Utama >> Atikan Kaséhatan >> 16 ubar bumi pikeun jamur toenail

16 ubar bumi pikeun jamur toenail

16 ubar bumi pikeun jamur toenailAtikan Kaséhatan

Faktor résiko | Diagnosis | Ubar bumi | Obat-obatan anu langkung-di-toko | Obat resép | Iraha ningali dokter

Jamur kuku suku, ogé katelah onychomycosis atanapi tinea unguium, mangrupikeun kaayaan kuku umum anu mangaruhan jutaan jalma di Amérika Serikat. Inféksi kuku jamur tiasa berkembang dina paku tina sababaraha organisme sapertos kapang, kapang, sareng jamur. Ieu biasana lumangsung saatos organisme ieu kontak sareng kuku retak atanapi kulit di sakuriling kuku nalika bukaanna nyayogikeun portal lebet pikeun organisme ieu.



Faktor résiko

Nalika suku anjeun ngesang atanapi tetep beueus atanapi beueus, kasempetan jamur tumuh dina kuku suku anjeun ningkat. Paparan sering ka lingkungan anu haneut sareng beueus sapertos kolam renang, ruang ganti, atanapi bahkan hirup dina iklim anu lembab nempatkeun anjeun langkung résiko katerap tina jinis-jinis inféksi ieu. Ieu ogé naha inféksi ieu sigana langkung nyebar dina bulan usum panas.



Lalaki parantos dipikaterang ngembangkeun jenis inféksi ieu langkung seueur tibatan awéwé ogé individu anu lemah sistem imunitas-jalma anu penderita diabetes, sirkulasi anu goréng, sareng déwasa anu langkung sepuh. Jalma anu sering salon kuku ogé tiasa nempatkeun dirina dina résiko ngembang sareng nyebarkeun inféksi jamur kana suku. Bukti tina inféksi toenail kalebet robahan warna kuku anu tiasa bodas, konéng, coklat, bahkan hideung. Kuku tiasa janten kentel sahingga hésé pikeun anjeun pikeun ngurus kuku nyalira. Bau bau, brittleness, atawa malah misahkeun lengkep kuku tina ranjang kuku bisa lumangsung.

Diagnosis

Dina raraga mastikeun jamur toenail, dokter anjeun mimiti ngaevaluasi suku anjeun. Éta ogé tiasa mutuskeun ngalaksanakeun budaya dimana sampel kuku atanapi kulit tiasa dicandak kanggo evaluasi salajengna di laboratorium. Kusabab aya sabab anu sanésna parobahan kuku (psoriasis, microtrauma, gizi buruk, pewarnaan tina kuku), ieu mangrupikeun léngkah anu penting dina milih pangobatan anu paling pas.



16 ubar bumi pikeun jamur toenail

Rupa-rupa pilihan pangobatan pikeun jamur toenail sayogi, kalebet alternatif bébas ubar, ubar resép, ubar resép, pangobatan laser, atanapi bahkan panyabutan operasi pikeun kasus-kasus parna éta. Kaseueuran jalma mimitian ku barang-barang anu aya di sakitar imah sateuacan mésér pangobatan atanapi nganjang ka kantor dokter. Perlakuan ieu paling épéktip dina kasus hampang.

Coba sababaraha ubar bumi anu épéktip ieu pikeun jamur toenail:

  1. Pangropéa mingguan
  2. Kaos kaki sareng sapatu bersih
  3. Hidrogén péroxida
  4. Teh hideung
  5. Cuka
  6. Soda kuéh
  7. uyah epsom
  8. Minyak atsiri
  9. Minyak ozon
  10. Ékstrak daun zaitun
  11. Ékstrak Snakeroot
  12. Séng
  13. Bawang bodas
  14. Tepung jagung
  15. Parobihan diét
  16. Latihan

1. Pangropéa mingguan

Mimiti, siapkeun kuku anjeun pikeun diubaran ku cara motong sareng ngadaptarkeun sakali saminggu. Kuku kuku suku ngagentos tekanan dina kuku sareng ngabantosan larutan antijamur nembus paku. Anggo gunting kuku suku tradisional sareng papan Emory supados kuku tetep pondok sareng ipis. Pastikeun ngaleupaskeun alat-alat saatos unggal panggunaan. Ngajaga kuku anu dipangkas, beresih, sareng garing bakal penting pisan dina ngubaran jamur kuku suku sareng nyegah di payun.



