Utama >> Narkoba Vs. Sobat >> Estrace vs. Premarin: Bedana, kamiripan, sareng mana anu langkung saé pikeun anjeun

Estrace vs. Premarin: Bedana, kamiripan, sareng mana anu langkung saé pikeun anjeun

Estrace vs. Premarin: Bedana, kamiripan, sareng mana anu langkung saé pikeun anjeunNarkoba vs. Sobat

Tinjauan ubar & bédana utama | Kaayaan dirawat | Khasiatna | Sinyalna asuransi sareng ngabandingkeun biaya | Pangaruh samping | Interaksi narkoba | Peringatan | FAQ

Upami anjeun ngalaman gejala menopaus, sapertos hot flashes, kesang wengi , masalah bobo, sareng kagaringan heunceut, panyadia kasehatan anjeun panginten parantos nyebatkeun terapi ngagantian hormon atanapi terapi éstrogén. Gejala ménopause lumangsung nalika awak nyiptakeun kirang éstrogén, janten pangobatan anu ngagentos éstrogén tiasa ngabantosan ningkatkeun gejala ieu, sareng ogé ngabantosan nyegah osteoporosis.



Dina awéwé sareng rahim, terapi hormon kalebet éstrogén sareng progesteron. Pikeun awéwé anu ngagaduhan rahim, éstrogén nyalira ningkatkeun résiko kangker endometrial.



Awéwé tanpa rahim (anu ngagaduhan hysterectomy) henteu kedah nyandak progesteron kalayan éstrogén. Awéwé ieu tiasa ngagunakeun produk hérogen-ngan sapertos Estrace atanapi Premarin.

Estrace sareng Premarin mangrupikeun dua pangobatan nami mérek anu dituduhkeun pikeun pengobatan gejala ménopause. Duanana ubar disatujuan ku Amérika Serikat Pangan sareng Narkoba Administrasi (FDA). Aranjeunna aya dina kelas pangobatan anu disebut estrogén sareng dikenal ogé salaku terapi gaganti hormon. Éta sayogi dina sababaraha rupa formulasi, kalebet krim sareng tablet. Sanaos duanana Estrace sareng Premarin ngandung éstrogén, aranjeunna henteu persis sami. Terus maca pikeun diajar langkung seueur ngeunaan Estrace sareng Premarin.



Naon bédana utama antara Estrace sareng Premarin?

Estrace sayogi dina bentuk mérek sareng umum sareng ngandung bahanna estradiol . Estrace sayogi salaku krim éstrogén heunceut, sareng ogé salaku tablet oral.

Premarin sayogi salaku ubar mérek hungkul. Éta ngandung éstrogén konjugat, dimurnikeun tina cikiih mares hamil (maka nami Premarin- PREgnant MARes urINe). Premarin sayogi salaku krim éstrogén heunceut, tablet oral, atanapi suntikan.

Beda utama antara Estrace sareng Premarin
Estrace Premarin
Kelas ubar Terapi ngagantian éstrogén / hormon Terapi ngagantian éstrogén / hormon
Status mérek / umum Merk sareng umum Merek
Naon nami umumna? Éstradiol Éstrogén konjugasi
Naon bentuk (s) ubar asalna? Krim heunceut, tablet lisan Krim heunceut, tablet lisan, suntikan
Naon dosis standarna? Krim: 2 dugi ka 4 gram sacara heunceut unggal dinten salami 1-2 minggu, teras laun ngirangan kana dosis pangropéa 1 gram 1-3 kali per minggu



Tablét: rupa-rupa

Krim: 0,5 gram heunceut dua kali saminggu

Tablét: rupa-rupa

Sabaraha lami perlakuan has? Rupa-rupa Rupa-rupa
Saha anu biasana ngagunakeun pangobatan? Awéwé Postmenopausal, aya kalana pikeun lalaki pikeun indikasi tinangtu (tempo di handap) Awéwé Postmenopausal, aya kalana pikeun lalaki pikeun indikasi tinangtu (tempo di handap)

Kaayaan anu diubaran ku Estrace sareng Premarin

Krim Estrace sareng krim Premarin ngubaran gejala sedeng nepi ka parah atrofi heunceut sareng vulvar (ipis, garing, sareng peradangan) kusabab ménopause.

Dina bentuk tablet, Estrace sareng Premarin ngubaran sababaraha kaayaan sanés anu didaptarkeun dina bagan ieu di handap.



