Utama >> Warta >> 62% ngalaman kahariwang, numutkeun survey SingleCare anyar

62% ngalaman kahariwang, numutkeun survey SingleCare anyar

62% ngalaman kahariwang, numutkeun survey SingleCare anyarWarta

Kahariwang mangrupikeun pangaruh samping anu kahartos tina kajadian ayeuna ayeuna. Antara pandemi coronavirus, masalah kaadilan sosial, sareng pamilihan présidén anu bakal datang, éta henteu jauh pikeun hipotésis yén kahariwang tiasa ningkat. SingleCare nalungtik 2.000 jalma pikeun langkung seueur terang ngeunaan kahariwang di Amérika ayeuna. Timuan ieu nunjukkeun yén tingkat kahariwang ningkat di Amérika dibandingkeun statistik kahariwang saméméhna , khususna Replication Survey Comorbidity Nasional anu sering dicutat (NCS-R) taun 2001-2003.

Ringkesan papanggihan kami:

62% ngalaman sababaraha tingkat kahariwang

Papanggihan urang nunjukkeun paningkatan dina diagnosis klinis kahariwang dibandingkeun sareng 2001-2003 NCS-R . Survei kami ngungkabkeun 21% réspondén gaduh diagnosis kahariwang dina 2020 sedengkeun 19% déwasa A.S. kalebet dina NCS-R ngagaduhan gangguan kahariwang dina 2001-2003. Urang ogé mendakan yén seuseueurna réspondén di Amérika (62%) ngalaman sababaraha tingkat kahariwang naha aranjeunna ngagaduhan diagnosis atanapi henteu.



  • 21% réspondén parantos didiagnosis sacara klinis ku kahariwang.
  • 21% réspondén henteu ngagaduhan gangguan karesahan tapi tetep ngalaman kacemasan kadang-kadang.
  • 20% réspondén yakin yén aranjeunna gaduh kahariwang tapi henteu acan didiagnosis sacara klinis.
  • 38% responden dikabarkan henteu ngalaman hariwang.

Ampir satengah réspondén sacara rutin ngalaman hariwang

Ampir satengah (47%) responden survey kalayan sababaraha tingkat kahariwang ngalamun éta sacara rutin. Seuseueurna (75%) ngalaman kahariwang dina genep bulan ka pengker.



Tina réspondén anu ngalaporkeun gaduh sababaraha tingkat kahariwang:

  • 47% réspondén anu ngalaman kahariwang ngalaman sacara rutin.
  • 28% réspondén anu ngalaman kahariwang parantos ngalaman dina genep bulan ka pengker.
  • 9% réspondén anu ngalaman kahariwang parantos ngalaman dina sataun katukang.
  • 5% réspondén anu ngalaman kahariwang ngalamunkeun hiji nepi ka dua taun ka pengker.
  • 4% réspondén anu ngalaman kahariwang ngalaman éta tilu nepi ka lima taun ka pengker.
  • 7% réspondén anu ngalaman kahariwang ngalamanana langkung ti lima taun ka pengker.

Gangguan karesahan sacara umum mangrupikeun jinis karusuhan kahariwang anu paling umum

Numutkeun kana NCS-R, phobias khusus mangrupikeun gangguan kahariwang anu paling umum, mangaruhan langkung ti 19 juta déwasa di A.S. antara 2001-2003. Fobia khusus mangrupikeun pikasieuneun, teu wajar alesan pikeun obyék atanapi kaayaan anu nyababkeun tingkah laku dijauhkeun. Nanging, survey urang mendakan yén gangguan kahariwang anu paling umum nyaéta gangguan karesahan sacara umum (GAD), gangguan anu disababkeun ku NCS-R kirang ti 3% déwasa A.S. dina 2001-2003. GAD dicirikeun ku rasa tetep hariwang tina kahariwang atanapi hariwang anu sering teu kajurung.