2. Kaos kaki sareng sapatu bersih

Rutin ngarobah kaos kaki sareng sapatu anjeun ogé tiasa ngirangan tumuh jamur suku anu teu dipikahoyong. Duanana kaos kaki sareng sapatu atletik ogé tiasa dikumbah dina cai panas pikeun ngaleungitkeun kamekaran kapang sareng jamur anu tiasa tumuh dina lawon. Sababaraha sapatu tiasa garing mesin. Ngeringkeun sapatu di panonpoé mangrupikeun pilihan sanés nalika meresihan sapatu.

Nambahkeun satengah gelas baking soda atanapi hiji cangkir cuka kana mesin cuci tiasa ngabantosan ngaleungitkeun baktéri atanapi jamur dina kaos kaki atanapi sapatu.

Sapatu sapatu sareng sapatu anu sanés anu henteu tiasa dicuci ku mesin tiasa diusap nganggo cuka sareng leyuran cai atanapi disemprot ku semprot antijamur (OTC) anu over-the-counter (OTC). Bubuk pangobatan ogé mantuan pikeun nyampurkeun sapatu pikeun jamur suku.



Ngidinan suku ngambekan ku nyoplokkeun sapatu sareng kaos kaki nalika tiasa tiasa nyegah tumuh jamur. Ngajaga suku anjeun ku nganggo baju sapatu anu tiasa napas sareng kaos kaki anu bersih. Kaos kaki antimikrobial sareng sapatu anu didamel tina awi, tambaga, atanapi lawon khusus ogé sayogi. Éta tiasa ngabantosan ngirangan baktéri sareng ragi tina tumuh dina sapatu anjeun.

Pendekatan proaktif pikeun ngajaga kaki anjeun bersih sareng garing tiasa nyegah panyebaran jamur toenail. Anjeun tiasa nyeuseuh atanapi nyerep suku nganggo cai sabun haneut atanapi mandi suku nganggo barang-barang rumah tangga sapopoe. Ngaleueut suku anjeun dina ramuan homeopathic anu alami, tiasa nguntungkeun dina ngirangan atanapi ngaleungitkeun jamur toenail.



3. Hidrogén péroxida

Hidrogén péroxida tiasa maéhan jamur anu tumuh dina kuku suku. Anjeun tiasa langsung ngusap hidrogén péroxida dina toes atanapi toenail anu kainféksi ku kaén bersih atanapi swab katun. Hidrogén péroxida ogé tiasa dianggo dina soak kaki. Campur ⅛ cangkir hidrogén péroxida (atanapi sababaraha capfuls) kana opat gelas cai tiis sareng soak sampéan 10 dugi 20 menit. Bilas suku nganggo cai haneut teras garing.

4. Téh Hideung

Rendhem suku dina téh biasa ogé tiasa manpaat pikeun ngubaran kuku suku atanapi jamur suku. Téh hideung ngandung asam tanat anu ngagaringkeun suku, maéhan baktéri, sareng ngabantosan nutup pori-pori suku pikeun ngirangan kesang. Kulub dua liter cai teras tambihan lima dugi ka genep kantong téh. Ngidinan tèh pikeun niiskeun sareng soak suku salami 30 menit. Anggo suku ieu soak unggal dinten upami dipikahoyong.



5. Cuka sari apel

Ubar bumi anu sanés pikeun ngubaran jamur toenail kalebet panggunaan cuka sari apel. Cuka mangrupikeun bahan antijamur anu tiasa dicampur sareng cai kanggo nyiukkeun sampéan. Éta komponén asam asétat mantuan ngabodaskeun kuku suku anu robih sareng ngeureunkeun panyebaran inféksi kana jempol anu sanés. Coba dua bagian cuka kana hiji bagian cai haneut sareng rendam suku salami 20 menit unggal dinten. Pikeun soak anu langkung kuat, babandingan tiasa janten hiji bagian cuka ka hiji bagéan cai. Upami seungitna teuing teuing, minyak atsiri tiasa ditambih supados pangalaman langkung pikaresepeun. Cuka bodas tiasa dianggo salaku alternatip sabab duanana sami-sami efektif.

6. Baking soda

Tambahkeun baking soda kana soak soak pikeun ngubaran kuku anu kena. Anjeun tiasa ogé ngadamel némpelkeun baking soda kalayan jumlah cai anu minimal sareng langsung diterapkeun kana sampéan. Ngidinan témpél kanggo linggih di daérah anu kajantenan salami 10 dugi 20 menit, teras bilas ku cai haneut sareng garingkeun sampéanna sacara saksama.