Kaayaan Estrace Premarin
Gejala sedeng nepi ka parah parah atrofi vulvar / heunceut kusabab ménopause Leres (krim) Leres (krim)
Perlakuan hypoestrogenism kusabab hypogonadism, kastrasi, atanapi kagagalan ovarium primér Leres (tablet) Leres (tablet)
Perawatan kanker payudara (pikeun paladium hungkul) pikeun awéwé sareng lalaki anu tangtu panyakit metastatik Leres (tablet) Leres (tablet)
Perlakuan karsinoma gumantung androgén canggih tina prostat (pikeun palliation hungkul) Leres (tablet) Leres (tablet)
Pencegahan osteoporosis postmenopausal pikeun awéwé anu résiko tinggi, nalika pangobatan non-estrogen henteu pantes Leres (tablet) Leres (tablet)
Perlakuan vaginitis atropik sareng kraurosis vulva Pareum-labél Leres (krim)
Perlakuan dispareunia sedeng dugi parah (hubungan seksual) kusabab ménopause Pareum-labél Leres (krim)
Perlakuan gejala vasomotor sedeng dugi parah kusabab ménopause Leres (tablet) Leres (tablet)

Naha Estrace atanapi Premarin langkung épéktip?

Studi nunjukkeun yén nalika ngabandingkeun produk éstrogén, estradiol (bahan dina Estrace) sareng estrogén konjugat (bahan dina Premarin) sami-sami épéktip dina ngubaran gejala ménopause. Krim heunceut anu épéktip sareng ditoleransi kalayan saé.

Panyedia kasehatan anjeun tiasa nangtoskeun mana pangobatan anu cocog pikeun anjeun, ngémutan gejala anjeun, kaayaan médis, sareng riwayat médis.



Cakupan sareng babandingan biaya Estrace vs. Premarin

Rencana resép Asuransi sareng Medicare biasana nutupan Estrace sareng Premarin.

Resép Estrace umum anu umum nyaéta pikeun tabung krim sareng hargana sakitar $ 36 upami anjeun mayar tina saku, tapi nganggo kupon SingleCare gratis tiasa ngirangan harga sakedik $ 6.



Resép has pikeun tabung Premarin hargana sakitar $ 250 kaluar-saku. Kartu SingleCare tiasa ngajantenkeun harga turunna dugi ka $ 198.

Salaku rencana anu bénten-bénten, hubungi panyadia asuransi anjeun pikeun detil sinyalna.



Estrace Premarin
Ilaharna ditutupan ku asuransi? Leres Leres
Ilaharna katutupan ku Medicare Bagian D? Leres Leres
Jumlah 1 tabung 1 tabung
Copic Medicare has $ 1- $ 36 $ 2- $ 451
Biaya SingleCare $ 6 + $ 198 +

Efek samping umum tina Estrace vs. Premarin

Efek samping anu paling umum tina Estrace sareng krim Premarin kalebet réaksi situs aplikasi sapertos peurih, debit, perdarahan rahim, sareng peradangan. Salaku tambahan, nyeri sirah sareng nyeri panggul tiasa kajantenan. Persentase efek samping henteu kalebetkeun kana inpormasi resep pikeun Estrace.

Efek samping umum tina Estrace sareng Premarin dina bentuk tablet langkung sistemik. Sababaraha efek samping ieu kalebet nyeri beuteung atanapi tonggong, kalemahan, pembengkakan, nyeri sirah, konstipasi, gas, seueul, penambahan beurat, déprési, gugup, pusing, hipu / nyeri / parobihan, sareng heureuy heunceut, perdarahan, atanapi inféksi kapang.

Ieu sanés daptar lengkep efek samping. Épék ngarugikeun sanés tiasa kajantenan. Taroskeun ka panyadia kasihatan anjeun pikeun ngabahas naon efek samping anu diarepkeun, sareng kumaha cara ngatasikeunana.

Krim Estrace Krem prémarin
Pangaruh samping Berlaku? Frékuénsi Berlaku? Frékuénsi
Nyeri sirah Leres % henteu dilaporkeun Leres 3-5% *
Nyeri pelvis Leres % henteu dilaporkeun Leres 4%
Nyeureud Leres % henteu dilaporkeun Leres 1-2%
Heureuy heureuy Henteu - Leres 3-4%
Pendarahan heunceut Leres % henteu dilaporkeun Leres 1-2%
Peradangan heunceut Leres % henteu dilaporkeun Leres 1-2%
Inféksi heunceut / inféksi kapang Leres % henteu dilaporkeun Leres 3-4%

* gumantung kana frékuénsi dosis
Sumber: DailyMed ( Krim Estrace ), DailyMed ( Krem prémarin )

Interaksi ubar tina Estrace vs. Premarin

Estrace atanapi Premarin tiasa kapangaruhan ku ubar-ubaran tangtu anu dimetabolismena ku énzim anu disebut sitokrom-p 450 3A4. Obat anu ngahambat énzim tiasa ngalambatkeun prosés awak tina Estrace atanapi Premarin, hartosna Estrace atanapi Premarin tiasa cicing dina awak langkung lami, nyababkeun langkung seueur efek samping. Ogé, ubar anu nyababkeun énzim tiasa nyababkeun awak ngolah Estrace atanapi Premarin langkung gancang, ngajantenkeun kirang épéktip. Taroskeun ka panyadia kasihatan anjeun ngeunaan kamungkinan hubungan ubar.