Tina réspondén anu ngalaporkeun gaduh sababaraha tingkat kahariwang:

  • 50% gaduh gangguan karesahan sacara umum.
  • 39% gaduh gangguan kahariwang sareng gangguan déprési.
  • 32% ngagaduhan phobia sosial atanapi gangguan kahariwang sosial.
  • 29% gaduh a gangguan panik .
  • 21% gaduh karusuhan setrés post-traumatis ( PTSD ).
  • 15% gaduh gangguan obsesip-kompulsif ( OCD ).
  • 9% teu ngagaduhan diagnosis karusuhan karesahan.
  • 3% ngagaduhan jinis gangguan kahariwang sanés sapertos phobias khusus, kahariwang pipisahan, jsb.

Dina kontéks sadaya urang Amérika:

  • 31% gaduh gangguan karesahan sacara umum.
  • 24% ngagaduhan karesahan sareng gangguan déprési.
  • 20% gaduh phobia sosial atanapi gangguan kahariwang sosial.
  • 18% ngalaman gangguan panik.
  • 13% gaduh karusuhan setrés post-traumatis (PTSD).
  • 9% gaduh gangguan obsesip-kompulsif (OCD).

Kahariwang langkung umum di bikang tibatan lalaki

Survei kami diluyukeun sareng panilitian anu katukang anu mendakan yén gangguan kahariwang langkung sering dilakukeun dina awéwé tibatan lalaki. Luyu sareng papanggihan survey urang yén diagnosis kahariwang ningkat, survey kami ogé mendakan tingkat kahariwang 4% langkung luhur dina réspondén awéwé sareng tingkat 1% langkung luhur dina réspondén lalaki tibatan NCS-R. The NCS-R mendakan yén 23% déwasa awéwé sareng 14% déwasa lalaki ngagaduhan gangguan karesahan di 2001-2003. Sedengkeun, survey kami mendakan yén 27% responden awéwé sareng 15% réspondén lalaki parantos didiagnosa kaserang karesahan dina taun 2020. Kami ogé mendakan yén 52% awéwé sareng 39% lalaki dilaporkeun ngalaman sababaraha tingkat kahariwang sacara rutin .



Dilaporkeun kahariwang dina bikang vs lalaki
Awéwé Ills
Diagnosis klinis ku kahariwang 27% lima belas%
Ngalaman kahariwang sacara rutin 52% 39%
Parantos serangan panik 78% 61%

Salaku tambahan, gejala kahariwang diantara réspondén survey ditampilkeun dina bikangna langkung lami tibatan lalaki. Hiji ti 5 awéwé nyatakeun gejala kahariwang dimimitian ti budak leutik (5 nepi ka 12 taun) sedengkeun lalaki biasana ilahar diperhatoskeun gejala nalika déwasa.

Aya ogé bénten-bénten anu dipercaya ku responden anu ngabalukarkeun kahariwangna diantara lalaki sareng awéwé. Salaku conto, dua kali salaki ti awéwé dipercaya kahariwang salaku efek samping pangobatan. Kaamanan kauangan sareng setrés di tempat damel ogé langkung sering dilaporkeun panyabab kahariwang diantara lalaki tibatan awéwé. Di sisi anu sanésna, trauma sareng génétika langkung umum dilaporkeun sabab kahariwang diantara awéwé tibatan lalaki.

Dilaporkeun sabab kahariwang dina bikang vs lalaki
Awéwé Ills
Trauma 30% 17%
Genetika / riwayat kulawarga 26% 18%
Pangaruh samping pangobatan 3% 6%
Setrés di tempat damel 28% 3. 4%

Kahariwang ogé tiasa mangaruhan lalaki sareng awéwé sacara béda. Salaku conto, langkung awéwé tibatan lalaki sareng kahariwang ngalaporkeun gejala langkung déprési sareng nyeri sirah / migrain tibatan lalaki. Samentawis éta, lalaki anu gaduh kahariwang ngalaporkeun langkung seueur masalah anu bobo tibatan awéwé.