Baking soda ogé tiasa diaburkeun kana sampéan atanapi dina sapatu sapertos bubuk sampéan. Sakali dilarapkeun kana suku garing, pasang kaos kaki bersih; baking soda tiasa nganyenyerikeun uap nalika sipat penyembuhan damel pikeun ngirangan jamur toenail.

7. Uyah epsom

Suku soaking dina hiji uyah epsom Mandi (magnésium sulfat) tiasa manpaat pikeun ngaleungitkeun jamur sampéan anjeun. Anjeun tiasa nyampur hiji cangkir uyah Epsom kana dua liter cai haneut kana cai panas sareng soak sampéan 10 dugi 20 menit. Anjeun tiasa ogé nyobaan ramuan uyah Epsom anu langkung rumit anu kalebet:

  • 4 gelas haneut kana cai panas
  • ½ sacangkir uyah Epsom
  • ½ cup baking soda
  • ¼ cangkir hidrogén péroxida
  • ¼ cangkir cuka

Campur sadaya bahan sareng rendam sampeu 15 dugi 20 menit. Minyak atsiri mangrupikeun tambahan anu saé pikeun pamandian sampéan. Minyak atsiri kalayan sipat penyembuhan pikeun ngubaran jamur suku dibéréndélkeun di handap. Saatos soak anjeun soak, bilas suku anjeun ku cai bersih sareng garing garing ku anduk bersih. Pikeun nyingkahan kontaminasi kaki bersih, pasang kaos kaki anu bersih sareng sapatu anu tiasa dihirup saatos mandi sampéan anjeun.

8. minyak atsiri

Minyak atsiri anu ngagaduhan popularitas dina pangobatan homeopathic dudung rupa-rupa panyawat umum. Seueur minyak penting ngagaduhan sipat antibakteri alami sareng antijamur. Sababaraha minyak penting anu tiasa ngabantosan ngirangan jamur toenail kalebet:

  • Minyak tangkal téh
  • Minyak cengkéh
  • Minyak bijil Clary
  • Minyak melati
  • Minyak lavender
  • Minyak Ylang-ylang
  • Minyak kayu putih
  • Minyak kayu manis
  • Minyak jeruk nipis
  • Minyak sereh
  • Minyak maling
  • Minyak oregano liar
  • Minyak Jojoba
  • Minyak tangkal manuka

Éncér minyak penting ku minyak pembawa, sapertos minyak kalapa atanapi minyak zaitun, sateuacan dilebetkeun kana kulit. Campur minyak anu dipikahoyong atanapi kombinasi minyak sareng minyak pembawa pilihan anjeun sareng oléskeun sababaraha tetes kana kuku anu kapangaruhan. Sakumaha anu parantos disebatkeun sateuacanna, anjeun ogé tiasa nambihan dua dugi ka tilu tetes minyak atsiri pikeun footbats.

9. minyak ozon

Minyak ozon, sapertos minyak zaitun sareng kembang matahari, ngandung gas ozon. Ideu na nyaéta ozon nganteurkeun oksigén ka daérah anu katépaan, anu maéhan baktéri sareng ngarangsang sél kulit pikeun penyembuhan anu langkung gancang. Hiji pangajian mendakan yén minyak ozonasi mangrupikeun ubar bumi anu efektif pikeun jamur toenail. Panaliti nguji minyak sunflower ozonisasi dina 101 sampel kapang. Minyak mangrupikeun pangobatan anu épéktip ngalawan sababaraha jenis jamur. Pikeun nyobaan ubar ieu, bersihkeun sareng garingkeun heula suku anjeun. Alon-alon masagi sajumlah leutik minyak ozon kana kulit, ngerjakeun kana kuku anu kapangaruhan sareng sakuliling jempol.

10. Sari buah zaitun

Ekstrak daun zaitun ngandung oleuropein, anu mangrupikeun antifungal alami sareng antimikrobial. Salve anu didamel tina daun zaitun tiasa dilarapkeun kana kuku suku pikeun ngirangan inféksi. Anjeun tiasa ogé ngelek kapsul anu ngandung sari pikeun naekeun sistim imun sareng ngubaran jamur toenail sacara sistemis. Kira-kira dua kapsul ekstrak daun zaitun tiasa dicandak dua kali sapoé dina waktos anu langkung lami. Taroskeun ka panyawat kasehatan anjeun sateuacan nyandak sari daun zaitun.