Narkoba Kelas ubar Estrace Premarin
Clarithromycin
Érythromisin
Jus jeruk bali
Itraconazole
Ketoconazole
Ritonavir
Sambetan énzim CYP3A4 Mungkin Mungkin
Carbamazepine
Phenobarbital
Rifampin
John's wort
Panguat énzim CYP3A4 Mungkin Mungkin

Peringatan ngeunaan Estrace sareng Premarin

Estrace sareng Premarin gaduh a peringatan kotak , anu mangrupikeun peringatan anu paling kuat anu diperyogikeun ku FDA. Kusabab nyerep sistemik tiasa kajantenan ku Estrace atanapi krim Premarin, peringatanana diterapkeun pikeun sadaya formulasi.

Éstrogén nyalira:

  • Ngagunakeun éstrogén nyalira (tanpa progestin) dina awéwé kalayan rahim ningkatkeun résiko kangker endometrial. Nambahkeun progestin kana perlakuan éstrogén tiasa nurunkeun résiko kangker endometrial (tapi tiasa ningkatkeun résiko kanker payudara). Awéwé postmenopausal anu pendarahan henteu normal kedah diuji pikeun ngaluarkeun kanyeri.
  • Entong nganggo éstrogén nyalira pikeun nyegah panyakit jantung atanapi pikun. Inisiatif Kaséhatan Awéwé (WHI) diajar mendakan résiko paningkatan stroke sareng DVT (trombosis urat jero, atanapi gumpalan getih dina suku) pikeun awéwé postmenopausal anu nyandak éstrogén nyalira (tanpa progestin).
  • Panilitian ogé nunjukkeun paningkatan résiko pikun dina awéwé postmenopausal anu nyandak éstrogén nyalira.

Éstrogén plus progestin:

  • Entong nganggo éstrogén plus progestin pikeun nyegah panyakit jantung atanapi pikun. Panilitian WHI mendakan résiko anu langkung luhur tina DVT, PE (embolism pulmonary), stroke, sareng MI di awéwé postmenopausal anu nyandak estrogen plus progestin. Panilitian ogé nunjukkeun résiko anu langkung luhur pikeun ngembangkeun pikun dina awéwé postmenopausal anu nyandak éstrogén plus progestins.
  • Panilitian WHI ogé nunjukkeun paningkatan résiko kanker payudara invasif sareng éstrogén plus progestin.

Ku alatan éta, estrogén, henteu paduli naha éta dirumuskeun nganggo atanapi henteu aya progestin, kedah diresepkeun dina dosis anu panghandapna sareng kanggo waktos anu paling pondok. Ngobrol sareng panyadia kasihatan anjeun ngeunaan résiko vs manpaat sababaraha jinis terapi ngagantian hormon.

Dokter anjeun bakal masihan naséhat médis ngeunaan skrining. Sadaya awéwé kedah gaduh ujian payudara taunan ku ahli kaséhatan sareng ngalakukeun ujian diri bulanan. Sadayana awéwé ogé kedah ngagaduhan mamografi dumasarkeun umur, faktor résiko, sareng sajarah.

Peringatan sanés ngeunaan Estrace sareng Premarin nuturkeun.

Entong nganggo Estrace atanapi Premarin upami anjeun gaduh:

  • Pendarahan abnormal anu henteu didiagnosis
  • Kanker payudara (dipikanyaho, disangka, atanapi sajarah)
  • Neoplasia gumantung éstrogén (dikenal atanapi disangka)
  • DVT atanapi emboli paru (aktip atanapi sajarah)
  • Aktip atanapi riwayat panyakit thromboembolic (stroke, MI)
  • Réaksi anafilaksis saméméhna pikeun éstrogén
  • Kasakit ati
  • Gangguan trombofilik
  • Kakandungan (dipikanyaho atanapi disangka)

Terapi hormon kombinasi (éstrogén plus progestin) tiasa ningkatkeun résiko kangker ovarium.