Komorbiditas kahariwang dina bikang vs lalaki
Awéwé Ills
Déprési 53% 43%
Nyeri sirah / migrain 30% 19%
Gangguan bobo 2. 3% 31%

Lalaki sareng awéwé ogé nyanghareupan kahariwang béda-béda. Langkung seueur awéwé tibatan lalaki ngalaporkeun nginum kirang alkohol, tuang, olahraga, sareng sosialisasi kirang nalika ngalaman kahariwang.

Dilaporkeun mékanisme ngungkulan kahariwang dina bikang vs lalaki
Paripolah bari ngalaman hariwang Awéwé Ills
Inuman deui alkohol 16% dua puluh hiji%
Dahar kirang 2. 3% 18%
Olahraga kirang 40% 30%
Sosialisasi kirang 59% 51%

Patali: Kumaha mikawanoh kahariwang dina lalaki



Umur rata-rata diagnosis antara 24 sareng 35 taun

Hiji polling ku Asosiasi jiwa Amérika di 2017 mendakan yén millennial (24- dugi 39 taun ayeuna) mangrupikeun generasi anu paling hariwang.Survei urang dijajarkeun sareng pola ieu kusabab tingkat kahariwang anu langkung luhur dipendakan diantara umur 18 dugi ka 35 taun dibandingkeun sareng pamilon anu langkung lami. Sapertilu réspondén ngalaporkeun yén gejala kahariwangna dimimitian antara umur 13 sareng 19. réspondén yuswa 18- dugi umur 24 taun langkung gampang ngalaman gejala kahariwang tapi henteu ngagaduhan gangguan diagnosa sedengkeun diagnosa paling umum di antara 25- 34 -taun-taun. Kaseueuran réspondén sawawa umurna tengah umur sareng réspondén langkung ti 65 taun dilaporkeun sakedik teu aya kahariwang pisan, numutkeun hasil survey urang.

Dumasar kana survey kami:



  • Sapertilu réspondén (33%) ngalaporkeun yén gejala kahariwang aranjeunna dimimitian antara umur 13 sareng 19.
  • Sapertilu umur 18- dugi 24 taun (34%) yakin yén aranjeunna gaduh karesahan tapi teu acan didiagnosa.
  • Tina réspondén anu ngagaduhan diagnosis klinis kahariwang, 28% yuswa 25 dugi 34 taun. Ampir 60% réspondén dina kelompok umur ieu ngalaman kahariwang sacara teratur.
  • Opat puluh lima persén réspondén sawawa yuswa 55 dugi 64 taun sareng 53% réspondén senior yuswa 65+ henteu ngalaporkeun gaduh kahariwang.
  • Ngan 5% réspondén ngalaporkeun yén gejala kahariwangna dimimitian dina umur 65, sareng ngan 13% manula anu ngalaporkeun diagnosis kahariwang.

Catetan: Ngan ukur déwasa (18+ taun) anu kaasup kana survey kamelang urang.

Tingkat diagnosis kahariwang rendah pikeun kelompok minoritas

Urang Amérika Bodas paling dipikaresep pikeun nyumponan kriteria pikeun gangguan karesahan umum, karusuhan karesahan sosial, sareng karusuhan panik, numutkeun panilitian 2010 anu diterbitkeun dina Jurnal Kasakit Saraf sareng Méntal . Dina pangajaran, urang Afrika Amérika langkung sering nyumponan kriteria pikeun karusuhan setrés post-traumatis. Urang Asia Amérika sacara konsistén nurunkeun tingkat karusuhan kahariwang tibatan ras séjén.



Hasil ieu tina survey urang saluyu sareng pola ieu:

  • Sapaparat (25%) urang Amerika kulit bodas parantos didiagnosis sacara klinis ku kahariwang. Tambahan 18% yakin yén aranjeunna gaduh kahariwang tapi henteu acan didiagnosa.
  • Kira saparapat unggal kelompok minoritas — Hideung Amérika (24%), Asia-Amerika (27%), sareng Hispanik Amerika (23%) - yakin yén aranjeunna gaduh karesahan tapi henteu acan didiagnosis.
  • Nanging, tingkat diagnosis kirang pikeun kelompok minoritas. Ngan 13% urang Hideung Amérika sareng 6% urang Asia-Amérika parantos nampi diagnosis.