11. Ékstrak Snakeroot

Ékstrak Snakeroot, didamel tina pepelakan dina kulawarga kembang matahari, mangrupikeun perlakuan homeopathic antifungal sadayana-alami ogé dianggo pikeun ngubaran jamur toenail. Ilahar dipaké dina prakték Ayurveda di India, ekstrak snakeroot tiasa diterapkeun langsung kana kuku suku anu kapangaruhan. Larapkeun sari dua atanapi tilu kali saminggu salami sababaraha sasih. Tanya dokter anjeun upami ekstrak snakeroot pas pikeun jenis jamur suku anjeun.

12. Séng

Séng oksida nyaéta mineral anu tiasa ngubaran inféksi jamur. Salaku pelindung kulit, oksida séng-zona miconazole tiasa disemprot atanapi dilarapkeun ka daérah anu kaserang pikeun merangan inféksi sareng ngirangan tanda jamur suku. Cék ka dokter pikeun ningali naha nambihan seng dina rézim perawatan kaki anjeun anu pas pikeun anjeun.

13. Bawang bodas

Bawang bodas nyaéta a tutuwuhan antimikroba kuat . Pikeun pangobatan topikal, rendang cengkéh bawang bodas sareng tinggalkeun kana kuku anu kapangaruhan salami 30 menit. Anggo bawang bodas atah sakedik, sabab éta tiasa ngahasilkeun ngabeuleum kimia.

Tanya tukang ubar ngeunaan suplemén hérbal anu ngandung bawang bodas. Suplemén ieu tiasa dilaksanakeun sacara lisan pikeun henteu ngan ukur ngubaran inféksi kulit tapi ogé tekanan darah tinggi, panyakit jantung, kanker tangtu, sareng nyegah gigitan keletik. Suplemén bawang bodas henteu kedah dicandak ku jalma anu maag lambung, masalah pencernaan, atanapi gangguan perdarahan. Éta ogé tiasa ngajantenkeun pil KB kalah épéktip. Ngobrol sareng ahli kaséhatan sateuacan nyandak suplemén bawang bodas lisan.

14. Jagong

Cornmeal ngagaduhan sababaraha sipat antijamur. Anjeun tiasa nyobian nerapkeun jagung salaku témpél atanapi soak. Pikeun némpelkeun, bubarkeun jagung dina cai haneut dina panci deet. Hayu némpelkeun tiis sateuacan nganggo dina suku anjeun. Hayu deui diuk sajam. Salaku soak a, tambahkeun hiji inci tina cornmeal kana wadah deet. Tuang hiji inci cai haneut dina luhur tepung jagung, ngantepkeun jagung sareng cai campuran alami pikeun sajam. Teras, tambahkeun cai haneut anu cekap pikeun nutupan sadaya sampéan anjeun sareng ngantepkeun soak salami sajam. Anjeun tiasa nyobian jagung salaku ubar bumi mingguan pikeun jamur toenail.

15. Diét

Diét anjeun ayeuna tiasa nyoco jamur disababkeun ku Candida katumbiri. Ieu sababaraha parobihan diét anu tiasa dilakukeun pikeun kalaparan ragi sareng ningkatkeun jamur toenail:

  • Motong gula
  • Entong nginum alkohol
  • Batesan karbohidrat anjeun kana hiji cangkir sapoé
  • Masak ku minyak kalapa
  • Lebetkeun jahé sareng bawang bodas
  • Suplemén sareng a probiotik

16. Latihan

Olahraga rutin tiasa nyepetkeun prosés penyembuhan. Nalika getih ngompa langkung gancang kana awak, éta ngaleupaskeun vitamin alami sareng nyébarkeun racun. Ngan pastikeun latihan kabersihan ditangtoskeun pikeun ngahindarkeun jamur toenail langkung parah. Ngagem kaos kaki anu nganyenyerikeun kaleuleusan kalembaban, nganggo bubuk kaki antijamur, nyabut sapatu langsung saatos latihan pikeun ngantepkeun suku ngambekan, sareng nganggo sendal jepit atanapi sendal di kamar pancuran atanapi kolam renang. Inget pikeun ngumbah suku anjeun nganggo sabun antibakteri sareng garingkeun kaki anjeun saatos mandi.

Pilihan pangobatan jamur toenail sateuacana

Sedengkeun pangobatan di bumi tiasa janten panyawat anu anjeun milari pikeun ngubaran jamur toenail, aranjeunna henteu diatur atanapi disatujuan ku Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA). Krim antijamur over-the-counter, sprays, sareng bahkan kuku kuku anu diubaran sayogi. Pangubaran di bumi sering tiasa ningkatkeun efektivitas produk ieu.

