spérmisida nalika ngalaman UTI disarankeun. Salaku tambahan, kiih sateuacan sareng langsung saatos kelamin tiasa mantuan nyegah UTIs .

7. Larapkeun panas

Ngagaduhan UTI tiasa nyababkeun ngarareunah atanapi nyeri di daérah pubis. Bantalan pemanasan atanapi botol cai panas tiasa ngabantosan nyeri di daérah éta sareng gampang dianggo. Nerapkeun panas ka daérah pelvis sakitar 15 menit tiasa ngabédakeun ageung. Pastikeun suhuna henteu panas teuing sareng sumber panasna henteu langsung némpél kana kulit bakal nyegah iritasi atanapi kaduruk. Ngamandian haneut sigana mah leyuran logis pikeun ngagentos nyeri UTI, tapi kaseueuran ahli Podomoro mamatahan ngalawan mandi gelembung. Upami anjeun mandi, ngaleungitkeun sabun sareng wajan sareng batesan jumlah waktos anu anjeun rendam.

8. Hidrat

Salah sahiji ubar bumi anu pangsaéna pikeun UTI nyaéta nginum seueur cai. Nginum seueur cai ngabantosan baktéri tina awak. Kaséhatan Harvard nyarankeun yén jalma séhat rata-rata nginum sahenteuna opat dugi genep gelas cai unggal dinten.



9. Inuman jus cranberry

Nalika baktéri nempel dina témbok sél dina saluran kemih, ieu tiasa nyababkeun inféksi saluran kemih. Proanthocyanidins, anu mangrupakeun bahan aktif dina jus cranberry, tiasa ngabantosan baktéri tina napel na témbok saluran kemih, anu tiasa ngabantosan UTI. Hiji studi ku Pusat Nasional pikeun Émbaran Biotéhnologi nyebatkeun yén jus cranberry ngirangan jumlah UTIs anu tiasa dikembangkeun langkung ti 12 bulan.

Nginum jus cranberry anu henteu diamis pikeun ngubaran UTI parantos diperdebatkeun di komunitas médis. Nalika nginum jusna tiasa ngabantosan sababaraha urang, éta panginten henteu tiasa dianggo pikeun batur. Éta pamustunganana dugi ka masing-masing individu pikeun mutuskeun naha jus cranberry ngagaduhan tempat pikeun ngubaran UTI na.



10. Kencing sering

Kencing sering nalika ngalaman UTI bakal ngabantosan baktéri kaluar tina uretra. Nolak dorongan kiih tiasa ngajaga baktéri anu dina cikiih kajebak dina kandung kemih, anu tiasa ngajantenkeun UTI langkung parah. Kencing sateuacan sareng saatos hubungan seksual ogé bakal ngabantosan ngirangan jumlah baktéri anu lebet dina uretra.

11. tuang bawang bodas langkung

Nyéépkeun bawang bodas mangrupakeun cara anu saé pikeun naekeun sistim imun anjeun, sareng bawang bodas dipikaterang ku sipat baktéri sareng antijamur. Allicin, salah sahiji sanyawa dina bawang bodas, ngagaduhan sipat antimikrobial anu ngagaduhan kabuktosan épéktip di bunuh E. coli.



12. tuang gula kirang

Diét tiasa ageung dina pencegahan UTI kumargi disababkeun ku inféksi baktéri, saur Sarah Emily Sajdak , DAOM, dokter akupungtur sareng ubar tradisional Tionghoa di New York City. Bakteri resep gula, janten langkung seueur tuang gula, langkung seueur anjeun tuang inféksi.

13. Suplemén sareng probiotik

Probiotik mangrupikeun suplemén baktéri anu saé anu ngabantuan ngadukung usus anu séhat sareng sistem imun. Éta tiasa ngabantosan baktéri anu ngabahayakeun tina mekar sareng ngabantosan ngubaran sareng nyegah inféksi saluran kemih kumat. Probiotik lactobacillus parantos kabuktosan khususna efektif dina pencegahan UTI pikeun awéwé.



Aya seueur béntenna jinis probiotik sayogi kanggo dipésér di toko bahan makanan atanapi toko kadaharan kaséhatan. Upami anjeun resep nyandak éta pikeun UTI sareng henteu terang anu mana kéngingna, nyarios ka panyadia kasehatan anjeun atanapi tukang ubar.

14. Coba pangubaran hérbal

Uva ursi mangrupikeun hérbal anu ngagaduhan anti radang, astringén, sareng sipat antiseptik kemih. Uva ursi gaduh ditingalikeun épéktip dina ngarawat sareng nyegah UTI. Éta tiasa dipésér ti toko-toko kadaharan kaséhatan sareng kedah dilaksanakeun sakumaha anu diarahkeun ku ahli gizi atanapi ahli kaséhatan.

Salaku tambahan pikeun uva ursi, Sajdak nyarankeun suplemén alami ieu pikeun nyegah UTI:

  • Ekstrak Cranberry
  • Echinacea
  • Goldenseal
  • Akar Dandelion
  • D-mannose

D-mannose mangrupikeun jinis gula anu tiasa ngabantosan baktéri tina nempel kana témbok saluran kemih. Sababaraha pangajian nunjukkeun yén nyandak bubuk D-mannose ku cai tiasa ngabantosan nyegah UTI, utamina pikeun jalma anu sering nampi éta.

