Utama >> Atikan Kaséhatan >> Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan tés napas hidrogén

Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan tés napas hidrogén

Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan tés napas hidrogénAtikan Kaséhatan

Seueul, nyeri haté, teu séhat, beuteung kesel, diaré - gugus gejala pencernaan ieu tiasa nyababkeun seueur kasusahan. Sareng, aranjeunna sering misterius. Éta tiasa sesah pinpoint persis naon anu nyababkeun sadayana gangguan beuteung éta.

Lebetkeun tes napas hidrogén. Peniléyan anu non-invasif saderhana ieu ngukur tingkat gas dina napas anjeun pikeun nangtoskeun persis naha anjeun ngaraos komplikasi beuteung éta, naha éta tina tumuh baktéri atanapi pencernaan anu ngan saukur.



Kumaha uji napas hidrogén?

Nyandak tes napas hidrogén mangrupikeun prosés anu langsung langsung, tapi peryogi persiapan. Anjeun bakal ngagaduhan diet khusus sateuacan tés, nyéépkeun sakitar dua jam di kantor dokter dina dinten tés, teras ngantosan sakitar dua minggu pikeun hasil anjeun.



Nyiapkeun tés

Gumantung kana dokter anjeun, persiapan tiasa dimimitian ti mana waé waé opat minggu ka hiji dinten sateuacan ujian.

  • Sabulan sateuacanna , lirénkeun antibiotik sareng hindarkeun kolonoskopi.
  • Dua minggu sateuacan , lirén nyandak probiotik.
  • Saminggu sateuacanna , lirénkeun panggunaan laxative, roko, sareng olahraga.
  • Dua dinten sateuacan , lirénkeun waé prokinetik.

Prokinetics mangrupikeun ubar anu umumna dicandak pikeun réfluks asam (pikir Reglan , Pepcid , sareng Nexium ) anu dianggo ku ningkatkeun motilitas. Éta hartosna aranjeunna nyepetkeun waktos anu diperyogikeun pikeun eusi beuteung anjeun kosong, sahingga ngaleungitkeun naon waé anu tiasa nyababkeun réfluks asam-tapi ogé ngaleungitkeun baktéri anu uji hidrogén nyobian nyobian. Kami hoyong terang naha pasién kaserang baktéri ageung, saur anjeunna Mackenzie Jarvis , D.M.Sc., instruktur di jurusan kadokteran internal sareng sasama gastroenterologi di Atrium Health Gastroenterology and Hepatology. Pangobatan ieu tiasa mindahkeun langkung gancang sareng ngantepkeun anjeun tanpa aya jawaban anu jelas.



Hiji dinten sateuacan , anjeun kedah nuturkeun diet anu résidu rendah-résidu. Éta ngawatesan tuangeun anu seueur serat, pati, karbohidrat, sareng gula. Jarvis nyatakeun nyingkahan pasta, buah, susu, kéju, roti gandum, és krim, produk susu, sareng soda. Anjeun masih tiasa ngagaduhan hayam, lauk, endog, cai, kopi, téh, sareng sajumlah roti bodas sareng sangu bodas (kumargi seratna kirang).

Poé tés , entong tuang atanapi inum nanaon salain tina cai (anu kalebet asupan napas sareng permén karét).

Salila tés

Poé tés anjeun, anjeun bakal nyéépkeun sakitar dua jam di kantor dokter. Mimiti, dokter anjeun bakal masihan anjeun leyuran gula kanggo diinum. Jarvis masihan pasién na inuman glukosa, sareng Mercyér Médis Puseur gastroenterologis Bryan Curtin, M.D., masihan pasiénna boh glukosa, laktulosa, fruktosa, fruktan, atanapi laktosa. Glukosa anu paling khas.