Vicks VapoRub

Salah sahiji ubar over-the-counter anu langkung populér pikeun ngubaran jamur toenail nyaéta ngagunakeun Vicks VapoRub . Uyah mentol ngandung bahan alami mentol, minyak kayu putih, sareng kapur barus. Anggo Vicks nyalira atanapi ditéang sareng pangobatan sareng pangobatan sanés. Suku bersih sareng oléskeun sajumlah alit Vicks VapoRub unggal dinten.

Listerin

Ngaleueut kuku anu kainféksi dina produk OTC Listerin ogé tiasa ngabantosan ngirangan atanapi maéhan jamur toenail. Ilahar dianggo salaku obat kumur, Listerin dilarapkeun kana toe anu mangaruhan atanapi toenail salami 20 menit dua kali sapoé sacara efektif tiasa ngirangan tanda onychomycosis.

Pangobatan kaki atlit

Semprot suku atlit, bubuk, sareng krim anu ngabantosan dina ngeureunkeun pertumbuhan jamur sateuacan dikembangkeun dina kuku suku atanapi daging sakurilingna. Produk mérek-merek anu tiasa dipésér teu kalebet resép Tinactin , Micatin , Lamisil Semprot , sareng Lotrimin AF . Tanya tukang ubar di toko obat lokal anjeun anu pangobatan pangsaéna pikeun gejala anjeun.

Patali: Perawatan suku atlit sareng pangobatan

Pangobatan resep jamur toenail

Kadang-kadang pangobatan resép diperyogikeun pikeun ngubaran inféksi toenail anu ngan moal ngaleungitkeun ku pangobatan alami atanapi pangobatan anu langkung saé dina sababaraha bulan. Dina hal ieu, pangobatan antifungal kakuatan-resép tiasa ngabasmi onychomycosis nekad.

Pangobatan topical sering épéktip dina ngubaran jamur toenail hampang dugi sedeng. Solusi topical tiasa kalebet ubar kuku ku obat atanapi pangobatan cair. Loprox (ciclopirox), Penlac (ciclopirox), Kerydin (tavaborole), sareng Jublia (efinaconazole) mangrupikeun ubar resép top pikeun jamur toenail.

Pangobatan lisan tiasa nganggo kapsul, tablet, atanapi cairan. Sababaraha resép umum nyaéta Diflucan (fluconazole), Lamisil ( terbinafine ), Onmel (itraconazole), sareng Sporanox (itraconazole).

Pangaruh samping tina pangobatan jamur toenail

Salah sahiji seueur kauntungan tina ngagunakeun ubar homeopathic nyaéta aya sakedik teu aya efek samping anu ngarugikeun. Perlakuan topikal sering diresepkeun pikeun ngubaran jamur toenail tiasa berpotensi ngaduruk atanapi nyidem kulit. Pangobatan lisan pikeun nyampurkeun onychomycosis tiasa nyababkeun karusakan ati atanapi pencernaan. Pastikeun maca daptar pangobatan anjeun ngeunaan efek samping. Konsultasi ka tukang ubar, dokter, atanapi spesialis upami anjeun paduli efek samping tina ubar resép.

Iraha ningali dokter ngeunaan jamur toenail

Upami anjeun ngalaman jamur kuku suku anu pengkuh atanapi nyeri aya, anjeun panginten kedah ningali spesialis. Ahli dermatologis atanapi podiatrist tiasa ngira-ngira gejala anjeun sareng ngirim conto alit tina kuku suku anu kapangaruhan atanapi daging ka laboratorium kanggo dianalisis sabab aya sababaraha jinis jamur sareng ragi anu nyababkeun onychomycosis. Nyaho sabab anu khusus tina jamur sampéan anjeun tiasa ngabantosan pikeun ngaidentipikasi naon jalur anu kedah dituju pikeun ngubaran kaayaan anjeun.

Parobihan kuku ogé tiasa disababkeun ku kaayaan anu sapertos, sapertos psoriasis jeung diabetes , janten penting pikeun milari naséhat médis profesional upami kaayaan anjeun tetep atanapi parah. Inféksi baktéri sareng jamur kulit di penderita diabetes sering nyababkeun dirawat di rumah sakit, sareng dina kasus anu parna, tiasa ngahasilkeun amputasi. Upami anjeun résiko langkung ageung pikeun inféksi, anjeun kedah ngalangkungan pangobatan di bumi sareng milari perawatan médis anu propésional.