Awéwé postmenopausal anu nyandak éstrogén gaduh paningkatan résiko panyakit hampru anu peryogi dibedah.

Dina jalma anu nyandak éstrogén, masalah visual parantos kajantenan. Milarian perawatan médis langsung upami anjeun kaleungitan visi (parsial atanapi lengkep), visi ganda, tonjolan panon, atanapi migrain.

Dina kasus anu jarang, réaksi alérgi parantos kajantenan. Upami anjeun ngagaduhan gatal-gatal, peurih, sesah ngarénghap, utah, atanapi ngabareuhan raray, biwir, létah, leungeun, atanapi suku, milari perawatan darurat. Pangobatan éstrogén tiasa nganyenyeri gejala angioedema di awéwé kalayan angioedema katurunan.

Ngobrol sareng panyadia kasehatan anjeun ngeunaan résiko ieu sateuacan nyandak Estrace atanapi Premarin, pikeun ningali naha ubarna aman pikeun anjeun.

Patarosan sering ngeunaan Estrace vs. Premarin

Naon ari Estrace?

Estrace mangrupikeun pangobatan ngagantian hormon anu ngandung estradiol. Ieu dianggo pikeun sababaraha rupa indikasi, paling sering pikeun gejala ménopause. Estrace sayogi salaku krim intravaginal ogé tablet oral.

Naon ari Premarin?

Premarin ogé ubar ngagantian hormon. Premarin ngandung estrogén konjugat. Ieu dianggo pikeun sababaraha indikasi, paling sering pikeun gejala ménopause. Premarin sayogi salaku tablet oral, krim intravaginal, sareng suntikan.

Naha Estrace sareng Premarin sami?

Estrace sareng Premarin sami, tapi henteu persis sami. Inpormasi di luhur nunjukkeun béda antara dua pangobatan.

Naha Estrace atanapi Premarin langkung saé?

Duanana pangobatan épéktip dina nyampurkeun gejala ménopause, tapi, ubar-ubaran ieu aya efek samping sareng résiko. Taroskeun sareng panyawat kasehatan anjeun pikeun nangtoskeun naha Estrace atanapi Premarin cocog pikeun anjeun.

Naha kuring tiasa nganggo Estrace atanapi Premarin nalika hamil?

Henteu Sanés ubar kedah dianggo nalika kakandungan.

Dupi abdi tiasa nganggo Estrace atanapi Premarin kalayan alkohol?

Nginum alkohol dina kombinasi sareng Estrace atanapi Premarin kaléng ningkatkeun résiko anjeun pikeun kanker payudara. Konsultasi ka ahli kaséhatan anjeun pikeun panduan ngeunaan panggunaan alkohol ku kaayaan médis naon waé anu anjeun gaduh.

Naon alternatif anu pangsaéna pikeun Premarin?

Estrace mangrupikeun alternatif anu sami sareng Premarin. Pangobatan sanés anu ngandung éstrogén kalebet Vivelle Dot Patch, Climara Patch, atanapi estrogen heunceut dina bentuk tablet heunceut Vagifem (tablet heunceut dilarapkeun sareng aplikator heunceut) atanapi Estring Vaginal Ring. Ngobrol sareng panyadia kasehatan anjeun pikeun ningali naha salah sahiji pangobatan ieu cocog pikeun anjeun.

Naha estrogen sareng estradiol sami?

Estradiol mangrupikeun bentuk éstrogén, hormon awéwé. Sadaya produk estradiol mangrupikeun éstrogén. Nanging, aya bentuk éstrogén sanés tibatan ngan ukur estradiol. Salaku conto, estrogens konjugat (Premarin) mangrupikeun bentuk éstrogén anu sanés.

Naha Premarin nyababkeun pikun?

Premarin (sareng Estrace) ngagaduhan peringatan kotak ngeunaan pikun. Panilitian Mémori WHI anu didadarkeun di luhur mendakan résiko anu ningkat pikeun pikun di awéwé postmenopausal anu nyandak éstrogén nyalira atanapi estrogen kalayan progestin. Ku alatan éta, inpormasi resep nyarankeun yén estrogen, naha dicandak nyalira atanapi sareng progestin, kedah diresepkeun dina dosis anu paling handap sareng kanggo waktos anu pang pondokna.

Naha Estrace ningkatkeun tingkat éstrogén?

Estrace (sareng Premarin) ningkatkeun tingkat éstrogén. Malah dina bentuk heunceut, aya nyerep sistemik, sareng tingkat éstrogén ningkat. Panyedia kasehatan anjeun tiasa nangtoskeun produk mana anu paling pas pikeun anjeun.