Pikeun sajam kahiji saatos nginum larutanna, anjeun bakal niup kana alat pangumpulan napas unggal 15 menit. Éta katingalina sapertos kantong anu nganggo tabél uji. Dina jam kadua, anjeun bakal niup kana alat unggal 30 menit. Dr Curtin naroskeun ka pasiénna kanggo nyimpen buku harian kumaha perasaanna salami tés, nyatet upami aranjeunna ngalaman gejala naon waé. Samentawis éta, techs lab bakal nganalisis jumlah gas hidrogén sareng gas metana dina unggal sampel napas anu anjeun pasihkeun.

Glukosa bakal direcah dina peujit leutik, saur Jarvis. Upami aya baktéri jahat dina peujit leutik, éta férméntasi, ngahasilkeun hasil sampingan glukosa salaku hidrogén sareng metana. Kami maca pangajian pikeun ningali aya paningkatan hidrogén atanapi metana ngalangkungan garis dasar. Upami aya paningkatan dina hiji atanapi duanana, éta bakal nangtoskeun pangubaranana.

Sababaraha sistem rumah sakit nganggo alat uji coba di bumi, tapi kusabab alat-alat anu dianggo sareng metode koleksi anu khusus pisan, éta henteu acan umum.



Saatos tés

Ilaharna, pasién nampi hasil tés na sakitar dua minggu. Dokter anjeun bakal nganalisis hasil pikeun ningali naha sareng iraha seueur hidrogén atanapi metana nembongan dina sampel napas anjeun. Kantor Jarvis nyusun hasilna kana grafik pikeun maca langkung gampang dibandingkeun sareng conto dasar.

Numutkeun ka Dr Curtin, upami aya paningkatan hidrogén atanapi metana tina 20 bagian per juta atanapi langkung, éta nandakeun masalah. Anjeunna ogé nyatet yén upami pasién kaserang birit nalika tés, tés positip henteu paduli nilai gas. Kanaékan gejala nalika tés nunjukkeun hypersensitivity visceral.



Naon diagnosa uji napas hidrogén?

Tés napas hidrogén utamina dianggo pikeun ngadiagnosa SIBO, atanapi tumuh baktéri peujit alit. Tapi, éta ogé dipaké pikeun ngadeteksi gangguan pencernaan sanés sapertos:

  • Tumuwuhna métanogé usus (IMO)
  • Pencernaan normal gula diet
  • Gancang waktos transit usus leutik

Tés napas hidrogén tiasa ngabantosan diagnosis sindrom bowel jengkel (IBS) ku ngaidéntifikasi hipersensitipitas visceral (atanapi, nyeri beuteung akut-mangrupikeun gejala sindrom usus anu gampang ambek). Éta mangrupikeun alat anu tiasa ngabantosan kaayaan anu sanés anu tiasa nyababkeun gejala anu katingalina sapertos IBS.



Anyar-anyar ayeuna diajar ku Imperial College London nembé mendakan yén tés napas hidrogén ogé tiasa ngadeteksi kanker esophageal sareng lambung dina tahap awal.

SIBO

Upami anjeun didiagnosa kaserang SIBO, atanapi tumuh baktéri peujit alit, éta hartosna baktéri ti bagian sanés usus anjeun parantos mimiti ngempel dina peujit alit-sareng aranjeunna henteu kedah aya.



Gejala biasana kalebet:

  • Kramat
  • Birit
  • Kembung beuteung atanapi kaganggu
  • Seueul
  • Kaduhungan beuteung atanapi ngarareunah
  • Gas anu bau-bau

Perlakuan SIBO mangrupikeun bunderan antibiotik (biasana neomycin atawa augmentin ). Sanaos kalayan pangobatan, sanaos, SIBO tiasa uih deui, utamina di pasién anu gaduh panyakit otoimun — aranjeunna tiasa kénging SIBO sabulan sakali, saur Jarvis.