Setrés di bumi mangrupikeun panyabab utami ku karesahan di Amérika

Kombinasi faktor résiko genetik sareng lingkungan nyababkeun kahariwang. Faktor genetik tiasa kalebet riwayat kulawarga kahariwang, sipat kapribadian isin anu ditingalikeun nalika alit, atanapi panyakit fisik. Faktor lingkungan tiasa kalebet paparan kana kajadian anu traumatis.

  • 48% réspondén ngalaporkeun setrés di bumi nyababkeun kahariwang.
  • 32% dilaporkeun harga diri anu handap nyababkeun aranjeunna hariwang. Harga diri anu handap paling umum (46%) diantara réspondén umur 18 nepi ka 24 taun.
  • 30% ngalaporkeun setrés di tempat damel nyababkeun kahariwang. Ampir satengah (46%) réspondén anu percanten setrés di tempat damel ngabalukarkeun kahariwang aranjeunna padamelan sapinuh waktu. Setrés di tempat damel ogé ningkat nalika gaji naék. Salaku conto, 57% réspondén anu ngalaman karesahan di tempat damel ngahasilkeun $ 200,000- $ 500,000 per taun dibandingkeun sareng 22% anu ngahasilkeun kirang ti $ 25,000.
  • 30% dikabarkan yakin yén panyakit méntal kajantenan ngabalukarkeun kahariwang aranjeunna. Déprési mangrupikeun kalainan méntal anu sering terjadi di antara réspondén anu ngalaporkeun ngalaman kahariwang.
  • 28% ngalaporkeun kaamanan kauangan nyababkeun kahariwang.
  • 26% ngalaporkeun pandemi COVID-19 nyababkeun kahariwang.
  • 25% trauma laporan nyababkeun kahariwang.
  • 23% ngalaporkeun riwayat kulawarga kahariwang.
  • 14% ngalaporkeun kaayaan kaséhatan anu nyababkeun ngabalukarkeun kahariwang.
  • 12% ngalaporkeun masalah kaadilan sosial nyababkeun kahariwang. 20% réspondén anu percanten yén masalah kaadilan sosial nyababkeun kahariwang aranjeunna mahasiswa.
  • 9% ngalaporkeun sabab-musabab panyawat anu sanés, sapertos henteu saimbangna kimia, masalah kaséhatan, sareng hubungan.
  • 4% ngalaporkeun kahariwang mangrupikeun efek samping pangobatan.
  • 4% laporan panggunaan zat nyababkeun kahariwang.

Saré, hubungan, sareng kaséhatan fisik anu paling kapangaruhan ku kahariwang

Kahariwang tiasa ngaganggu cadence kahirupan sapopoe ku cara anu béda-béda gumantung kana jenis karusuhan. Salaku conto, jalma anu gaduh gangguan panik tiasa lirén latihan atanapi hubungan séks kanggo nyingkahan kanaékan gejala fisiologis négatip; jalma anu gaduh agoraphobia tiasa nyingkahan mall, balaréa, nyetir, atanapi ngalayang-naon waé kaayaan anu mungkin gaduh gejala panik sareng henteu tiasa kabur atanapi kéngingkeun bantosan, saur Jill Stoddard ,Ph.D., psikolog anu dumuk di San Diego.