Sadaya suplemén hérbal kedah dilaksanakeun nalika konsultasi sareng ahli kaséhatan, sabab éta tiasa berinteraksi sareng pangobatan sanés anu anjeun candak pikeun indikasi anu sanés.

15. Anggo minyak atsiri kalayan ati-ati

Minyak atsiri Oregano dipikaterang ku sipat baktéri anu kuat. Panilitian parantos nunjukkeun yén minyak oregano tiasa épéktip pisan pikeun ngabunuh E. coli , tapi kedah diémutan studi ieu umumna dilakukeun dina vitro— hartosna di laboratorium nganggo téhnik ilmiah, henteu dilakukeun dina manusa anu katépaan. Minyak sereh jeung minyak cengkéh ogé tiasa janten ubar bumi pikeun UTI kusabab sipat antimikrobialna, tapi duanana parantos ditaliti ngalawan baktéri anu ngabahayakeun dina percobaan anu sami sapertos minyak Oregano.

Penting pikeun jaga sateuacan nganggo minyak atsiri salaku pangobatan. The Asosiasi Nasional pikeun Aromaterapi Holistik mamatahan ngalawan ingesting minyak ieu. Sabalikna, minyak atsiri tiasa dianggo sacara topikal nganggo minyak pembawa atanapi diseupan tina diffuser.

Pangobatan DWS

Upami pangobatan di bumi henteu ngabantosan UTI anjeun, anjeun panginten kedah nginum obat resep atanapi resép. Pangobatan anti-radang nonsteroid over-the-counter, sapertos Advil, Motrin, sareng Naprosyn [nyayogikeun] relief gejala, saur David samadi , MD, diréktur kaséhatan lalaki sareng onkologi urologis di Rumah Sakit St. Francis di Long Island. Aya ogé pangobatan OTC sapertos AZO Nyeri Urin Nyeri atawa Tablet Uristat anu bahan utami nyaéta phenazopyridine , anu tiasa ngabantosan ngirangan iritasi dina saluran kemih, tapi éta moal ngubaran panyababna.

Perawatan UTI resép biasana ngalibatkeun nyandak antibiotik, anu dianggo ku maéhan inféksi baktéri dina awak. Antibiotik populér pikeun UTIs kalebet amoksisilin , Siprus , sareng Bactrim .

Patali : Ngeunaan Amoxicillin | Perkawis Cipro | Ngeunaan Bactrim

Jumlah dinten anu saurang bakal nyandak antibiotik pikeun ngubaran UTI bakal bénten-bénten. Penting pisan pikeun nyandak dosis anu diresepkeun pikeun antibiotik naon waé, sanaos anjeun mimiti raos langkung saé. Ngeureunkeun kursus antibiotik mimiti teu ngabunuh sadaya baktéri, anu tiasa nyababkeun résistansi antibiotik .

Sababaraha jalma anu ngagaduhan UTI ngulang deui bisa nguntungkeun tina profilaksis antibiotik , pilihan pangobatan dimana antibiotik nyegah inféksi tibatan ngubaran salah sahiji. Pangobatan anu sami anu dianggo pikeun ngubaran UTI ogé tiasa dianggo pikeun pencegahan, sanaos dosis bakal béda-béda. Profesional Podomoro tiasa nangtoskeun dosis anu saé sareng bentuk pangobatan dina unggal hal. Tingali Artikel ieu pikeun neuleuman langkung seueur ngeunaan pangobatan UTI.

Kéngingkeun kartu diskon SingleCare

Iraha ningali dokter pikeun UTI

Salawasna buka dokter perawatan primér anjeun langsung upami aya getih dina cikiih, upami anjeun muriang, sareng / atanapi nyeri punggung ku gejala UTI anjeun, Sajdak mamatahan. UTI tiasa gerak gancang, janten langkung saé angkat… langkung gancang ti engké.

Sanaos ubar alami tiasa nguntungkeun pikeun meringankeun gejala UTI sareng nyegah UTI anu teras-terasan , aranjeunna panginten henteu épéktip dina ngubaran inféksi.

Upami gejala masih tetep saatos tilu dinten maka waktuna ngalih kana antibiotik, saur Ivy Branin , ND, dokter naturopathic di New York City anu khusus kana kasihatan awéwé. Kuring sering nyarankeun pasién pikeun ningali dokterna pikeun UA (analisis kemih) sareng resép pikeun antibiotik bisi waé sareng ngeusianana upami teu aya pamutahiran saatos tilu dinten.

Ninggalkeun UTI anu henteu diubaran tiasa nyababkeun masalah kaséhatan tambahan. Bakteri tiasa ngahontal ureter atanapi ginjal sareng nyababkeun inféksi ginjal. UTI anu teu diubaran salami kakandungan ogé tiasa berpotensi nyababkeun damel mimiti sareng beurat kalahiran anu handap. Milarian pangobatan pikeun UTI anu henteu ngaleungitkeun — atanapi anu teras-terasan datang deui-sok janten hal anu saé.