Patali: Antibiotik 101

IMO

IMO, atanapi peujit metanogén ngagedéan, hartosna baktéri goréng parantos numpuk salami kabebeng. Anjeun bakal ngagaduhan sadayana gejala anu sami sareng SIBO, kacuali ku kabebeng tibatan diaré. Perlakuan anu sami, ogé-hiji babak tina duanana antibiotik umum sareng anu khusus pikeun peujit anjeun, salian ti pangobatan pikeun kabebeng.

Patali: Kumaha kaséhatan Gut mangaruhan karaharjaan anjeun

Pencernaan normal gula diet

Diagnosis ieu ngandung harti yén anjeun ngagaduhan masalah nyerna gula atanapi susu - anu umum dikenal salaku kasabaran fruktosa (anu kalebet gula anu aya dina bawang, artichoke, pir, sareng gandum) atanapi kasabaran laktosa (gula anu aya dina produk susu). Diagnosis ieu, kadang disebat malabsorption, ogé ngagaduhan gejala anu sami sareng SIBO.

Hanjakalna, kaayaan ieu henteu aya tamba. Sabalikna, anjeun tiasa ngatur gejala ku ngaleungitkeun tuangeun anu tangtu tina diét. Upami anjeun teu sabar laktosa, sababaraha produk énzim over-the-counter, sapertos Lactaid , tiasa ngabantosan ogé. Khusus pikeun anu teu tiasa leres nyerna laktosa, pastikeun anjeun kéngingkeun kalsium cekap ngalangkungan suplemén.

Patali: Naon vitamin anu kuring kedah nyandak?

Gancang waktos transit usus leutik

Upami anjeun gaduh gancang waktos transit usus leutik , éta hartosna dahareun ngalangkungan peujit alit anjeun dina waktos anu langkung gancang tibatan normal, anu nyababkeun diare, nyeri beuteung, kembung, sareng kembung. Gumantung kana alesan anu nyababkeun waktos transit gancang anjeun, anjeun ngan ukur tiasa ngubaran gejalana . Candak antidiarrheals, hindarkeun inuman karbonat, sareng ucul tina katuangan anu tiasa nyababkeun kaleuwihan gas.

Sakumaha akurat tes napas hidrogén?

Pangujian napas hidrogén sakapeung masihan positip palsu, sareng, gumantung kana substrat anu dianggo, tiasa langkung atanapi kirang peka dimaksudkeun. Tambih Deui, sababaraha laboratorium ngagunakeun parameter anu béda kanggo iraha ngukur tingkat gas — sapertos nyandak pangukuran napas unggal 90 menit kanggo tes anu langkung lami, atanapi unggal 30 menit ti mimiti tés-anu tiasa nyababkeun hasil miring. Tés di bumi malahan langkung seueur ruang pikeun kasalahan dina persiapan sareng administrasi tés.

Sakumaha seueur biaya uji napas hidrogén?

Biaya pikeun tes napas hidrogén bénten-bénten, gumantung kana panyawat kasehatan anjeun sareng asuransi anjeun. Harga kas tiasa dibasajankeun $ 145- $ 400. Pariksa sareng rencana asuransi anjeun pikeun ningali naha tés sareng pangobatan naon waé anu anjeun peryogikeun katutup. Atanapi, ngobrol sareng dokter anjeun ngeunaan cara ngirangan biaya.

Tés napas hidrogén mangrupikeun pilihan anu paling sering dianggo, pikeun pilihan diagnosa SIBO sareng IMO. Sababaraha alternatif langkung mahal, langkung invasif aya. Hiji ngalibatkeun endoskopi luhur nalika dokter hoyongkeun cairan tina peujit alit anjeun. Anu sanés nganggo kapsul anu anjeun ngelek — éta ngumpulkeun cairan anu dianggo dokter pikeun teras ngitung jumlah baktéri dina peujit alit.

Upami anjeun pikir anjeun ngagaduhan SIBO atanapi IMO, hubungi panyawat kasehatan anjeun pikeun milarian terang naha tés na pas pikeun anjeun.