  • 61% ngalaporkeun yén kahariwang aranjeunna mangaruhan kamampuan bobo; 47% ngalaporkeun aranjeunna kirang bobo nalika aranjeunna ngalaman kahariwang.
  • 52% ngalaporkeun yén kahariwang aranjeunna mangaruhan hubungan maranéhanana; 56% ngalaporkeun aranjeunna sosialisasi kirang nalika aranjeunna ngalaman kahariwang.
  • 40% ngalaporkeun yén kahariwang aranjeunna mangaruhan kaséhatan fisikna; 36% ngalaporkeun aranjeunna latihan kirang nalika aranjeunna ngalaman kahariwang.
  • 39% ngalaporkeun yén kahariwang aranjeunna mangaruhan kinerja sakola atanapi tempat damelna; 67% murid ngalaporkeun yén kahariwang mangaruhan kinerja sakola na.
  • 32% ngalaporkeun yén kahariwang aranjeunna mangaruhan parobahan napsu; 33% ngalaporkeun yén aranjeunna tuang langkung nalika ngalaman kahariwang.
  • 29% ngalaporkeun yén kahariwang aranjeunna mangaruhan kualitas hirupna sacara umum.
  • 12% ngalaporkeun yén kahariwang aranjeunna mangaruhan panggunaan narkoba / nyiksa; Nanging, kaseueuran réspondén nganggo obat terlarang kirang (53%), kirang nginum alkohol (38,2%), sareng kirang ngaroko (46%) nalika aranjeunna ngalaman karesahan.
  • 9% ngalaporkeun yén kahariwang henteu mangaruhan kahirupan sapopoe.
  • 3% réspondén ngalaporkeun épék sanés kahariwang, kalebet nyetir, acara umum, sareng nampi perlakuan médis.

75% réspondén anu gaduh kahariwang ngagaduhan kaayaan kaséhatan anu sasarengan

Jalma anu ngalaman kahariwang sering ngagaduhan panyawat anu méntal atanapi fisik (disebat komorbiditas), anu tiasa ngajantenkeun gejala kahariwang langkung hésé diungkulan. Déprési mangrupikeun kaayaan kaséhatan méntal anu paling umum pikeun lumangsung sareng kahariwang . Laju ko-kajadian pangluhurna déprési sareng kahariwang aya di antara awéwé (53%) sareng umur 25- nepi ka 34 taun (55%). Dihandap ieu aya kaayaan anu babarengan anu dilakukeun ku pamilon dina survey kami sareng kahariwang.

  • 49% dilaporkeun déprési
  • 26% ngalaporkeun gangguan bobo
  • 25% dilaporkeun nyeri sirah / migrain
  • 20% dilaporkeun nyeri kronis
  • 11% ngalaporkeun panyakit serius, kronis, atanapi terminal (diabetes, rematik, kanker, sareng sajabana)
  • 10% dilaporkeun sindrom bowel jengkel (IBS)
  • 9% ngalaporkeun gangguan dahar
  • 8% dilaporkeun kahariwang kaséhatan (hypochondria)
  • 7% dilaporkeun gangguan hyperactivity-deficit perhatian (ADHD)
  • 5% dilaporkeun fibromyalgia
  • 5% dilaporkeun gangguan narkoba
  • 4% ngalaporkeun kaayaan kaséhatan anu sanés, sapertos panyakit otoimun, gangguan bipolar, sareng sababaraha sclerosis
  • 3% dilaporkeun gangguan hoarding
  • 2% dilaporkeun skizofrenia
  • 25% henteu ngalaporkeun kaayaan kaséhatan anu kajantenan kalayan hariwang

Réspondén anu langkung lami yuswa 55-64 anu paling henteu hariwang ngeunaan pandemi COVID-19

Pandemi COVID-19 nyababkeun ningkat tingkat stres sareng kahariwang. Urang survey coronavirus dina Maret 2020 ngungkabkeun yén ampir satengah (40%) réspondén prihatin yén tungtunan jarak sosial anyar bakal mangaruhan kaséhatan méntalna. Dina awal lockdowns, 27% responden parantos ngaraos terasing, 15% langkung raoseun, sareng 14% langkung raoseun.

Ti saprak Maret, jumlah ieu parantos ningkat. Dina survey kahariwang urang dilakukeun dina bulan Agustus 2020, urang mendakan s ieutatistik:

  • 43% langkung hariwang ngeunaan kasihatanana.
  • 35% ngalaporkeun yén karantina parantos ningkatkeun kahariwang aranjeunna.
  • 23% ngalaporkeun yén jarak sosial parantos ningkatkeun kahariwang aranjeunna.

Nanging, henteu sadayana ngalaporkeun raos hariwang ngeunaan pandemi coronavirus:

  • Karantina parantos dikabarkan turun kahariwang dina ampir sapuluh (9%) réspondén yuswa 35 dugi 44.
  • Sanaos manula yuswa 65 dianggap résiko tinggi pikeun komplikasi coronavirus, 31% ngalaporkeun pandemi henteu mangaruhan kahariwang sareng 15% ngalaporkeun yén masalah kaséhatanana henteu robih.
  • Tambahan 28% réspondén yuswa 55 dugi 64 ogé ngalaporkeun yén pandemi henteu mangaruhan kahariwang aranjeunna. Ampir saparapat (21%) diantarana dilaporkeun ngagunakeun mékanisme coping umumna séhat kusabab hariwang.
  • Langkung seueur lalaki (27%) tibatan awéwé (20%) ngalaporkeun pandemi henteu mangaruhan kahariwang aranjeunna.

Biaya kauangan mangrupikeun halangan pangbadagna pikeun ngakses pangobatan kahariwang

Kelainan kahariwang tiasa diubaran, ngan ukur 36,9% jalma anu sangsara nampi perlakuan, saur Sanam Hafeez ,Psy.D., ahli saraf di New York City sareng anggota dosen di Universitas Columbia. Nanging, survey urang mendakan yén seueur jalmi anu milari pangobatan pikeun karesahanana, sabab 47% réspondén anu gaduh kacemasan dilaporkeun panggunaan pangobatan atanapi terapi pikeun hariwang. Kami ningali halangan-halangan anu tiasa ngajantenkeun jalma-jalma milari pangobatan sareng mendakan yén diantara pamilon survey biaya pangobatan atanapi terapi mangrupikeun beban anu paling ageung.

  • 27% ngalaporkeun biaya kauangan terapi sareng / atanapi pangobatan mangrupikeun halangan pangageungna pikeun ngubaran kahariwang.
  • 26% ngalaporkeun aranjeunna henteu peryogi pangobatan kahariwang.
  • 24% ngalaporkeun aranjeunna henteu ngagaduhan halangan pikeun pangobatan.
  • 17% ngalaporkeun aranjeunna henteu terang naon sumberdaya atanapi pilihan na. Sapaparat jalma anu yakin yén aranjeunna gaduh kahariwang tapi henteu acan didiagnosis sacara klinis henteu terang naon sumber atanapi pilihan na.
  • 13% nyarioskeun stigma sosial sakitar gangguan kaséhatan méntal ngajantenkeun aranjeunna henteu kénging bantosan. Stigma sosial ngajauhkeun 22% 18- ka umur 24 taun teu kéngingkeun bantosan.
  • 12% ngalaporkeun lokasi pusat pangobatan henteu raoseun.
  • 10% ngalaporkeun asuransi aranjeunna henteu nutupan perawatan kahariwang.
  • 5% ngalaporkeun halangan anu sanés, sapertos COVID-19 pandemi. Salaku conto, 11% nonoman yuswa 18 dugi 24 parantos ningali therapist atanapi ahli kaséhatan méntalna kirang nalika pandemi sareng 6% parantos lirén nginum obat kahariwang aranjeunna sadayana.

Salaku tambahan, pikeun jalma anu nampi pangobatan pikeun kahariwang, ngan ukur 12% ngalaporkeun perlakuanna pohara efektif, hartosna éta ngirangan kahariwang lengkep atanapi ampir lengkep. Dua puluh dalapan persén ngalaporkeun perlakuanna enteng efektif sareng 7% ngalaporkeun perlakuanna henteu épéktip. Seuseueurna (53%) henteu nganggo obat atanapi terapi pisan.

Métodologi kami:

SingleCare ngalaksanakeun survey kahariwang ieu sacara online ngalangkungan AYTM tanggal 4 Agustus 2020. Survei ieu kalebet 2.000 warga Amérika Serikat déwasa yuswa 18+. Umur sareng jenis kelamin saimbang sénsus pikeun cocog sareng populasi A.S. dina umur, jenis kelamin, sareng daérah A.S.

Sumber kahariwang: